به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ حسین سلیمی گفت: این دانشگاه به لحاظ حجم و بزرگی ششمین دانشگاه بزرگ کشور است همچنین اگر تعداد مقالات فارسی و تعداد نظریه پردازی های ارائه شده را جمع کنیم این دانشگاه رتبه اول را درسطح کشور کسب خواهد کرد، همچنین در حوزه علوم انسانی نیز یکی از بزرگترین دانشگاه هاست، بنابراین طبیعی است که این دانشگاه در حوزه های مختلف طرف مشورت باشد.
وی بابیان اینکه برگزاری چنین اجلاسی سودمند و مفیداست چراکه زمینه شکل گیری هماندیشی و همگرایی را بین دانشگاههای بزرگ فراهم می کند، ادامه داد: در آخرین جلسه این اجلاس، روسا در اکثر موارد مطرح شده همدلی و هم نظری داشتند و این امر نشان دهنده وجود روند عقلانیت به هم پیوسته روسای دانشگاه ها در اداره دانشگاه ها درحال شکل گیری است. همچنین آسیب شناسی آموزش عالی از دیگر موضوعاتی است که در این اجلاس مطرح شد.
سلیمی با اشاره به اینکه هم اکنون بیش از یک سال از دوره ریاست روسای دانشگاه های حاضر دراین اجلاس می گذرد، اظهارکرد: روسای دانشگاه ها و مسئولین وزارت علوم در اکثر موارد به شناخت مشترکی از آسیب های موجود در فضای آموزش عالی در بخش های گوناگون نظیر پذیرش دانشجویان، آموزش و برنامه ریزی درسی کسب درآمدهای اختصاصی حتی موضوع کلی استقلال دانشگاه ها رسیده اند.
رئیس دانشگاه علامه طباطبایی افزود: آنچه در دوره های بعدی این اجلاس باید به آن دست پیداکنیم، راه حل های مشترک برای حل این مشکلات است. البته تجربه انباشته شده در آموزش عالی تقریبا راه حل ها را پیش چشم ما قرارداده اما اینکه تکنیک های دستیابی و تسهیل این روند چگونه باشد، ازجمله مواردی است که باید به آن دست یافت.
وی با بیاناینکه روسای دانشگاهها بالاترین مقام دانشگاهها هستند، عنوان کرد: در شرایطی که روسای دانشگاهها و مسئولین وزارت علوم به فهم مشترکی از وضعیت موجود و راه حل ها برسند، دیگر نیازی به مصوبه نیست چون وجود این تفاهم نشانه اجرایی بودن این روند خواهد بود.
سلیمی در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا مبنی براینکه اصلاح آیین نامه های آموزشی می تواند از وقوع رخدادهایی نظیر عدم تشکیل کارگروه های علمی برای بررسی صلاحیت علمی اساتید که در گذشته اتفاق می افتاد جلوگیری کند، ادامه داد: برای مثال در شرایطی که دانشگاهها موظفند نتیجه بررسی صلاحیتهای علمی را برای وزارت علوم ارسال کنند تا مورد بررسی کارشناسان قرارگیرد و زمانی که روسا و معاونین وزارت به فهم مشترکی در این زمینه برسند بخشنامه ها وآیین نامه های مصوب و دانشگاهها در این مسیر پیش خواهند رفت و من فکر می کنم که این تفاهم ضمانت اجرایی بزرگی است.