شناسهٔ خبر: 31341 - سرویس دیگر رسانه ها

برنامه‌های روز بزرگداشت سعدی اعلام شد

برنامه‌های روز بزرگداشت سعدی (مصادف با اول اردیبهشت‌ماه) اعلام شد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ مدیر مرکز سعدی‌شناسی در اعلام برنامه‌های این روز گفت: اول اردیبهشت‌ماه هر سال در شیراز و برخی از شهرهای ایران و جهان فرصت مغتنمی برای گلگشت در بوستان و گلستان سعدی شیراز فراهم می‌شود و اندیشمندان و سعدی‌پژوهان، سعدی‌دوستان و هنرمندان هریک به فراخور دانش و ذوق خویش، به کلام و نوا و رنگ و نمایش از سعدی می‌گویند و عشق و حکمت و نیک‌پنداری او را ارج می‌نهند.

کوروش کمالی سروستانی اظهار کرد: از برگزاری نخستین یادروز سعدی در اول اردیبهشت ماه ۱۳۷۷ تا کنون، سعدی‌پژوهان گام‌های ارزشمندی را در راستای غنا‌بخشی به سعدی‌پژوهی برداشته‌اند اگر چه تا تکامل این مقصود، راه زیادی باقی مانده است.

او در ادامه افزود: اگرچه یادروز سعدی به یمن خوبی‌ها و زیبایی‌های سعدی چون شعر و نامش جهانگیر شد و اکنون علاوه بر مرکز سعدی‌شناسی و ستاد برگزاری مراسم یادروز سعدی در شیراز، در اکثر شهرهای ایران مراسم‌های گوناگونی به یاد این شاعر بزرگ ایرانی برگزار می‌شود و با مقاله‌ و شعرخوانی و حفظ گلستان و غزلیات، خوشنویسی آثار او، نقاشی، تئاتر و اپرا و موسیقی این روز را به جشن می‌نشینند و حدیث خوشش را به هفت اقلیم باز‌می‌خوانند، اما هنوز این روز در شیراز نتوانسته است علاوه بر رویکرد علمی و هنری، رویکرد عمومی بیابد.

کمالی گفت: بایسته است که روز سعدی در شیراز به همّت مدیران، مسئولان و سعدی‌دوستان به روز شادی مردم و پیوند با حکمت و خرد ناب ایرانی اسلامی سعدی تبدیل شود. حضور سعدی نه تنها در سعدیه و آرامگاه او بلکه در جای جای شهر باید احساس شود. شهر سعدی و شهرداران و شورای شهر باید با همکاری هنرمندان و سعدی‌پژوهان، طرحی نو دراندازند. تندیس‌هایی از او باید در میادین شهر نصب شود. سخنانش باید زیور دیوارها و تابلوها شود و سعدی‌خوانی با حمایت از طرح کتاب‌های «سعدی» ارزان توسعه یابد.

او افزود: شما در مادرید شهر «سروانتس»، در «استرادفورد» شهر شکسپیر، در «وایمار» شهر گوته، تنها با یک آرامگاه روبه‌رو نیستید؛ این شاعران ادب در گوشه و کنار شهر و در دل و ذهن مردمان جاری‌اند. شهروندان و گردشگران در پارک و رستوران و در اتوبوس‌ها و خیابان‌ها با نمادی از آنان روبرویند؛ این همان فرهنگی است که جای خالی آن در شیراز حس می‌شود.

مدیر مرکز سعدی‌شناسی همچنین درباره برنامه‌های یادروز سعدی در سال ۱۳۹۴ گفت: این برنامه‌ها که با همکاری ستاد برگزاری یادروز سعدی و بویژه استانداری فارس و سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فارس برگزار می‌شود، در ساعت ۸ شب روز دوشنبه ۳۱ فروردین‌ماه با سخنرانی مقامات کشوری و استانی و اجرای موسیقی در آرامگاه سعدی برگزار می‌شود. از ساعت ۹ صبح روز سه‌شنبه اول اردیبهشت‌ماه جلالی نیز نشست‌های علمی با حضور بزرگانی چون استاد احمد سمیعی گیلانی با موضوع «مواجهه سعدی و حافظ»، اصغر دادبه با موضوع «خطا بوَد که نبینند روی زیبا را (بحثی در جمال‌پرستی از دیدگاه سعدی)»، جعفر موید شیرازی با موضوع «سعدی شیرین‌سخن»، مصطفی مستور با موضوع «گلستان و داستان مدرن معاصر» و منصور پایمرد با موضوع «نگاه تصویرگرایانه سعدی به کنایه» برگزار خواهد شد.

او در ادامه گفت: در تهران نیز با همکاری معاونت فرهنگی شهر کتاب در روزهای ۲۹ و ۳۰ فروردین‌ماه نشست‌های علمی با عنوان «سعدی و متنبی» برگزار خواهد شد که در این نشست‌ها نیز استادانی چون دکتر مهدی محقق با موضوع «تاثیر متنبی بر سعدی»، دکتر غلامحسین ابراهیمی‌دینانی با موضوع ««مرد را راه به حق، عقل نماید یا عشق»، موسی اسوار با موضوع «تناظر بلاغت و حکمت در سعدی و متنبی» ، دکتر سیروس شمیسا با موضوع «سعدی و متنبی، دو اسلوب متفاوت»، دکتر محمدعلی‌ آذرشب با موضوع «عزت‌خواهی در گفتمان سعدی و متنبی»، دکتر سیدمحمدمهدی جعفری با موضوع «سخنان امام علی (ع) در اشعار متنبی»، دکتر شکوه حسینی با موضوع «فراخوانی متنبی در شعر معاصر عرب» و دکتر علی‌رضا منوچهریان با موضوع «متنبی، شاعر عشق و فلسفه» سخنرانی خواهند کرد. این برنامه در ادامه برنامه ده‌ساله سنجش سعدی با بزرگان ادب جهان برگزار می‌شود که در سال‌های پیش سعدی با پوشکین، یونس امره و سروانتس هم‌نشین شده بود.

کمالی همچنین گفت: شب شعر «در بارگاه سعدی» در ساعت ۸ شب روز سه‌شنبه اول اردیبهشت‌ماه در جوار آرامگاه سعدی برگزار خواهد شد. از سوی انجمن خوشنویسان شیراز و با همکاری مرکز اسناد و کتابخانه ملی فارس نیز نمایشگاه خوشنویسی از آثار سعدی در این مرکز برگزار می‌شود.

مدیر مرکز سعدی‌شناسی در پایان ضمن دعوت از کلیه سعدی‌دوستان و سعدی‌پژوهان برای شرکت در این مراسم‌ افزود: ما سپاسگزار تمام نهادها و دستگاه‌های دولتی و غیردولتی و انجمن‌های ادبی و اهالی رسانه هستیم که خود به گونه مستقل برنامه‌های ویژه‌ای را در شهرستان‌های استان فارس و دیگر شهرهای ایران و جهان به یاد سعدی برگزار می‌کنند. همچنین امیدواریم که با همراهی و همدلی مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و استاد بهروز غریب‌پور به زودی اپرای سعدی در شیراز به روی صحنه برود.