به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا، محمد فرهادی شنبه شب در برنامه نگاه یک شبکه اول سیما به تشریح عملکرد وزارت علوم در زمان تصدی خود پرداخت و درباره تاخیر طولانی در انتصابات روسای برخی دانشگاه ها ازجمله دانشگاه تهران گفت: طبق آیین نامه مدیریت روسای دانشگاهها باید از سوی وزیر علوم پیشنهاد و در شورای عالی انقلاب فرهنگی بررسی و مورد موافقت قرار بگیرد و سپس حکم از سوی وزیر علوم ابلاغ شود.
فرهادی ادامه داد: حدود ۳۵ دانشگاه هنوز با سرپرست اداره می شوند و بنده روسای حدود ۳۱ دانشگاه را برای بررسی در شورای عالی انقلاب فرهنگی معرفی کردم.
وزیر علوم افزود: ارسال این پیشنهادات بموقع از سوی بنده انجام شده و در جلسه بعدی شورای عالی انقلاب فرهنگی تعیین تکلیف می شوند. اکنون تنها دو سه دانشگاه سرپرست دارند که جدید هستند و باید مراحل بررسی و ارزیابی آنها بگذرد.
وی در پاسخ به اینکه مهلت شش ماه سرپرستی در برخی دانشگاه ها گذشته است، گفت: بله این زمان گذشته اما ما در زمان مقرر روسای دانشگاهها را به شورای عالی معرفی کردیم و منتظر رای آوردن آنها در شورا هستیم.
فرهادی در مورد احتمال رای نیاوردن افراد پیشنهادی در شورا اظهار کرد: اگر رای نیاورند باید بلافاصله افراد جدید را معرفی کنیم. ولی همه رای می آورند چون رایزنی کرده ایم.
وزیر علوم ادامه داد: جایگاه کشورمان از نظر علمی به رتبه ۱۵ رسیده همچنین آمار شاخص سرمایه انسانی کشور ایران در رتبه ۸۰ قرار دارد که در سال ۲۰۱۳ رتبه ایران ۹۴ بود اما در منطقه رتبه ما اول بوده است.
وی گفت: از جمله برنامه های وزارت علوم برای تقویت رشد علمی و کیفیت آموزش عالی تقویت آزمایشگاه ها و کارگاه ها است و قرار بر این است که تعداد آزمایشگاه های مرکزی از تعداد ۵۰ به ۸۰ برسد . در حال حاضر هزار میلیارد تومان برای خرید تجهیزات آزمایشگاهی این مراکز پیش فاکتور شده است.
وزیر علوم با اشاره به آماده سازی طرح اولیه رتبه بندی دانشگاه ها گفت: ۲ هزارو ۶۰۰ موسسه آموزش عالی داریم که از این تعداد بیش از ۱۶۰ موسسه عنوان دانشگاه را دارند.
وی افزود: اواخر سال گذشته شاخص های لازم احصاء و ۲۰ دانشگاه برتر و ۱۰ دانشگاه تیپ یک را معین کردیم که این دانشگاهها باید ماموریت های مشخص تری را دنبال کنند.
به گفته فرهادی دانشگاههای تهران، امیر کبیر، شریف، علامه طباطبایی، شیراز، مشهد، اصفهان در ردیف دانشگاه های برتر قرار می گیرند.
وی تاکید کرد: طرح رتبه بندی دانشگاه ها باید تا پایان تابستان به صورت جامع و کامل اجرا شود زیرا برای این دانشگاه ها برنامه جامعی داریم.
به گفته وی، کانون های ادبی، هنری دانشجویی، مسابقات مختلف، تشکل همایش در ۵۰۰ دانشگاه، تشکیل اتاق های فکر در ۳۰ استان از جمله این برنامه هایی است، که به اجرا درخواهد آمد.
وی از تصویب توجه به نقد و اظهارنظر موضوعات توسط مجلس شورای اسلامی خبر داد و گفت: سعی کرده ایم طی پنج ماه اخیر یک شناسایی کلی از ابعاد مختلف فعالیت در وزارتخانه داشته باشیم.
وزیر علوم،تحقیقات و فناوری افزود: شورای برنامه ریزی درسی فعالتر از گذشته شده و ۱۵ برنامه درسی جدید در سطوح کارشناسی تا دکترا برای علوم انسانی و همچنین ۵۴ برنامه درسی جدید بین رشته ای تصویب و ۳۵ برنامه درسی در سطوح مختلف مورد بازنگری قرار گرفت.
فرهادی ادامه داد: در زمینه پژوهشی علاوه بر تاسیس ۵ کریدور علم و فناوری در ۵ استان، مراکز رشد و ۳ پارک جدید نیز تاسیس شدند.
وی خاطر نشان کرد: اواخر سال گذشته نیز اجلاس وزارت علم و فناوری، تاسیس مراکز تحقیقات نوآوری و تکنولوژی و تجاری سازی را داشتیم همچنین آیین نامه های پژوهش محور، برگزاری کنکورهای مختلف کارشناسی ارشد و دکتری و بازنگری و استخدام هیأت علمی، برقراری ارتباط علمی بیرون از کشور، تمرکز زدایی و جذب دانشجویان بورسیه از ۴۷ کشور ازجمله برنامه های وزارت علوم جهت گسترش فعالیت های پژوهش بوده است.
وی در خصوص ایجاد نشاط سیاسی دردانشگاه ها نیز گفت : برنامه هایی از طریق معاونت فرهنگی درحال اجراست.
وی گفت: وجود کرسی آزاداندیشی وسخنرانی وفعالیت های گسترده تر حوزه های فرهنگی، قرآنی و تشکیل برگزاری هیأت های سه نفره ازجمله برنامه های دردست اجراست.
فرهادی گفت: از برنامه های حفاظت از حریم دانشگاه ها این است که برنامه های علمی باید زمینه فرهنگی داشته باشد و تشخیص به موقع افراد در دانشگاه ها محقق شود در بخش فرهنگی برگزاری جشنواره دانشجویی ، اردوهای رضوی برای ده هزار دانشجو، جشنواره ملی علمی فرهنگی برگزار می شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: در دانشگاه ها هیات های نظارت معاونت فرهنگی و رییس دانشگاه و نماینده وزارت خانه در دانشگاه بر فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها نظارت دارند.