شناسهٔ خبر: 33111 - سرویس دیگر رسانه ها

تعیین ۵ نمره درسی برای تکالیف پژوهشی پایه‌های ۳ تا ۶ حوزه

معاونت‌های آموزش و پژوهش حوزه‌های علمیه کشور توافق کردند که ۵ نمره درسی برای تکالیف پژوهشی طلاب در نظر گرفته شود.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر، پژوهش در حوزه‌های علمیه اگرچه در مراکز و موسسات تحقیقاتی و پژوهشی مرتبط با حوزه رشد خوبی دارد ولی در نظام آموزش حوزه فقط برای سطوح سه و چهار اقدام رسمی پژوهشی در قالب تدوین پایان نامه وجود دارد.

این رویه که نشان دهنده کمرنگ شدن پژوهش میان طلاب علوم دینی است، همواره مورد انتقاد بزرگان حوزه‌های علمیه بوده و این بزرگان بر سوق دادن نظام علمی و آموزشی حوزه از حافظه محوری به پژوهش محوری تاکید کردند.

اقدامی که به تازگی با توافق معاونت‌های آموزش و پژوهش حوزه‌های علمیه به تصویب رسید، نشان می دهد که حوزه برای پژوهشگراشدن نظام آموزشی برنامه‌هایی دارد.

حجت‌الاسلام جواد رفیعی - مدیرکل امور پژوهشی حوزه‌های علمیه کشور که در جلسه معاونت‌های آموزش و پژوهش حوزه‌های علمیه حضور داشته در تشریح این مصوبه اظهار کرد: سال‌ها دنبال این بودیم که با هماهنگی معاونت آموزش حوزه‌های علمیه، فضایی ایجاد کنیم که طلبه‌ها در زمینه تحقیقات درسی هم فعال باشند.

وی ادامه داد: اگرچه به صورت غیررسمی، هماهنگی خوبی بین معاونت آموزش و واحدهای آموزش و معاونت پژوهش برای انجام تحقیقات کلاسیک در برخی مدارس وجود داشت ولی ما دنبال این بودیم که به این تحقیقات کلاسیک جایگاه رسمی ببخشیم.

حجت‌الاسلام رفیعی گفت: در نشست مشترک معاونان آموزش و پژوهش حوزه‌های علمیه که تعدادی از کارشناسان این دو معاونت نیز حضور داشتند، توافق شد ۵ نمره یک درس اصلی در هر نیمسال تحصیلی به مسئله پژوهش کلاسیک اختصاص پیدا کند، یعنی طلبه‌ها علاوه بر گذراندن مراحل آموزشی درس، تحقیق کلاسی که معیارها و ضوابط آن را معاونت پژوهش تهیه و به معاونت آموزش ارسال می‌کند، داشته باشند.

وی با بیان اینکه این طرح در پایه‌های سوم، چهارم، پنجم و ششم حوزه اجرا می‌شود، اظهار کرد: هدف از اجرای این طرح آشناشدن طلبه‌های علوم دینی با مراحل و مهارت‌های پژوهشی در طول دوران تحصیلی است.

حجت‌الاسلام رفیعی تاکید کرد: البته معاونت پژوهش مدارس علمیه کارگاه‌های آموزشی منظم برای طلبه‌ها برگزار می‌کنند تا طلبه‌ها با اصول و معیارهای پژوهش آشنا شوند.

به گفته مدیرکل امور پژوهشی حوزه‌های علمیه، اعلام رسمی اجرای این طرح در اختیار معاونت آموزش حوزه‌های علمیه است ولی در زمینه نظارت و اجرا و اشراف آن دو معاونت آموزش و پژوهش مدارس علمیه با هم همکاری دارند.