به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ جلد دوم کتاب «اصول مقدماتی و کاربردی رویابینی آگاهانه» نوشته استفن لابرج با ترجمه افسانه صنعتکاران و آرش نوری قیماسی به همت انتشارات جامعهشناسان در دسترس علاقهمندان قرار گرفته است.
هدف از تالیف کتاب، آمادهسازی مخاطب برای کسب مهارتهای لازم، برای دیدن رؤیابینی آگاهانه مکرر است. این هدف برای دو گروه از افراد مناسب است؛ نخست، کسانی که تا به حال رؤیاهای آگاهانه ندیدهاند و دوم، کسانی که میخواهند تعداد بیشتری رؤیاهای آگاهانه مشاهده کنند. این تمرینها بر اساس نتایج تحقیقات گروه دکتر استفان لابرج در دانشگاه استنفورد و پاولی تولی در آلمان تنظیم شده است؛ همچنین اساس تحقیقات بر پایه عقاید مشرق زمین است.
هر فصل از این کتاب شامل دو بخش است. یک بخش مربوط به تکالیف خواندنی، یعنی تکالیفی که به منظور آمادهسازی مخاطب برای تمرین تکنیکهای القای رؤیابینی آگاهانه یا تمرینهایی که برای درون رؤیابینی آگاهانه تنظیم شده است و بخش بعدی شامل یک آزمون (که توسط خود مخاطب تصحیح میشود) است. برای درک بیشتر مطالب موجود در متن، تعداد زیادی از تکالیف و تکنیکها همراه با جداول و فرمهای مربوطه ارائه میشوند تا پیشرفت مخاطب مشخص شود. این کار باعث میشود که مخاطب روی تکالیف متمرکز شود و بازخورد تلاشهای خود را مشاهده کنند.
در فصل نخست کتاب، با افزایش سطح توانایی پایه مخاطب، تلاش میشود تا با یادآوری و آگاه شدن در رؤیا، اساسی برای کل دوره فراهم شود. هرچه بیشتر مخاطب رؤیاهایش را به یاد آورد، انگیزه و تلاش مخاطب نیز برای مشاهده رؤیای آگاهانه بیشتر میشود. آگاهی از طبیعت رؤیا، برای رؤیابینی آگاهانه ضروری است؛ زیرا به مخاطب توانایی تشخیص بین رؤیا و بیداری را میدهد. بخش پایانی تکالیف در فصل اول، دارای تمریناتی برای کسب آرامش و تمرکز ذهنی است و مخاطب را برای انجام تکالیفی که نیاز به تمرکز و آرامش روانی دارد، آماده میکند.
فصل دوم، به آموزش مهارت رؤیابینی آگاهانه میپردازد. ابتدا مخاطب باید برای به یادآوردن رؤیاها و زمان رؤیابینی آگاهانه خود اهدافی را تعیین و جدولی را برای نشان دادن بازخورد بصری پیشرفت خود تهیه کند. مخاطب تکنیک پایهای بازتاب نیت را در القای رؤیابینی آگاهانه یاد میگیرید که میتواند به همراه بسیاری از روشهای تحریک آگاهی به کار رود. تمرینهای آمادهسازی، مخاطب را برای تکنیک بسیار مؤثر MILD (تکنیک القای یاد یار) که در فصل سوم به آن پرداخته میشود، مهیا میسازد.
فصل سوم، روی آموزش تکنیک القای یادیار در رؤیای آگاهانه MILD تاکید دارد که اگر با تمرکز مناسب صورت گیرد، میتواند موجب ایجاد رؤیابینی آگاهانه آزادی نیز شود. این فصل با تمرینهای تمرکز و تجسم به پایان میرسد تا مخاطب را برای تکنیکهای رؤیابینی آگاهانه موجود در فصل چهارم آماده سازد.
فصل چهارم، به مخاطب میآموزد که چگونه آگاهی خود را در هنگام بیداری با خود به دنیای رؤیا ببرد. این کار در زمان چرتزدن انجام میشود که به نوبه خود، روشی قدرتمند و مؤثر برای تسهیل رؤیابینی آگاهانه است. روشهای شروع بیداری میتوانند، تجارب جذاب و فریبندهای را در مرز بین خواب و بیداری به وجود آورند. برخی از نامهایی که بعضاً به این تجارب اطلاق میشود عبارتند از تجربه خروج از بدن، حملههای کابوس و فلج و از کار افتادگی در رؤیا و مانند اینها که همه آنها مرزبانهای بیخطر برای دنیای رؤیابینی آگاهانه هستند.
فصل پنجم، برای مسافران دنیای رؤیا، یک راهنماست. فصلهای اول تا چهارم توانایی مخاطب برای ورود به قلمرو رؤیابینی آگاهانه را افزایش میدهند. گاهی اوقات در آنجا تکنیکهای ویژهای میتواند به مخاطب کمک کند تا حداکثر استفاده را از تجربه خود داشته باشد، برای مثال مخاطب میآموزد که چگونه زمان بیشتری را در رؤیا به سر برد، آگاهی خود را حفظ کند و براساس ارادهاش بیدار شود. علاوه بر این بخش «نکاتی برای انجام دادن کار و مشاهده» مخاطب را در انتخاب فعالیتها در رؤیاهای ابتدایی آگاهانه خود برای نشان دادن لذتها و آزادی عمل در آن حالت راهنمایی میکند.
در کل این دوره، تمرینهایی را برای تغییر دادن مسیر رؤیاهای مخاطب ارائه میکند. این تمرینها باعث افزایش توانایی مخاطب میشود تا ظرفیت مخاطب را که تا به حال منفعل بوده را فعال کند.
جلد دوم کتاب «اصول مقدماتی و کاربردی رویابینی آگاهانه» نوشته استفن لابرج به ترجمه افسانه صنعتکاران و آرش نوری قیماسی با شمارگان هزار نسخه در ۱۸۸ صفحه به بهای ۲۰ هزار تومان به همت انتشارات جامعهشناسان منتشر شده است.