شناسهٔ خبر: 35350 - سرویس دیگر رسانه ها

ترویج علم و پرورش استعدادها از ماموریت‌های رسانه ملی است

رئیس رسانه ملی امروز با رئیس بنیاد ملی علم ایران دیدار کرد و مسئولان فدراسیون فوتبال نیز با مدیران سازمان صداو سیما نشست مشترک برگزار کردند.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از تسنیم؛  محمد سرافراز رئیس سازمان صدا و سیما در دیدار با دکتر نصرت‌الله ضرغام رئیس بنیاد ملی علم ایران، موضوع ترویج علم در کشور و تشویق نسل‌های مختلف به رجوع به شاخه‌های مختلف علم و پرورش استعدادها جزو ماموریت‌های رسانه ملی دانست.

 

سرافراز بر همکاری صداوسیما با این بنیاد در زمینه‌های مختلف علمی، تصریح کرد و گفت: صداوسیما در موضوعات مختلف و برنامه‌های گفت‌وگو محور می‌تواند از کارشناسان خبره آن بنیاد بهره‌مند شود.

رئیس رسانه ملی افزود: رسانه ملی می‌تواند موضوعات احصا شده توسط بنیاد علم بخصوص موضوعاتی که روند پژوهشی آنها طی شده و به نتیجه رسیده‌اند را در قالب برنامه‌های مستند و ترکیبی تولید و پخش کند.

وی با تاکید بر این نکته که برنامه‌ها می‌توانند موضوع محور یا شخص‌محور باشد، تصریح کرد: استعدادهایی که توسط بنیاد علم ایران شناسایی شده‌اند و جزو نخبگان هستند، هم اقدامات و فعالیت‌های آنها قابلیت پرداخت داشته و هم خود اشخاص موضوعیت دارند که به آنها توجه شود و توسط رسانه معرفی شوند.

رئیس صداوسیما در ادامه با اشاره به ماموریت اصلی شبکه‌های رادیویی و تلویزیونی، گفت: برخی از شبکه‌ها نظیر شبکه ۲ سیما یا شبکه ۴ زمینه پرداخت به موضوعات خاص نخبگان را در گروه‌های سنی مختلف دارند.

وی یادآور شد: شبکه ۲ سیما درخصوص مسائل اجتماعی و خانواده به شکل متمرکز کار می‌کند و می‌تواند زمینه مناسبی را در حوزه آموزش خانواده‌ها که چگونه فرزندان خود را باور کنند یا آنها را تربیت و استعدادهای آنها را شکوفا کند، فراهم نماید. همچنین شبکه ۴ ماموریت پرداختن به مباحث علمی را دارد که ظرفیت خوبی را برای جامعه نخبگان در بیان فعالیت‌هایشان پدید آورده است.

سرافراز همچنین بر گسترش و استمرار همکاری‌ها تاکید کرد.

در این دیدار نصرت‌الله ضرغام رئیس بنیاد ملی علم ایران نیز در سخنانی با اشاره به اساسنامه بنیاد ملی علم ایران که ماموریت استعدادیابی، پرورش استعدادها و به‌کارگیری آنها را در حوزه‌های مختلف دارد، گفت: این بنیاد در ابتدا کرسی‌های پژوهشی را ایجاد کرد و به دانشمندان کشور این امکان را داده که در موضوعات مختلف مورد نیاز جامعه به پژوهش بپردازند.

وی با اشاره به این مطلب که برخی از کشورهای پیشرفته نظیر آمریکا، ژاپن، چین، کره جنوبی و کشورهای اتحادیه اروپا بخش عمده‌ای از دارایی فکری جهان را از آن خود کرده‌اند، افزود: این کشورها در برنامه‌ریزی‌های خود تلاش می‌کنند فرزندان برجسته کشورها را جذب کنند، چون خود به تنهایی قدرت تولید این حجم بالای دارایی فکری را ندارند و از اندیشمندان کشورهای دیگر استفاده می‌کنند. وی تاکید کرد: باید روند مهاجرت استعدادهای کشور معکوس شود.

ضرغام با اشاره به این‌که حدود ۳۵ هزار نفر از اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها با بنیاد ملی علم ایران در ارتباط هستند، گفت: ظرفیت خوبی است که در فعالیت‌های پژوهش محور علمی از آنها استفاده می‌کنیم. در این جلسه مقرر شده تا از طریق روابط‌عمومی رسانه ملی زمینه ارتباط گسترده و تاثیرگذار بنیاد ملی علم ایران با شبکه‌های مختلف صداوسیما فراهم شود.