به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ صد و هفتاد و هشت سال خورشیدی (۱۲۱۵ تا ۱۳۹۳) از حیات مطبوعات ایران میگذرد؛ در این گستره زمانی هزاران عنوان نشریه ادواری چاپی در کشور ما به طبع رسیده است.
شماری از این نشریهها خواندنی، ماندنی و سزاوار معرفیاند و ضرورت دارد برگزیدهای از مطالبشان که خواندنش برای همه عصرها و نسلها مفید است، ارائه شود تا مخاطبان امروز با آگاهی از مطالب منتشر شده پیشینیان با تلاشهای آنها بیشتر آشنا شده و از آثارشان بهرهمند شوند.
«تحقیقات روزنامهنگاری» عنوان یکی از این نشریههاست که یک مجله پژوهشی درباره روزنامه، مجله، رادیو، تلویزیون و چاپ به شمار میآید؛ کتاب «تحقیقات روزنامهنگاری» به اهتمام سید فرید قاسمی و با هدف معرفی این نشریه و آشنایی مخاطبان با تاریخچه و محتوای آن تهیه شده است.
در بخش تاریخچه این اثر چنین میخوانیم: «نخستین شماره مجله تحقیقات روزنامهنگاری دیماه ۱۳۴۴ با احتساب جلد در ۳۶ صفحه و بهای تک نسخه ۱۵ ریال بر پیشخوان روزنامهفروشان و کتابفروشان نشست. انگیزه نشر فصلنامه یاد شده در سرمقاله اولین شماره ذیل «آغاز راه» ضرورت یادگیری «علم روزنامهنویسی» برشمرده شده.»
در این اثر، تاریخ نشر شمارهها، شمار صفحهها، عنوان چاپکردهها به همراه نام پدیدآورندگان مقالهها و گزارشهای مجله تحقیقات روزنامهنگاری ارائه شده است.
دارنده پروانه انتشار و مدیرمسئول مجله تحقیقات روزنامهنگاری، فریدون پیرزاد بود که با همکاری شورای نویسندگان و گاهی یاریرسانی دانشجویان رشته روزنامهنگاری، نشریه را انتشار میداد. «گردانندگان» عنوان بخشی دیگر از این اثر است که گردانندگان مجله تحقیقات روزنامهنگاری را معرفی میکند. همچنین در این اثر، نام نویسندگانی که در مجله تحقیقات روزنامهنگاری صاحب آثار و گفتار هستند، ارائه شده است.
در بخش پایانی این اثر، تحت عنوان «برگزیده» مطالب متعددی عرضه شده است. این مطالب عبارتند از «آیا میخواهید روزنامهنگار باشید؟»، «گاندی... یک روزنامهنگار گمنام»، «به دانشجوی روزنامهنگاری چه باید آموخت؟»، «تعلیم روزنامهنگاری»، «کاریکاتور در ایران»، «رعایت اصول اخلاقی در روزنامهنگاری»، «شرف روزنامهنگار»، «اصول اخلاقی در روزنامهنگاری»، «تربیت حرفهای و مسئولیت اجتماعی روزنامهنگاران»، «شیوه نفوذ در افکار عمومی»، «منتقدان کتاب» و «درباره تخصص در روزنامهنگاری»
نخستین چاپ کتاب «تحقیقات روزنامهنگاری» به اهتمام سید فرید قاسمی، با شمارگان ۵۰۰ نسخه، در ۱۸۳ صفحه، به بهای ۶ هزار تومان از سوی انتشارات امیرکبیر راهی بازار نشر شده است.