به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ آیین تجلیل از هیات های انتخاب، داوری و نامزدهای دریافت جوایز جشنواره فیلم فجر به میزبانی علیرضا رضاداد دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر، با حضور حجت الله ایوبی رییس سازمان سینمایی و جمعی از اهالی سینما شامگاه گذشته 6 اسفند در هتل انقلاب برگزار شد.
در ابتدای این مراسم علیرضا رضاداد دبیر جشنواره ضمن خوش آمدگویی به مهمانان و گرامیداشت یاد زاون قوکاسیان منتقد تازه درگذشته عرصه سینما، گفت: از سال گذشته فکر کردیم ماموریتمان را خلاصه و جمعبندی کنیم در این جمله که سازمان جشنواره و گروه برگزارکننده امانت دار جامعه سینمایی کشور است و تلاش کنیم از امانتی که در اختیار ما قرار میگیرد از لحظه اعلام فراخوان تا آیینهای پایانی جشنواره به درستی نگهداری کنیم.
وی ادامه داد: امسال بر این ماموریت، ماموریت دیگری را هم اضافه کردیم. جامعه سینمایی کشور صاحبان اصلی جشنواره هستند و ما به عنوان میزبان تلاش کردیم به وظایف خود به درستی عمل کرده و به درستی میزبانی کنیم. البته امیدواریم در سال های آتی این میزبانی بهتر صورت گیرد.
رضاداد اظهار کرد: امسال تلاش کردیم دو خلا جشنواره را با طرح «یک فیلم یک سلام» با هدف استقبال از فیلم های جشنواره و هنرمندان و معرفی آثار سینمایی در سینماهای مردمی و دعوت هنرمندان در میان مردم جبران کنیم. از همین رو فکر میکنم یکی از دلایل اصلی توجه مخاطبان به فیلمها همین برنامه بود و دیگری معرفی آثار سینمایی و دعوت هنرمندان به میان مردم در سینماهای مردمی بود که در هفت سالن سینما انجام شد و لازم میبینم که در همین جا از رضا درستکار و همکارانش برای برگزاری این برنامه تشکر کنم.
دبیر سی و سومین جشنواره فیلم فجر در ادامه بیان کرد: یکی از ویژگیهای جشنواره برقراری پیوند بین مخاطبان فیلمها که مردم هستند با فیلمسازان است. ما امسال سعی کردیم این کار را انجام دهیم و امیدوارم در سالهای بعد نیز این مهم به صورت بهتری انجام شود.
وی با اشاره به مشکلاتی که در سال گذشته هنگام نمایش برخی آثار پیش آمده بود، گفت: فکر میکنم یک اتفاقی که در سال گذشته رخ داد این بود که در زمان نمایش برخی فیلمها بی احترامیهایی به تعدادی از فیلمها صورت گرفت که ما و فیلمسازان را مکدر کرد. از اهالی رسانه و منتقدان که در این دوره تلاش کردند تا رنجشی ایجاد نشود و جشنوارهای در شأن سینمای ایران داشته باشیم، تشکر میکنم.
وی افزود: همچنین از دکتر ایوبی رییس سازمان سینمایی تقدیر میکنم که امسال به ما و گروه ما که در ستاد جشنواره زحمت میکشیدند، اعتماد کردند. هنوز آرزوی تشکیل سازمان جشنواره محقق نشده، اما ستاد جشنواره از سال گذشته فعال ماند و با بازنگری در آیینها به کار خود ادامه داد و پس از این نیز به بخش بینالملل خواهد پرداخت و پس از پایان برگزاری بخش بینالملل نیز به بازنگری و شناسایی نقاط ضعف خود میپردازیم.
وی در پایان سخنانش از کوتاهیهای احتمالی نسبت به فیلمسازان عذرخواهی کرد و گفت: از اظهار لطف شما در طول جشنواره و پس از آن تشکر میکنم.
در ادامه این مراسم ضمن تجلیل از هیات های انتخاب، داوری و نامزدهای دریافت جوایز جشنواره فیلم فجر، حجت الله ایوبی انتقادهایی را از برخی از جریان های سینمایی مطرح و درباره نگاه منتقدان به سینمای ایران، انتخابات صنوف خانه سینما، جشنواره فیلم فجر و مدیریت سینما اظهارنظر کرد.
ایوبی در بخش هایی از صحبت های خود به لزوم توجه به قانون مداری اشاره کرد و گفت: قانون مداری اصل مهم در جامعه مدنی است و صنعت سینما هم از این قاعده مستثنی نیست.
وی با اشاره به انتخابات صنوف خانه سینما گفت: به زودی انتخابات صنوف خانه سینما را خواهیم داشت و قبل از برگزار شدن این انتخابات باید نکاتی را متذکر شوم. اول اینکه به کسانی که نگران بی قانونی هستند این اطمینان را می دهم که امکان ندارد انتخاباتی خارج از شرایط و مقررات برگزار شود. من این قول را می دهم که این انتخابات بدون تخطی از قانون برگزار خواهد شد اما از سوی دیگر به همه کسانی که قانون را بر سر نیزه گذاشته و بی قانونی را سرمشق خود قرار داده اند می گویم که دیگر خبری از بی قانونی نیست پس بهتر است بی جهت استرس ایجاد نکنند.
ایوبی با بیان اینکه برخی حق سوال ندارند و باید جوابگوی عملکرد خود باشند، تصریح کرد: ما نجابت به خرج می دهیم و چیزی نمی گوییم اما آن برخی هم از سکوت ما سوء استفاده نکنند و در مقام سوال قرار نگیرند. آقایانی که صدها میلیون برای ساماندهی صنوف گرفتند و نتیجه آن بی سامانی صنوف بود اجازه دهند این صنوف سامان گرفته و خانه سینما به کار خود ادامه دهد.
رییس سازمان سینمایی با بیان اینکه عده ای ذره بین برداشته و می خواهند دیگران را نگران کنند، توضیح داد: به ما نگویید چرا فیلم فاخر و استراتژیک نمی سازید؛ واقعا حیف این واژها؛ به واقع باید به داد این واژه ها رسید؛ آنقدر از این واژه ها بد استفاده شده که چهره آنها را خراب کرده اند. استراتژیک و فاخر مغازه و دکان در دوره ما نخواهد شد و این مغازه ها تا زمان حضور من در مدیریت سینما بسته خواهد بود.
وی در ادامه با تقدیر از دکتر حسین کرمی در شبکه نمایش سیما برای پوشش مناسب جشنواره فیلم فجر اظهار کرد: دکتر محمد احسانی رییس شبکه اول سیما و معاون سابق ارزشیابی و نظارت سازمان سینمایی نیز نشان دادند که هوای سینما را در تلویزیون دارند و تلویزیون در این دوران خوب عمل کرد و انتظار داریم از روسای شبکه ها که چهره های دلسوز هستند در پخش تیزرها کمک شود.
رییس سازمان سینمایی خطاب به مدیریت سیما افزود: علی اکبر ثقفی تهیه کننده فیلم «همه چیز برای فروش» و دیگر دوستان از پخش تیزرها نگرانند و مطمن باشید سینما نیز حامی شما(تلویزیون) خواهد بود.
ایوبی گفت: خوشحالم از کسانی که قدم هایی برای وحدت در سینما برداشته اند. البته اختلافات تمام شدنی نیست اما ما می توانیم با عقاید مختلف در کنار هم باشیم؛ سینماکران اگر با هم باشند دشمنان سوار بر موج اختلافات نمی شوند
رئیس سازمان سینمایی همچنین درباره جشنواره سی و سوم فیلم فجر و ساخته شدن فیلم های دینی سخنانی را نیز مطرح کرد.
در این مراسم چهره هایی چون محمد احسانی مدیر شبکه یک سیما، حبیب ایل بیگی معاون نظارت و ارزشیابی سازمان سینمایی، محمدمهدی طباطبایینژاد مدیرعامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، جلیل اکبری صحت مدیر روابط عمومی بنیاد سینمایی فارابی ،سید احد میکاییلزاده مدیر ارتباطات و اطلاعرسانی جشنواره فیلم فجر، امیرحسین علمالهدی، عزتالله علیزاده، آرش امینی، جمال امید، مازیار رضاخانی، محمد بزرگنیا، مسعود احمدیان، علی معلم، همایون اسعدیان، سید جمال ساداتیان، منصور لشگری قوچانی، علیاکبر ثقفی، فرزاد موتمن، ابوالحسن داودی، بیتا منصوری، هاتف علیمردانی، راما قویدل، فرشته طائرپور، سیروس الوند، رسول صدرعاملی، روحالله حجازی، محمدحسین لطیفی، امیرحسین عسگری، رخشان بنیاعتماد، جهانگیر کوثری، بهتاش صناعیها، صادق صادقدقیقی، بهمن زرینپور، شمس لنگرودی، بیژن امکانیان، علیرضا شجاعنوری، سعید آقاخانی، سیامک صفری، هومن سیدی، فرامرز روشنایی، مریم مقدم، محبوبه بیات، طناز طباطبایی، لیلا زارع، باران کوثری حضور داشتند.