شناسهٔ خبر: 35215 - سرویس دیگر رسانه ها

افزایش رشد علمی دانشگاه تهران در سال گذشته میلادی

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از روزنامه اطلاعات؛ بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: در سال ۲۰۱۴ تعداد ۲ هزار و ۸۷۳ مدرک توسط دانشگاه تهران در انتشارات بین‌المللی چاپ و منتشر شده است که این امر بیانگر رشد علمی در این سال است.

دکتر جعفر مهراد در گفتگو با مهر افزود: دانشگاه تهران در بین دانشگاه ها و موسسات پژوهشی کشور به جهت ویژگی ها و اهمیتی که دارد در نهضت تولید علم از جایگاه خاصی برخوردار است. این دانشگاه در رتبه بندی شانگهای و تعدادی از رشته های موضوعی جزو برترین دانشگاه های جهان محسوب می شود. مهراد یادآور شد: دانشگاه تهران ضمن حفظ جایگاه خود در این رتبه بندی، رتبه خود را نیز افزایش داده و هم اکنون در بین ۵۰۰ دانشگاه برتر جهان در رتبه ای بین ۳۰۱ – ۴۰۰ قرار دارد. وی خاطرنشان کرد: برای تحلیل‌های استنادی می توان از پایگاه تامسون رویترز استفاده کرد. بر این اساس، در پایگاه استنادی تامسون رویترز آمار تولیدات علمی دانشگاه تهران از ابتدای ثبت و نمایه سازی این فعالیت‌ها تاکنون در حدود ۲۵ هزار و ۱۷۳ مدرک است. مهراد افزود: از کل ۲۵ هزار و ۱۷۳ مدرک تولید شده توسط دانشگاه تهران، تعداد ۲۰ هزار و ۳۰۱ مورد به مقالات علمی، تعداد ۳ هزار و ۹۰ مورد به مقالات همایش ها، تعداد یک هزار و ۳۷۳ مورد به چکیده کنفرانس‌ها و ۱۹۶ مورد به یادداشت‌ها اختصاص دارد. حوزه‌های تحقیقاتی پژوهشگران دانشگاه تهران در ۵ رشته نخست نسبت به سایر رشته‌ها برجسته تر است که به ترتیب شامل مهندسی، شیمی ،علم مواد ،علم کامپیوتر و فیزیک است. از کل میزان تولیدات علمی این دانشگاه بر اساس رده‌هایی که توسط Web of Science مشخص شده است پنج رده اول برتر از نظر تولید علم هم شامل مهندسی برق و الکترونیک،علم مواد چند رشته‌ای‌، مهندسی شیمی ،بیولوژی مولکولی و زیست شناسی و علوم محیطی است.

وی با اشاره به پر تالیف ترین نویسندگان دانشگاه تهران گفت: بر اساس کل مدارک ثبت شده در تامسون رویترز، محمدرضا گنجعلی با ۶۸۳ مدرک، پرویز نوروزی با ۴۴۴ مدرک، علی اکبر موسوی موحدی با ۴۱۶ مدرک، علی اکبر صبوری با ۳۵۹ مدرک و کارل لوکاس با ۲۳۰ مدرک رتبه‌های اول تا پنجم را در اختیار دارند. وی افزود: دانشگاه تهران در سال ۲۰۱۰ تعداد ۲ هزار و ۲۷۲ مدرک، در سال ۲۰۱۱ تعداد ۲ هزار و ۶۶۶ مدرک، در سال ۲۰۱۲ تعداد ۲ هزار و ۵۱۱ مدرک، در سال ۲۰۱۳ تعداد ۲ هزار و ۶۲۴ مدرک، در سال ۲۰۱۴ تعداد ۲ هزار و ۸۷۳ مدرک در انتشارات بین المللی چاپ و منتشر کرده است.