شناسهٔ خبر: 35725 - سرویس دیگر رسانه ها

جزئیات نیمسال تابستانی دانشگاه فرهنگیان

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان، جزییات دوره های نیمسال تابستانی این دانشگاه را تشریح کرد.

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا، نعمت الله موسی پور، با اشاره به برنامه ریزی ترم تابستانی اظهار کرد: آنچه سبب شد برای نیمسال تابستانی برنامه ریزی شود، ضرورت های ناشی از تامین نیروی انسانی مخصوصا برای دوره ابتدایی بود. تحصیل در دانشگاه از نیمسال دوم سال تحصیلی آغاز می شود و این موضوع سبب می شود تا دانشجویان دانشگاه اگر به طور عادی تحصیل نمایند در بهمن ماه فارغ التحصیل شده و عملا در مهر ماه سال بعد وارد عرصه اشتغال شوند. چنین شرایطی سبب می شد تا دانشجومعلمان ورودی سال ۱۳۹۱ در مهر ماه ۱۳۹۶ به خدمت آموزش و پرورش درآیند. از طرفی آموزش و پرورش برای مهرماه ۱۳۹۵ نیاز شدید به ورود نیروی انسانی دارد. چنین موضوعاتی سبب شد تا دانشگاه برای اتخاذ تدابیری برای فارغ التحصیلی دانشجومعلمان ورودی ۱۳۹۱ به گفتگو با آموزش و پرورش بپردازد و با کمک آنها برای تمامی دانشجومعلمان رشته علوم تربیتی گرایش آموزش ابتدایی نیمسال تابستانی ارائه کند.

 

وی افزود: تعداد واحدهای گذرانده شده و تعداد واحدهایی که دانشجویان می توانند در نیمسال های باقیمانده انتخاب کنند نشان می‌داد با دو نیمسال تابستانی در ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ بیش از ۹۵ درصد تعداد ۱۳۲۰۰ نفر دانشجومعلم آموزش ابتدایی ورودی ۱۳۹۱ می توانند فارغ التحصیل شوند. این بود که نیمسال تابستانی برنامه ریزی شد و البته با کسب مجوز موردی از وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در این دوره های تابستانی جبرانی دانشگاه، استثنائا هشت واحد درسی به دانشجویان ارائه می شود.

 

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان تصریح کرد: این دوره به طور گسترده همه دانشجویان آموزش ابتدایی ورودی سال ۱۳۹۱ و تعدادی از دانشجویان رشته علوم پایه، آزمایشگاه را پوشش می دهد.

 

موسی پور افزود: در پردیس هایی که رشته های علوم پایه ارائه می شود و آزمایشگاه وجود ندارد. دانشجویان به صورت متمرکز در تهران تحت پوشش نیمسال تابستانی قرار می گیرند که البته تعداد آنان کمتر از ۱۰۰۰ نفر است. همچنین، برای دانشجویان کارشناسی ناپیوسته نیز نیمسال تابستانی ارائه می شود.

 

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان خاطرنشان کرد: علاوه بر اینکه بسیاری از دانشجومعلمان متقاضی این نیمسال تحصیلی بودند و آن را پیگیری می کردند موضوع برگزاری نیمسال تابستانی در روزهای پایانی امتحانات نیمسال دوم سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ از طریق پردیس های محل تحصیل به اطلاع دانشجویان رسید، همچنین برگزاری این نیمسال تحصیلی به نحو مطلوب از طریق پرتال دانشگاه و همه پردیس ها اطلاع رسانی انجام شده است.

 

موسی پور در خصوص دانشجو معلمانی که ممکن است به انتخاب واحد نرسند، گفت: این نیمسال تابستانی برای دانشجومعلمان رشته آموزش ابتدایی است و برای همه آنان برنامه ریزی شده و جای آنان محفوظ است. در عین حال، شرکت همه آنان در دروسی که گروه آموزشی و پردیس محل تحصیل آنان تعریف کرده، ضروری است. بنابراین، حتی کسانی که در موعد مقرر موفق به انتخاب واحد درسی نشده اند.

 

موسی پور ادامه داد: همه دانشجومعلمان باید در دروسی ثبت نام کنند که پردیس محل تحصیل آنان تعریف کرده است. ما از گروه های آموزشی همه پردیس ها درخواست کرده ایم که ابتدا به تطبیق واحدهای درسی همه دانشجویان خود اقدام کنند (به علت اینکه دانشجومعلمان موظف اند بر اساس برنامه بازنگری شده بقیه دروس خود را بگذرانند)، بعد دروس باقیمانده آنان را برای دو نیمسال تابستانی ۱۳۹۴ و ۱۳۹۵ و دو نیمسال سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ توزیع نمایند و سپس دروس مربوط به نیمسال تابستانی ۱۳۹۴ را ارائه کنند.

 

معاون آموزش و تحصیلات تکمیلی دانشگاه فرهنگیان تاکید کرد: برای تحقق فارغ التحصیلی، چنین برنامه ای ضرورت داشت. البته برخی از پردیس ها به علت قلت دانشجویان و برخی به علت شرایط جوی ممکن است مجبور باشند نیمسال تابستانی را در پردیس دیگری برگزار کنند. دانشجومعلمان این قبیل پردیس ها با هماهنگی به عمل آمده، دروس را بر اساس برنامه پردیس مبدا انتخاب می کنند ولی دوره را در پردیس مقصد می گذرانند.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه فرهنگیان، موسی پور در پایان خاطرنشان کرد: ما برای فعال کردن پردیس ها با مشکلات اجرایی مواجه هستیم و در عین حال به علت تفاوت‌های جدی در واحدهای درسی ارائه شده توسط هر پردیس، ممکن است شرایط برای ارائه واحد یکسان هم مهیا نباشد. البته تلاش شده حتی‌الامکان برای دانشجومعلمانی که در یک پردیس مشغول گذراندن نیمسال تابستانی هستند، دروس یکسانی ارائه شود ولی اولویت با ایجاد شرایط برای فارغ التحصیلی است نه یکسانی ارائه واحد درسی.