به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ دکتر حمید یعقوبی با اشاره به همکاری مرکز مشاوره و سلامت وزارت علوم با ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: وزارت علوم چند سالی است که با ستاد مباره با مواد مخدر همکاری نزدیکی دارد.
وی ادامه داد: مرکز مشاوره و سلامت وزارت علوم، سال گذشته با ستاد مذکور تفاهم نامهای در چند بند منعقد کرد که براساس آن مقرر شد فعالیتهایی درسطح دانشگاهها انجام شود. به موجب یکی از بندهای تفاهم نامه، مقرر شد سال گذشته ۲ هزار و ۴۰۰ کارگاه آموزشی تحت عنوان «مهارت زندگی و مقاومت در برابر اعتیاد و آشنایی با مواد» در دانشگاه ها برگزار شود.
رئیس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان ادامه داد: برهمین اساس ۹۵ دانشگاه درگیر این مساله شدند که به موجب عملکرد خوبی که داشتند، رضایت ستاد مباره با موادمخدر را فراهم کردند.
وی از دیگر فعالیتهای صورت گرفته در این رابطه، به راه اندازی سایت پیشگیری نوین، راه اندازی نشریه پیشگیری نوین ویژه اساتید و دانشجویان و برگزاری ۵ جشنواره اشاره کرد.
یعقوبی افزود: همچنین قرار است از ابتدای سال تحصیلی آینده ۸ جشنواره دانشجویی در ۸ منطقه کشور تحت عنوان جشنواره «کانون همیاران سلامت روان دانشجویی» در دانشگاه ها اجرا شود که در اولین گام، پیش بینی کرده ایم دانشجویان در راستای امر اجتماعی کردن مبارزه با مواد مخدر فعال شوند.
رئیس مرکز مشاوره و سلامت سازمان امور دانشجویان افزود: فعالیت دیگر اجرای برنامه استاندارد «پیشگیری از اعتیاد» است که مقرر شده بر اساس این برنامه پکیجی در چند دانشگاه به صورت آزمایشی انجام شود که بتوانیم اثر بخشی آن را بسنجیم.
وی ادامه داد: قرار است بحث نظارت و پایش را در سطح دانشگاه فعال کنیم تا هزینه هایی که برای اجرای برنامه از سوی وزارت علوم انجام می گیرد و بودجه هایی که ستاد در این رابطه صرف می کند با دقت انجام شود.
یعقوبی با اشاره به تربیت کادر متخصص پیشگیری از اعتیاد گفت: یک کار دیگری که با همکاری ستاد انجام دادهایم، «تربیت کادر متخصص پیشگیری از اعتیاد» است.
وی توضیح داد: مراکز مشاوره دانشگاه ها با همکاری ستاد مباره با مواد مخدر نیروی متخصص پیشگیری از اعتیاد تربیت می کنند، مثلا آموزش و پرورش، بهزیستی، جامعه روحانیت و ... نیروی متخصص پیشگیری از اعتیاد نیاز دارند از این رو مراکز مشاوره دانشگاهی نیروی مورد نیاز در این زمینه را تربیت می کنند.
وی ادامه داد: تمام این ها با محوریت مراکز مشاوره دانشگاههای مرکز استان انجام می شود و بیش از ۱۰ هزار متخصص پیشگیری ازاعتیاد از سال ۸۹ تا کنون توسط مراکز مشاوره برای دستگاه های مختلف تربیت شدهاند.