به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ انتشارات کوله پشتی کتاب «آخرین بازی معمار ساواک» نوشته مهرزاد قنبری را با موضوع بررسی زندگی و فعالیتهای تیمور بختیار منتشر کرد.
مهرزاد قنبری مولف این کتاب از سال ۱۳۸۲ تاکنون در حیطههای متعدد علوم انسانی به نگارش کتب و مقالات پژوهشی گوناگون پرداخته و در این اثر به زندگی و اندیشه تیمور بختیار نخستین رئیس سازمان اطلاعات و امنیت ایران است که به گفته نویسنده با وجود تلاش در راستای انجام کودتای ۲۸ مرداد و نیز داشتن سهمی چشمگیر در سرکوبی مخالفان و تثبیت سیاسی رژیم شاهنشاهی توسط محمدرضا پهلوی، از سمتهای دولتی خود برکنار و از کشوراخراج شد.
کتاب همچنین فعالیتهای مستقل و وابسته به حمایت خارجی وی علیه نظام گذشته و نحوه مقابله ساواک با تحریکات هدایت شده او را در درون و برون مرز مورد بررسی قرار داده است.
یکی از ویژگیهای اصلی این کتاب زبان گزارشگونه و پرتعلیق و بیان شیوای کتاب است که مانند یک گزارش خبری تحلیلی بخشهای مختلف زندگی بختیار را مورد تحلیل قرار داده و از این کتاب یک اثر بسیار جذاب و قابل تامل ساخته است.
در کنار این موضوع نویسنده در موارد متعدد برای توضیح مواردی که در متن از آنها استفاده کرده است از پینوشتهای مفصلی بهره برده است.
کتاب در فصل نخست از خود با عنوان کابوس نیاوران درباره خطر امنیتی تیمور بختیار به عنوان راس یک گروه اپزیسیون در عراق بر علیه رژیم پهلوی شروع شده و در ادامه با برگشت به خواستگاه بختیار و چگونگی رشد وی در حکومت پهلوی در هشت بخش سیر تبدیل شدن وی از سرباز حکومت به یک مبارز و مخالف سیاسی با حکومت و در نهایت قتل وی را مورد بررسی قرار داده است.
در بخشی از فصل نخست این کتاب میخوانیم: چنانچه اسناد دفتر وزارتدربار شاهنشاهی در نیمه نخست سال ۱۳۴۹ مورد بررسی قرا بگیرد، تکرار نام سپهبد نصیری و سرلشکر مقدم بیش از سایر اسامی در سیاهه فهرست مستدعیان شرفیابی جلی نظر خواهد کرد، خطیر ارزیابی شدن اوضاع نگران کننده جاری از سوی محمدرضا پهلوی با توجه به اعلام وضعیت فوقالعاده بر مبنای گزارش دایره ضد اطلاعات ستاد ارتش، احضار پیوسته مدیران ساواک را موجب گردیده و موضوع چالش امنیتی پیش روی عملیات براندازی تیمور بختیار، در راس سایر گروههای اپزیسیون که اینک به مثابه حربهای مخرب در اختیار دولت عراق قرار داشت، بود.
این کتاب از سوی نشر کوله پشتی را در ۳۹۰ صفحه و با قیمت ۲۰ هزار تومان منتشر کرده است.