به گزارش فرهنگ امروز به نقل از شبستان؛ کتاب « وضع بشر » یکی از برجستهترین آثار هانا آرنت فیلسوف آلمانی است که در سال ۱۹۵۸ منتشر شد . منتقدان به اتفاق این کتاب را یکی از تأثیرگذارترین نوشتههای « آرنت » میدانند . چنانکه مجله نیویورکر دربارة این کتاب نوشته است : « ترکیب توده عظیم عقلانی و عقل سلیم باعث شده است نگرش خانم آرنت به تاریخ و سیاست هم جذاب باشد و هم صریح .»
وضع بشر کتابی است سرشار از نگرشهای غیرمنتظره که از بسیاری از وجوه به زمان حال بیشتر تناسب دارد تا زمان انتشارش در سال ۱۹۵۸ .
هانا آرنت در این کتاب به بررسی انسانیت مدرن میپردازد و انسان را از منظر اعمالی که توانایی انجامش را دارد مورد واکاوی قرار میدهد. مسائلی همچون از بین رفتن عامل انسانی و آزادی سیاسی ؛ این پارادوکس که هر چه قدرت انسان در جستجوی فنی و انسانگرایانه افزایش مییابد کمتر قادر به کنترل پیامدهای اعمالش است ، از جمله مسائلی است که هنوز هم پیش ما رخ مینمایاند .
کتاب در ۶ بخش تنظیم شده است که به ترتیب عبارتند از وضع انسان ، حوزة عمومی و خصوصی ، تقلا ( زحمت ) ، کار ، عمل ، حیات فعال و عصر مدرن که در هر بخش به تفصیل به وجوه ریز و مختلف بحث پرداخته شده است . آرنت اگر چه هیچگاه تلاش نکرد مریدانی گرد خود جمع کند ولی همواره آموزگاری عالی مقام بود که تلاش میکرد چشمان خوانندگانش را با شیوههای نوین نگریستن به جهان و امور انسان آشنا نماید .
او اغلب با طرح فرقگذاری و تمایزهای جدید که اغلب نیز سه وجهی بودند سعی داشت وجوه فراموششده تجربه را تشریح کند ، گویی که دوپارگیهای قراردادی و سنتی تفکرات و تخیلات منطقی او را محدود میکردند . « وضع بشر » سرشار از این فرقگذاریهاست .
گفتنی است پرسش درباره ماهیت سیاست و حیات سیاسی بر مبنای روش پدیدارشناسی و «نو بودن امر سیاسی» در قرن بیستم، از چمله مسائلی است که هانا آرنت در این اثردر مورد آن تحقیق کردهاست.
موشکافی هانا آرنت در این باب که چگونه بشر به ارزشهای اخلاقی پیشین خود که روز و روزگاری اساس پندار و کردارش بوده، پشت میکند و پیرو ارزشهایی کاملاً متناقض میشود، قابل تأمل است
هانا آرنت (به انگلیسی: Hannah Arendt) (زاده ۱۴ اکتبر ۱۹۰۶ در لیندن، هانوفر - درگذشته ۴ دسامبر ۱۹۷۵ در نیویورک، امریکا)، فیلسوف (فلسفه سیاسی) و تاریخنگار زن آلمانی - یهودی تبار به دنیا آمد.
او در آمریکا سالها استاد دانشگاه در رشتهٔ تئوری سیاسی بود و از چند کشور، دهها دکترای افتخاری گرفت، و جایزهٔ آلمانی زبان لسینگ و فروید را نیز از آن خود کرد.
کتاب «وضع بشر» را نشر ققنوس برای سومین بار روانه بازار نشر کرده است.