به گزارش فرهنگ امروز به نقل از فارس؛ پس از معضلات و مشکلات متعددی که در حوزه سینما وجود داشته و با اکران فیلم های پرحاشیه و توقیفی در ماه های اخیر افزایش یافته است.کمیسیون فرهنگی مجلس بر آن شد تا سوالاتی از وزیر ارشاد به صورت تخصصی در حوزه سینما داشته باشد. در همین راستا مهمترین سوال کمیسیون فرهنگی این گونه طراحی شده است « چرا سازمان سینمایی اکران فیلمهای مساله دار را به جد از سال گذشته در دستور کار قرار داده است؟»
۹ سوال پرسیده شده از وزیر در سایت شخصی حجتالاسلام پژمانفر یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس قرار گرفته است که در تاریخ ۲۴ خردادماه به وزارت ارشاد ارایه شده است که در اسرع وقت باید از سوی وزیر ارشاد پاسخ داده شود.
حجت الاسلام پژمانفر درباره سوالات ارایه شده به وزیر ارشاد به خبرنگار سینمایی فارس گفت: تمام تلاش کمیسیون فرهنگی مجلس این است که مشکلات در حوزه سینما در یک فضای تعاملی بین ارشاد و مجلس پیگیری شود. برخی از مشکلات مطرح شده که در سوالات هم به آن اشاره شده است، مشکلاتی نیست که تنها در دوران تصدی این وزیر(علی جنتی) ایجاد شده باشد زخم های کهنه سیستم سینمای ما است که وجود داشته و امروز هم ادامه دارد
وی در ادامه تاکید کرد: اگر یک اراده مشترک وجود داشته باشد مجلس می تواند از ظرفیت خودش در به سامان رسیدن مشکلات کمک کند و دولت هم از ظرفیت و فرصت ایجاد شده استفاده کند و مسایل را به نتیجه برساند.امیدواریم بتوانیم بتوانیم به یک نتایج خوب برسیم. مشکلات را در قالب سوال مطرح کردیم و بنا داریم بحث مفصل داشته باشیم و با انگیزه بتوانیم با دولت (وزارت ارشاد به صورت خاص و مرتبط با موضوع) تعامل داشته باشیم .
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی درباره زمان مشخص شده از سوی کمیسیون برای دریافت پاسخ از وزیر گفت: هنوز کمیسیون فرهنگی زمان مشخصی را تعیین نکرده است انشاءالله به سرعت زمانی مشخص می شود تا براین اساس بحث ها بتواند فضای مناسبی را برای ارتقاء سینما فراهم آورد.
بنا براین گزارش، سوالات مطرح شده از سوی کمیسیون فرهنگی که در سایت شخصی حجت الاسلام پژمانفر آمده است به شرح ذیل است:
۱- پازل سازمان سینمایی برای رفع توقیف فیلم های مسئله دار و اکران آن به صورت سریالی در حال تکمیل است و فیلم هایی که توقیفی است و اکران هر کدام از آنها برای نظام هزینه هایی را ایجاد می کند در دستور کار قرار گرفته است. علت این امر چیست؟
۲- از سویی دیگر سازمان سینمایی هنوز در سیکل معیوب تصویب و ارائه پروانه ساخت و ارائه مجوز پروانه نمایش باقی مانده است و هیچ فکری برای این سیکل معیوب صورت نمی گیرد.
۳- بسیاری از هنرمندان خود را موظف به ارائه فیلم نامه کامل نمی دانند یا فیلم نامه ای را که ارائه می دهند می روند فیلم دیگری میسازند نسبت به این روند چه تدبیری وجود دارد؟
۴- حضور مدیران ارشاد و سازمان سینمایی سر صحنه فیلم هایی که کارگردانان آنها با ساخت فیلمهایی با موضوع فتنه پیش از این عناد خود را در آثارشان به نظام به وضوح نمایش دادهاند چه مفهومی دارد؟
۵- گروه هنر و تجربه و احداث آن با هدف کمک به سینمای ایران احداث شد اما عملا میبینیم این گروه شرایط اکران فیلمهای مسئله دار را فراهم میکند و از قانون آئیننامه شورای صنفی نمایش هم تبعیتی نمیکند علت چیست؟
۶- اکران فیلمهای متعدد خارجی و فیلم هایی با موضوعات حساسیت بر انگیز در زیر سئوال بردن دفاع مقدس چه توجیهی دارد.
۷- ارائه مجوز نمایش به فیلمهایی که با ارائه تصاویر غلط از خانوادههای مذهبی و سنتی که پازل غرب را در تخریب جامعه ایرانی و اسلامی تکمیل میکنند به چه علت است؟
۸- چرا کسانی که فیلم هایشان به هر دلیل برای اکران مناسب شناخته نشده با ارایه مجوز ساخت برای فیلمهای دیگر مورد تشویق سازمان سینمایی قرار میگیرند؟ چرا پرونده کاری این کار گردانان مورد بررسی قرار نمیگیرد.
۹-با توجه به اینکه سالانه صدها میلیارد تومان آثار سینمایی کشور بطور قاچاق تکثیر و توزیع میشود و ضرر بزرگی به تهیه کنندگان قانونی آثار سینمایی وارد میگردد ، علت مسامحه سازمان سینمایی در این خصوص چیست؟