شناسهٔ خبر: 35710 - سرویس دیگر رسانه ها

تک ستاره های کنکوردرمحرومترین منطقه آموزش وپرورش

اعلام نتایج آزمون سراسری و کسب رتبه ۳۰ و ۳۸ توسط دو دانش آموز دختر بلوچ بازهم نشان داد که محرومیت نمی تواند مانع موفقیت دانش آموزان محروم چابهاری از کسب نتایج عالی در این آزمون شود.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایرنا؛ گرچه باید متذکر شد موفقیت این دو تک ستاره از خیل عظیم دانش آموزان نمی تواند این حقیقت را پنهان کند که آمار قبولی دانش آموزان چابهاری در آزمون سراسری امسال همچون سال های گذشته از وضعیت مناسبی برخوردار نیست و این خود نشان دهنده نیاز مبرم به تلاش و برنامه ریزی متولیان برای بهبود کیفیت آموزشی دوره های مختلف تحصیلی در چابهار است.

از سوی دیگر باید یادآور شد، آموزش و پرورش شهرستان چابهار در اکثر شاخص های آموزشی و بویژه سرانه فضای فیزیکی و استانداردهای کشوری در پایین ترین رده ها و از جمله محروم ترین نقاط کشور محسوب می شود که در سال جاری تلاش های ویژه ای از سوی برخی مسوولان و خیرین برای ارتقای وضع موجود و جذب کمک های خیرین آغاز شده است.

احمد علی سرحدی رییس آموزش و پرورش منطقه دشتیاری چابهار در خصوص موفقیت یکی از این دانش آموزان گفت: ریحانه سردارزهی دانش آموز سال چهارم دبیرستان حجاب بخش دشتیاری، موفق به کسب رتبه ۳۰ کشوری در رشته ادبیات علوم انسانی آزمون سراسری شده است.

به گفته وی، ریحانه برای نخستین بار است که در آزمون سراسری شرکت کرده و او تنها در کلاس های کمک آموزشی انجمن خیریه حامی که در ۳ مرحله برگزار شد، حضور داشته است.

سرحدی خاطر نشان کرد: آموزش و پرورش دشتیاریِ چابهار تاکنون رتبه زیر ۵ هزار نداشته است و برای اولین بار است دانش آموزان منطقه دشتیاری چابهار ۲ رتبه زیر ۵ هزار را در آزمون سراسری کسب کرده اند.

معاون مدیرکل و مدیر آموزش و پرورش شهرستان چابهار نیز با حضور در منزل دو دانش آموز برتر کنکور سراسری ۹۴ چابهار که با همت و تلاش فراوان توانستند رتبه ۳۰ و ۳۸ را کسب کنند، از آنان تقدیر و تجلیل کرد.

حبیب الله سراوانی همچنین از خانواده این دو دانش آموز نیز تقدیر کرد و این موفقیت را به آنان تبریک گفت.

وی خاطر نشان کرد: امروز موفقیت شما نشان داد که محرومیت نداریم و می توانیم سدی بنام محدودیتها را بشکنیم، شما ثابت کردید که محرومیت باعث عدم پیشرفت و رسیدن به اهداف عالیتان نخواهد شد.

مدیر آموزش و پرورش چابهار تصریح کرد: زمینه های توسعه و رشد و شکوفایی دانش آموزان ما از همین کلاسهای درس شکل گرفته و امروز شاهد این شکوفایی علمی و افتخارآفرینی فرزندانمان در شهرستان چابهار هستیم.

به اعتقاد وی، موفقیت این دانش آموزان در سایه ایمان به خدا، تلاش و پشتکار و خودباوری شان و دعای خیر والدینشان تحقق یافته است.

علاوه بر ریحانه سردار زهی دانش آموز سال چهارم دبیرستان حجاب منطقه دشتیاری که توانست در رشته ادبیات علوم انسانی موفق به کسب رتبه ۳۰ کشوری شود، گوهر پربار دانش آموز چابهاری و اهل نگور نیز در رشته ریاضی فیزیک رتبه ۳۸ را کسب کرده است.

ریحانه سردار زهی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: تنها در کلاس های آموزشی انجمن خیریه حامی که در منطقه دشتیاری فعالیت می کند شرکت کرده و در هیچ موسسه آموزشی دیگری و کلاس تقویتی شرکت نکرده ام. 

این دانش آموز موفق چابهاری افزود: تنها به خدا و کتابهایش متکی بوده است و با اینکار ثابت کرده است که در مناطق محروم بدون هیچ گونه امکاناتی نیز می توان موفق شد. 



**آخرین وضعیت شاخص فضای فیزیکی مدارس در چابهار

بر اساس آمار موجود از نظر شاخص های آموزشی بویژه میانگین سرانه فضای آموزشی استان سیستان و بلوچستان با ۴.۵ بر مترمربع به عنوان پهناورترین استان کشور با حدود بیش از ۵۵۰ هزار دانش آموز در پایین ترین رده کشور قرار دارد. 

اما عجیب ترین بخش این محرومیت ها، وضعیت اسفبار سرانه پایین آموزشی در شهرستان ویژه چابهار به عنوان محور و نگین توسعه شرق کشور است. 

این موضوع و عمق محرومیت موجود در شهرستان چابهار به قدری گسترده و عمیق است که تصور درستی این ادعا را سخت می کند، اما آمار و واقعیت های موجود این نقصان و کاستی را غیر قابل کتمان می کند. 

طبیعی است که هیچ کسی نتواند باور کند که شهرستان ویژه چابهار با توجه به جایگاه ویژه و راهبردی اش در حوزه های مختلف بویژه نقش تاثیرگذار اقتصادی آن، از نظر شاخص های توسعه ای بویژه آموزشی در پایین ترین رتبه شهرستان های کشور قرار دارد تا جایی که این شهرستان در محروم ترین استان کشور و در بین ۱۹ شهرستان سیستان و بلوچستان نیز در رتبه های آخر قرار دارد. 

بر اساس آخرین آمار اداره کل نوسازی استان سیستان و بلوچستان ، سرانه آموزشی به ازای هر دانش آموز در شهرستان چابهار ۲.۴۴ مترمربع است ( حدود یک متر پایین تر از میانگین استان سیستان و بلوچستان ) و این در حالیست که در این آمار فضای مدارس خشت و گلی و ۲۰۴ مدرسه فرسوده و تخریبی و ۲۴۸ مدرسه نیازمند مقاوم سازی نیز لحاظ شده است که اگر این فضاهای تخریبی را از سرجمع آمار کم کنیم آنگاه بدون تردید شهرستان چابهار در آخرین رتبه کشوری از نظر سرانه آموزشی قرار خواهد گرفت. 

گزارش از: علی اصغرافتاده مسوول دفتر ایرنا در چابهار

۱۷۴۴/۶۰۸۱/ ۶۰۷۵