به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا، سید مسعود شجاعی طباطبایی روز یکشنبه در نشست خبری اولین مسابقه بین المللی کارتون و کاریکارتور داعش اظهار کرد: آثار ارسالی هم از لحاظ کیفی وهم از لحاظ کمی قابل ملاحظه بودند.
وی افزود: ایده برگزاری مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور داعش از یک سال پیش و با اوج گرفتن جنایت های گروهک تروریستی داعش در ذهن ما ایجاد شد و به همین منظور تصمیم گرفتیم مسابقه ای را با موضوع داعش برگزار کنیم که بتواند به نوعی نمایش دهنده جنایات این گروهک تروریستی باشد.
وی گفت: مسابقه کارتون و کاریکاتور در دو بخش برگزار شد که بخش اول با ماهیتی که گروهک تروریستی داعش را زیر سوال می برد برگزار شد از هنرمندان کاریکاتوریست خواسته شد با آثار ماهیت این گروه را نشان دهند بخش دوم کاریکاتور چهره بود که حامیان غربی این گروهک را به تصویر بکشند.
وی با اشاره به داوری آثار مسابقه کارتون و کاریکاتور داعش افزود: داوری آثار روز ۱۱ اردیبهشت توسط محمدحسین نیرومند، مازیار بیژنی و خودم انجام گرفت. با توجه به اینکه بیشتر شرکت کنندگان ایرانی بودند شانس رقابت و انتخاب بیشتری را از آن خود کردند. در واقع تقریباً بیشتر جایزه ها را هنرمندان ایرانی از آن خود کردند و فقط ۴ هنرمند خارجی توانستند به مرحله نهایی راه پیدا کنند.
شجاعی طباطبایی با اشاره به جوایز مسابقه گفت: برای آثار برگزیده بخش های کارتون و کاریکاتور چهره را در نظر گرفتیم که از نفرات اول تا سوم هر بخش به ترتیب ۱۵۰۰ دلار، یک هزار دلار و ۷۰۰ دلار پیش بینی شد و برای ۶ اثر شایسته تقدیر ۵۰۰ دلار در نظر گرفته شد.
وی در ادامه گفت: کیفیت آثار کاریکاتوریست های ایرانی در این مسابقه و دیگر مسابقات بین المللی به قدری بالاست که معمولاً در مسابقات جوایز اصلی را به خود اختصاص می دهند. حتی حضور ایران در مسابقات بین المللی کاریکاتور به اندازه ای اهمیت دارد که برخی جشنواره فراخوان خود را به زبان فارسی نیز اعلام می کنند.
وی افزود: در کشور یکهزار کاریکاتوریست فعال هستند که ۵۰۰ نفر از این تعداد آثار خوبی ارائه می دهند و ۲۰۰ نفر از آنها نیز عالی هستند ، چنین توانمندی کمتر در سطح کشورهای جهان مشاهده می شود ، در این عرصه می توانیم با کاریکاتوریست های برزیل و چین رقابت کنیم.
وی با اشاره به انتشار کتاب مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور داعش، گفت: آثار منتخب آماده چاپ شده است در روز ۹ خرداد همزمان با اختتامیه مسابقه در فرهنگسرای ارسباران از این کتاب رونمایی خواهد شد.
شجاعی طباطبایی در پاسخ به سؤال خبرنگاری در باره تأثیر برگزاری این مسابقه، گفت: کاریکاتور صرفاً زبان تصویری برای خنده نیست اما ممکن است تلخند به همراه داشته باشد. معمولاً در کاریکاتورهایی با موضوع مسائل روز دنیا و سیاسی سعی می شود که مخاطب را به تفکر وا دار شود . این مسابقه توانست کسانی را که در شکل گیری داعش نقش داشتند را افشا کند.
وی درباره انعکاس این آثار در فضای بین المللی گفت: آثار در فضای مجازی انعکاس پیدا می کند ضمن اینکه ممکن است برای برپایی نمایشگاه در برخی کشورها رایزنان فرهنگی همکاری نکنند اما سعی می کنیم که در فضاهایی از جمله شبکه های اجتماعی، سایت هنر مقاومت و ایران کارتون به نمایش بگذاریم.
در ادامه محمد حبیبی دبیر اجرایی مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور داعش، گفت: هنرمندان دنیا حدود ۱۰۰ روز مهلت داشتند تا آثار خود را به دبیرخانه مسابقه ارسال کنند که این کار با استقبال خوبی مواجه شد.
وی افزود: امروز شاهد افتتاح نمایشگاه ۲۷۰ اثر برگزیده در فرهنگسرای بهمن و فرهنگسرای ارسباران هستیم ضمن اینکه ۴۰ اثر برگزیده در مجتمع فرهنگی اسوه به نمایش در آمده است.
حبیبی خاطرنشان کرد: آثار برگزیده در کشورهای سوریه، عراق و لبنان به نمایش گذاشته می شود و در حال پیگیری هستیم که این آثار را در سایر کشورها نیز به نمایش بگذاریم.
مسابقه بین المللی کارتون و کاریکاتور داعش از سوی سازمان رسانه ای و هنری اوج و با مشارکت حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد فرهنگی روایت برگزار شد.