به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر، نخستین جشن انجمن عکاسان سینمای ایران جمعه شب اول خرداد ماه در باغ موزه قصر برگرار شد.
در این مراسم حافظ احمدی دبیر اولین جشن انجمن عکاسان سینمای ایرانی ضمن ارائه گزارشی کوتاه از روند برگزاری جشن عکاسان سینما گفت: خوشبختانه در این دوره کیفیت آثار ارائه شده دارای سطح بالایی بود و تصمیم داریم از این پس به دلیل تنوع و کیفیتی که این آثار دارند، جشن سالانه عکاسان سینما را هر ساله برگزار کنیم.
وی ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شاهرخ سخایی و فواد نجف زاده عکاسان درگذشته سینمای ایران به موضوع امنیت شغلی عکاسان سینمای ایران پرداخت و گفت: در راستای مساله امنیت شغلی، صنف عکاسان سینمای ایران تفاهم نامه ای با مدیران تولید و صنوف دیگر خانه سینما امضا کرده اند تا از این طریق بتوانیم به جدی بودن این موضوع تاکید زیادی داشته باشیم. ضمن اینکه ما به هیات مدیره خانه سینما نیز این موضوع را اطلاع دادیم که به ماجرای صنفی دوستان عکاس جدی تر از گذشته نگاه شود.
دبیر اولین جشن انجمن عکاسان سینمای ایرانی در پایان صحبت های خود از هیات مدیره پیشین و فعلی خانه سینما در برگزاری این جشن تشکر کرد.
تجلیل از سه پیشکوست عکاسی سینمای ایران
بعد از صحبت های احمدی نوبت به تقدیر از سه پیشکوست عرصه عکاسی سینمای ایران رسید که در این بخش از اکبر اصفهانی، علی نیک رفتار و غوغا بیات ضمن پخش نماهنگ های جداگانه از هرکدام، تجلیل شد. همچنین از شهاب الدین عادل عکاس و مدرس سینما نیز به عنوان «پژوهشگر عرصه سینما» در حضور جمشید هاشم پور، فرهاد توحیدی، همایون اسعدیان و هادی مشکات تقدیری انجام گرفت.
جمشید هاشم پور با اشاره به علت حضورش در مراسم گفت: یکی از دلایل مهم حضور در این مراسم علاقه زیادی است که همواره به عکاسی سینما داشتم. من تاکنون در بیش از ۱۰۰ پروژه سینمایی حضور داشتم و نمی توانم بگویم کدام یک از عکس های فیلم هایم را دوست دارم چرا که همگی عکس هایی جذاب و با کیفیت بودند.
وی ادامه داد: خوشبختانه طی سال های اخیر عکاسان جوان، بااستعداد و خلاقی به حوزه عکاسی سینما وارد شدند و این حرفه را از حالت سکون وسکوت بیرون آوردند. به همین جهت لازم است که در این جایگاه از همه آنها تشکر کرده و یک خسته نباشید ویژه تقدیمشان کنم.
فرهاد توحیدی هم قبل از اهدای جایزه شهاب الدین عادل گفت: قبل از اینکه به جایگاه بیایم رضا کیانیان به من با شوخی گفت «فکر می کنم از زمانی که عبدالحسین نوشین در تئاتر مشغول تدریس بوده، شهاب الدین عادل هم در آنجا به تدریس مشغول بوده است»
شهاب الدین عادل هم در این مراسم عنوان کرد: دلم می خواهد در اینجا یادی کنم از بهرام بیضایی که به دانشگاه و سینمای ایران خدمت زیادی کرد. ضمن اینکه لازم می دانم یاد و خاطره زنده یاد سیف الله داد را گرامی بداریم که در میان ما نیست. او با تاسیس مرکز آموزش فیلمسازی خدمات زیادی را برای سینمای ایران انجام داد به طوری که اکنون بسیاری از سینماگران از این بدنه وارد جریان حرفه ای سینما شدند.
گرامیداشت دو بازیگری که عکاسی را دوست دارند
بعد از اتمام بخش تقدیر از پیشکسوتان نوبت به بخش تقدیر از بازیگرانی رسید که طی دوران کاری خود توجه ویژه ای به عکس و عکاسی داشتند که در این بخش از رضا کیانیان و مهتاب کرامتی در حضور فرشته طائرپور و کمال تبریزی تجلیل شد.
کمال تبریزی قبل از اهدای لوح افتخار به تقدیر شدگان گفت: اصولا عکاسی پایه و اساس فیلمبرداری و فیلمسازی در عرصه سینماست اما طی سال های اخیر شرایطی پیش آمده که فکر می کنم عکاسان سینمای ایران باید به آن توجه کنند و آن هم توجه به عکاسی به مثابه یک هنر است تا رسانه تبلیغاتی. به اعتقاد من زمان آن فرا رسیده که عکاسان سینمای ایران در کنار توجه به موارد تبلیغاتی و البته اقتصادی سینمای ایران، هنر خود را دیگر هنرها همچون گرافیک ترکیب کنند و خودشان تبلیغات فیلم را نیز به عهده بگیرند چرا که رازماندگاری آنها غیر از توجه به این مورد نیست.
فرشته طائرپور تهیه کننده سینما هم در این بخش از برنامه تاکید کرد: اعتراف می کنم فیلمی که به پایان فیلمبرداری اش نزدیک می شود اگر عکس های خوبی نداشته باشد به طور حتم مخاطبان کمتری نیز خواهد داشت بنابراین لازم است که بیشتر از اینها قدر شما عکاسان را بیشتر بدانیم. از شما هم می خواهم که قدر خودتان را بیشتر بدانید.
رضا کیانیان هم در جملاتی کوتاه ضمن تشکر از انجمن عکاسان به جهت این تقدیر گفت: از اینکه من را تحویل می گیرید، بسیار ممنونم.
تهیه کنندگان علاقمند به عکس و عکاسی چه کسانی بودند
منوچهر محمدی و منوچهر شاهسواری نیز تهیه کنندگانی بودند که انجمن عکاسان سینمای ایران به دلیل حمایت های این دو از حوزه عکاسی سینما در حضور رضا میر کریمی و محمد آلادپوش مورد تقدیر قرار گرفتند.
رضا میرکریمی مدیرعامل جدید خانه سینما در این بخش از مراسم گفت: چه خوب که شما عکاسان فقط عکاسان را نمی بینید و به کسانی اهمیت می دهید که به عکاسی اهمیت می دهند. به نظر من همه تقدیر ها به حق بوده و امیدوارم چنین فعالیت هایی در حوزه عکاسی سینما استمرار داشته باشد.
وی ادامه داد: هر دو بزرگواری که از آنها در این مراسم تقدیر شد انسان هایی کاملا حرفه ای هستند که نه فقط در بحث عکاسی بلکه در تمامی رشته ها سینما را جدی می گیرند و این جدیت را شما می توانید در کارنامه کاری آنها مشاهده کنید.
منوچهر محمدی هم در این مراسم که اجرای آن را صابر ابر به عهده داشت، توضیح داد: زمانی که حافظ احمدی گفت قرار است از من در این مراسم تقدیر کنند، شگفت زده شدم چرا که اگر کار فوق وظیفه ای را انجام می دادم شایسته این تقدیر بودم. من واقعا کاری نکردم زیرا استفاده از عکاس حرفه ای در یک فیلم سینمایی یک امر معمول است که اگر به این خاطر من را تقدیر می کنید که جای خوشحالی دارد.
منوچهر شاهسواری هم در این بخش از برنامه گفت: من همه حرفهایم پیرامون عکاسی را در کلیپی که دیدید زدم. فقط می گویم شما عکاسان یادهای ما را به یادمان می اندازید و کاری می کنید که ما با این یادها شاد باشیم. الهی که همه شما شاد باشید.
معرفی برگزیده عکاسی سینمای ایران در کنار کارگردانان حامی عکس
بر اساس این گزارش بعد از پایان بخش تقدیر از تهیه کنندگان در حضور شاهپور پورامین و حافظ احمدی از محمد مهدی عسگرپور و مصطفی کیایی به عنوان دو کارگردان که توجه ویژه ای به حوزه عکاسی سینما دارند تقدیر به عمل آمد.
در پایان این مراسم نیز ضمن تقدیر از کیانوش عیاری، مرتضی پور صمدی، تورج اصلانی، حافظ احمدی به عنوان اعضای هیات داوران و همچنین کاندیداهای مسابقه عکس سینمای ایران، ایران انتظام عکاس فیلم «تابو» به کارگردانی خسرو معصومی به عنوان عکاس برگزیده معرفی شد.
اجرای پرفورمنس موسیقایی نمایشی در محوطه نمایشگاه عکس انجمن عکاسان سینمای ایران و اهدای لوح تقدیر و عضویت افتخاری صابر ابر در انجمن عکاسان سینمای ایران از جمله بخش های دیگر این مراسم بود.