به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ محمدعلی کینژاد با اشاره به فرایند بازنگری جذب اساتید گفت: منظور از فرایند بازنگری کاهش مدت زمان بررسی صلاحیت عمومی و علمی متقاضیان است.
وی ادامه داد: در گذشته این مدت زمان برای اعضای هیات علمی عادی یک ترم یعنی حدود ۴ ماه و نیم و برای نخبگان ۲ماه و نیم بود که سعی ما کاهش این مدت زمان است.
رئیس هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در اولین اقدام فرایند جذب الکترونیکی شد و تمام دانشگاه های کشور درحال حاضر به صورت الکترونیک، نیاز خود را به وزارت علوم اعلام کردند. با توجه به نرم افزاری که به تازگی راه اندازی شده، مدت زمانی که برای بررسی صلاحیت عمومی و علمی افراد صرف می شد کاهش یافته است.
رئیس هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در رابطه با دانشگاه ها نیز جلسات کارشناسی را تشکیل داده ایم تا بررسی کنیم که چگونه می توان روند کاهش زمان در بررسی پرونده متقاضیان جذب را کاهش داد.
وی یادآور شد: برخی از دانشگاهها که تعداد متقاضی جذب کم تری دارند زودتر می توانند پرونده ها را رسیدگی کنند و برای برخی دیگر از دانشگاهها که متقاضی بیشتر دارند شاید بررسی با یک هیات اجرایی جذب، مدت زمان طولانی را به خود اخصاص دهد، هرچند که آخرین فرصت بررسی ۴ ماه و نیم است. برای این دانشگاهها، شاید یک کارگروه مشورتی در نظر بگیرم که البته هنوز نهایی نشده است.
کی نژاد افزود: ولی در مجموع سعی ما کم کردن مدت زمان فرایند جذب اعضای هیات علمی است، بحث بعدی این است که برخی از دانشگاهها از تمام اختیاراتی که به آنها واگذار شده، نتوانسته اند خوب استفاده کنند، به عنوان مثال پرونده در دانشگاه مطرح می شود، سپس در دانشکده، در مرحله بعد گروه آن را بررسی می کند درحالی که دانشگاهها می توانند در یک جلسه رئیس دانشکده و مدیرگروه را دعوت کرده و درهمان جلسه در رابطه با بحث علمی فرد تصمیم گیری کنند.
وی در خصوص این سئوال که آیا با دانشگاههایی که در زمان تعیین شده وضعیت پرونده جذب متقاضیان را مشخص نکنند برخوردی صورت می گیرد یا خیر گفت: در سال های گذشته مکانیزم ما این بود که اگر تا یک ترم دانشگاهی رسیدگی به وضعیت پروندهها را تمام نمی کرد به آن دانشگاه اجازه داده نمی شد در فراخوان بعدی شرکت کند، منتهی چون الکترونیکی نبود خیلی نمی توانستیم براین مساله نظارت کنیم.
رئیس هیات عالی جذب شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اما اکنون با الکترونیکی شدن فرایند جذب به خوبی می توانیم بر تمام مراحل جذب نظارت کنیم، فرد به صورت الکترونیکی می تواند تمام مراحل جذب را کنترل کند، تا نهایت جواب خود را بگیرد، همچنین در هر مرحله می تواند ورود پیدا کرده و به هیات اجرای جذب یا به مرکز جذب و در نهایت به هیات عالی جذب شکایت کند.
وی در پاسخ به این سئوال که تا چه زمانی جذب خواهیم داشت و دانشگاه ها به چه تعداد عضو هیات علمی نیاز دارند گفت: استاندارها در رشته ها و دانشگاههای مختلف متفاوت است اما آنچه در حال حاضر استاندارد وزارت علوم است نسبت یک به ۱۸ است.
وی افزود: حتی در برخی از رشته ها بحث یک استاد و یک دانشجو مطرح است. ما با توجه به افزایش دانشجو، نیاز به هیات علمی بیشتری داریم. از طریق دانشگاه تربیت مدرس و دیگر مراکز شروع به تربیت استاد کردیم، دانشگاهها نیز در تربیت استاد موفق عمل کردند.
وی افزود: از سال ۸۷ تا کنون حدود ۳۴ هزار عضو هیات علمی یا جذب شده و یا تبدیل وضعیت شده اند و برای امسال نیز دانشگاه آزاد ۵ هزار عضو هیات علمی و دانشگاه های علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی ۳ عضو هیات علمی جذب خواهند کرد که در مجموع ۸ هزار عضو هیات علمی امسال جذب خواهد شد.