به گزارش فرهنگ امروز به نقل از شبستان؛ به نقل از روابط عمومي انجمن سينماي جوانان ايران، فريد فرخنده كيش در جريان اين مصاحبه گفت: تا به امروز اين همياري از سوي سازمان هاي ذيربط بسيار ضعيف بوده و تقاضاي من از دوستان اين است مخاطب محوري را ملاك قرار دهيم، زيرا هيچكدام از فيلمهاي كوتاه نوجوانان براي مخاطبان اكران نميشوند. در صورتي اگر به فيلمها اجازه اكران داده شود، باعث جذب مخاطب خواهند شد. اتفاقي كه درنتيجه آن المپياد استمرار پيدا خواهد كرد.
وي ادامه داد: ايده اين المپياد كه ايدهاي بسيار جذاب، جالب و درعينحال مطلوبي بود در نخستين جلساتي كه براي جشنواره بينالمللي نوجوان برگزار شده بود، توسط دبير جشنواره جناب آقاي شجاع نوري مطرح شد.
وي افزود: با حمايت بنياد سينمايي فارابي از اين المپياد، دفاتر انجمن سينماهاي جوان در سراسر كشور شروع به جذب نوجوانان بااستعداد درزمينه فيلمسازي كردند كه فيلمنامههاي منتخب از ۳۱ استان، با حمايت بنياد سينمايي فارابي توليد شده. درنهايت از ۵۰۰ اثر توليد شده،۹۱ فيلم و فيلم ساز نوجوان با استعداد شناسايي و براي المپياد دعوت شدند.
فرخنده كيش بيان كرد: از هر استان ۳ فيلم انتخاب شد كه درنهايت ۹۱ اثر از كل كشور براي جشنواره انتخاب شد.
وي با اشاره به آزاد گذاشتن نوجوانان در ساخت فيلم گفت: سعي استادان در انتخاب فيلمنامهها بر اين بوده است كه در مرحله اول فيلمنامهها قابليت به تصوير كشيدن را داشته باشند، و در مرحله دوم سعي شد فقط همراه فيلمساز باشيم. بعد از ارائه آموزش هاي مورد نياز هيچ اعمال نظري بر روي فيلم سازان نوجوان در استفاده از دوربين و موضوعات صورت نگرفت. كه نتايج اين آزمايش را بايد روي پرده سينما ديد تا به اين نوجوانان عزيز كه آينده مملكت هستند افتخار كنيم.
وي در ادامه از مدت و بودجه ساخت فيلمها اظهار كرد: تمامكارهاي اجرايي حدود دو و نيم ماه به طول انجاميد. بخشي از بودجه فيلمها نيز بهطور مستقيم در اختيار فيلمسازان قرار گرفت و بخش ديگر صرف برگزاري كلاسها و تهيه تجهيزات مورد نياز توليد فيلمها شد.
وي ادامه داد: هرچند ايده برگزاري اين المپياد دير داده شد و برگزاري اين المپياد سازمانيافته نبود اما با مهندسي انجمن سينماي جوانان اين نگاه با اتفاقات جديد بسياري همراه شد كه موجبات يك حركت ساختاري قدرتمند را فراهم كرد. اتفاقي كه اميدواريم با استمرار آن شاهد به بار نشستن اهدافش باشيم.
فرخنده كيش افزود: از خوبيهاي برگزاري المپياد فيلمسازي نوجوانان آشنايي آنها با مشاغل مختلف سينما است، متأسفانه اكثراً نوجوانان، بازيگر را كه ويترين كار است ديده و به بازيگري علاقهمند ميشوند. اما با ورود به عرصه فيلمسازي شغلهاي مختلف را ميبينند و نكات فنيتري از ساخت فيلم به دست ميآورند. اين رويداد باعث دو اتفاق بهتر مي شود. يك، تجربه زيادي كسب ميكنند و دو، با ديدي واضحتر نسبت به آينده حرفهاي خود دست به انتخاب ميزنند.
او افزود: نوجواناني كه از استانهاي مختلف به همدان آمدهاند ميتوانند آينده سينما را تضمين كنند و من فكر ميكنم نياز مهم آينده سينما از اين فيلمسازان تامين خواهند شد.
مديرعامل انجمن سينماي جوانان ايران در خصوص حمايتهاي صورت گرفته از اين طرح گفت: جناب آقاي دكتر ايوبي رئيس محترم سازمان سينمايي مهمترين حامي انجمن سينماي جوانان ايران در اجراي طرح المپياد فيلمسازي نوجوانان بوده اند. ايشان در طول مدت مديريت خود همواره از نگاه نو و خلاق پيشتيباني كرده و مشوق طرح هاي نو بوده اند. حمايتي كه باعث رفع شدن بسياري از كاستيها و موانع موجود در مسير انجام هرچه بهتر امور فرهنگي شده است.
فرخنده كيش در آخر گفت: همدان شهري است كه هميشه جذابيتهاي خاص خود را داشته و حجم اين جذابيتها با استاندار فرهنگ دوست و ميزباني خوب مردمان اين شهر افزوده شده است، پس با اين تعريف همدان ميتواند دبيرخانه دائمي المپياد فيلمسازي را تأسيس كند و راهي براي پيشرفت فرهنگ سينمايي جامعه و فيلمسازان نوجوان كشور باشد.