به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ آیتالله سید مجتبی طاهری خرمآبادی به سنت پسندیده بزرگان حوزههای علمیه در استعدادیابی و هدایت طلبهها اشاره کرد و گفت: حوزه باید نیروهای خودش را شناسایی کند که چه کسی به درد چه کاری میخورد تا حوزویان بر اساس ذوق و علاقه در مسیر علم آموزی قرار بگیرند.
این استاد حوزه اظهار کرد: طلبههایی که وارد حوزه علمیه میشوند باید به مقداری که جایگاه طلبگی پیدا کنند، درس بخوانند و اطلاعات علمی کسب کنند و بقیه طلبهها تخصصی شوند.
وی گفت: باید به گونهای برنامهریزی شود که اگر طلبهای استعداد کافی برای طی کردن مسیر اجتهاد دارد این مسیر را پیش بگیرد و اگر میخواهد واعظ و منبری شود راه خودش را طی کند. این کار باعث میشود هر کسی موظف نشود که در حوزه بماند و استعدادهایش را به کار نگیرد.
آیتالله طاهری خرمآبادی با اشاره به برخی اظهارنظرهایی که در مورد شرکت طلاب در درس خارج بیان میشود، تصریح کرد: این مسئله باید حل شود که اگر طلبهها ۱۰ سال درس خارج نروند، نقص است. ممکن است بعضی طلبهها به جایگاهی رسیدهاند که میخواهند به صورت ذوقی کار کنند و خطیب خوبی باشند.
این عضو مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر طوری برنامه ریزی شود که طلبههایی که میخواهند منبری شوند، یا کار علمی خاص انجام دهند، یا دنبال پژوهش و تحقیق بروند و آثار قلمی داشته باشند، در مسیر علاقه و ذوقی که دارند هدایت شوند، هیچ کسی احساس نقص نمیکند و حوزه علمیه میتواند باغ پرثمری داشته باشد.