به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛نشست خبری حسین نوش آبادی سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی بعد از ظهر سه شنبه ۹ تیرماه در محل سالن اجتماعات دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی در تهران برگزار شد.
وی ابتدا به ارائه توضیحاتی درباره برگزاری نمایشگاه بیست و سوم قرآن کریم پرداخت و گفت: از آنجا که توسعه فعالیت های قرآنی جزو لاینفک وظایف وزارت ارشاد است، لذا نمایشگاه قرآن هر ساله باشکوه بیشتر برگزار می شود. امروز جامعه ما بیش از هر زمان دیگر نیازمند تمسک به قرآن کریم و اهل بیت (س) است. بیست و سومین نمایشگاه قرآن از ۷ رمضان آغاز شده و تا ۲۷ ماه مبارک رمضان ادامه خواهد داشت.
نوش آبادی افزود: در نمایشگاه امسال از استعداد و توانمندی های هنرمندان خوشنویس، طراح، عکاس وتصویرگر برای ترویج و تبلیغ فرهنگ قرآنی نیز استفاده شده است؛ امسال ۱۱۴ اثر فاخر از هنرمندان و بیش از ۲۰۰۰ اثر هنری در نمایشگاه عرضه شده است. کارگاههای هنری امسال هم پرشورتر از هر سال برپا شده است. امسال همچنین بستر تعامل سازنده میان مردم و هرمندان قرآنی در نمایشگاه قرآن به وجود آمده است.
سخنگوی وزارت ارشاد در ادامه داد: آئین نامه اجرایی این قانون چند ماه قبل در هیئت دولت تصویب شد. بر اساس این قانون هر شخص ایرانی حق دسترسی آزاد به اطلاعات عمومی را دارد؛ اطلاعاتی که متضمن حق و تکلیف برای مردم است. با اجرایی شدن این قانون بجز اطلاعات طبقه بندی شده، همه اطلاعات در دسترس مردم قرار می گیرد. بر این اساس کمیسیونی به ریاست وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و به دستور رئیس جمهور تشکییل شده که نظارت بر اجرای این قانون را بر عهده خواهد داشت.
به گفته نوش آبادی، دسترسی به اطلاعات همگانی موجود، نظارت بر حسن اجرا، رفع اختلافات، فرهنگسازی و ایجاد وحدت رویه ز جمله وظایف این کمیسیون است.
در ادامه وی درباره مکان نامناسب نمایشگاه قرآن و اینکه چرا این نمایشگاه در مصلی برگزار نشده است، گفت: با توجه به ضرورت ترویج فرهنگ قرآنی و ارائه خدمات در این حوزه به مردم درماه مبارک رمضان، هر نهادی چه دولتی چه غیردولتی که بتواند با حضور در این عرصه در ترویج فرهنگ قرآنی موثر باشد، باید در این رویداد مشارکت کند و ما از این مشارکتها استقبال می کنیم. ما نتوانستیم با مصلای تهران برای برپایی نمایشگاه قران به توافق برسیم اما با شهرداری تهران و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس به توافق رسیدیم که این نمایشگاه در باغ کتاب و باغ موزه دفاع مقدس برگزار شود.
سخنگوی وزارت ارشاد درباره علت عدم معرفی جایگزین شهید انصاری در رایزنی فرهنگی ایران در لبنان بعد از گذشت یک سال از شهادت وی، گفت: با توجه به توسعه مناسبات فرهنگی ما و لبنان و روابط دیرینه ما با این کشور، طبیعی است که این انتظار وجود دارد که رایزن فرهنگی جدید انتخاب و معرفی شود اما گاهی کارهای اداری و تشریفاتی به طول می انجامد. تبدیل و تحول سفرا و رایزنان بستگی به برخی شرایط دارد که باید فراهم شود. به هر حال لازم است که دوستان ما در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی این موضوع را با جدیت پیگیری کنند. البته مممکن است برخی مزاحمت ها وجود داشته باشد در این مسیر.
نوش آبای درباره معرفی معاون پیشین وزارت ورزش و امور جوانان به عنوان مشاور وزیر ارشاد در حوزه جوانان هم گفت: اصل خبر صحت دارد و هدف از این کار هم توانمندسازی حوزه جوانان وزارت ارشاد است.
سخنگوی وزارت ارشاد در مورد آخرین وضعیت تدوین آئین نامه گرنت برای حمایت از نشر ایران در عرصههای بینالمللی و سرانجام آن هم گفت: خبر جدیدی در این رابطه ندارم.
وی در خصوص بحثهایی که پیرامون انتشار غیرقانونی چاپ دوم کتاب «ایران در گذر روزگاران» مطرح شده است، گفت: مجوز چاپ اول این کتاب را ما سال گذشته صادر کردیم و بررسی های محتوایی صورت گرفته بود و چاپ اول هم به صورت قانونی منتشر شد اما چاپ مجدد این چون بدون اخذ مجوز چاپ بوده، تخلف محسوب می شود، چه به صورت افست و چه غیرافست، خطا و قانون شکنی است و به آن رسیدگی می شود. در واقع بحث ما بحث محتوایی نیست و یک بحث شکلی است.
نوش آبادی درباره احکام ماموران خاطی فرودگاه جده هم گفت: ما اعلام کرده ایم که احکام صادره تناسبی با جرم آنها ندارد. هتاکی و رفتارهای خلاف شرع و عرف به سادگی قابل گذشت نیست. ما شرایطی را برای برقراری روابط مجددمان با سعودی ها درباره حج عمره اعلام کرده ایم که متاسفانه هنوز این شرایط فراهم نشده است. تنبیه هتاکین و متخلفین و متجاسرین و برقراری امنیت کامل برای ورود زائرین ایرانی از جمله این شروط بوده است. هنوز اطلاعات دقیقی به ما واصل نشده و خبری از تنبیه این هتاکان به ما نرسیده است. در مجموع شرایط به همان شکل قبلی است؛ اولین شرط اشد مجازات برای متجاسرین بوده که هنوز انجام نشده است.