به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ «داود امیریان» نویسنده کودک و نوجوان با بیان اینکه امروز بزرگترین معضل فرهنگی کتاب نخواندن کودکان است و تا زمانیکه کتاب خواندن تبدیل به فرهنگ نشود هیچ اتفاق خوبی در این زمینه نخواهیم داشت، گفت: سالهای قبل تلویزیون ها سیاه و سفید بودند اما امروز همه تلویزیونها رنگی هستند و به ندرت تلویزیون سیاه و سفید پیدا می شود. در مورد کتاب هم به همین شکل است؛ امروز کودکان ما به ندرت کتاب می خوانند و این معضل بسیار بزرگی است.
این نویسنده کتاب کودک و نوجوان گفت: متاسفانه کتابخانههای مدارس تار عنکبوت بسته است و مسئول کتابخانهها اکثر کتاب ها را نمیشناسند تا به کودکان معرفی کنند و همین موضوع موجب فراری شدن کودکان از کتاب خواندن می شود.
وی ادامه داد: بالای ۱۲ میلیون دانش آموز در کشور داریم اما به این نسبت تیراژ کتاب بسیار پایین است به دلیل اینکه در این بخش سرمایه گذاری نمیشود.
این نویسنده افزود: در مدارس ما زنگ ادبیات وجود ندارد درحالی که در کشورهای دیگر دانش آموزان به جز ادبیات کلاسیک خود ادبیات سایر کشورها را هم به خوبی میدانند.
وی گفت: در کشور ما زنگ انشاء که یکی از مهمترین درس ها است جدی گرفته نمی شود و اغلب موضوعاتی که برای این درس ارایه میشود تکراری است که زمان پدرهای ما هم مطرح می شد. این ها همه مواردی است که نمی گذارند کودکان ما خلاق باشند.
وی یادآور شد: کتاب خواندن باید از حالت شعاری خارج شود و وارد خانواده ها شود و به باید تبدیل شود.
امیریان با بیان اینکه در منطقه از نظر تصویرگری در رده های اول هستیم گفت: خوشبختانه از نظر رنگ و شکل و فرم کتاب های خوبی داریم که می تواند مخاطب کودک ما را جذب کند اما همانطور که اشاره کردم باید توزیع خوبی برای کتاب هایمان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه نشر ما باید صنعت باشد و درآمد داشته باشد ادامه داد: برگزاری نمایشگاههای کالاهای فرهنگی می تواند در معرفی این آثار در حوزه های مختلف کتاب، تصویرگری، نوشت افزار و ... نقش به سزایی داشته باشد.