به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ جعفر مهراد گفت: روسیه در تلاش برای رقابت به منظور اینکه به مقصد دانشجویان بین المللی در حوزه آموزش عالی تبدیل شود، پروژه ای به نام ۱۰۰-۵ تعریف کرده است.
وی گفت: این پروژه از نقشه راه بین المللی سازی دانشگاه ها حمایت می کند و دولت روسیه امیدوار است در رتبه بندی های بین المللی جایگاه دانشگاه های خود را ارتقاء دهد.
بنیانگذار پايگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اظهار داشت: وزارت آموزش روسیه تقریبا ۱۰.۵ میلیارد روبل برابر با ۳۰۰ میلیون دلار به صورت گرانت به ۱۴ دانشگاه برتر این کشور با این هدف که ۵ دانشگاه از بین این دانشگاهها تا سال ۲۰۲۰ میلادی در بین ۱۰۰ دانشگاه برتر جهان رتبه بندی شود، پرداخت کرده است.
وی خاطرنشان کرد: تخصیص بودجه، تا ۱۶ درصد از ۲۵۳ میلیون دلار سال قبل در سه مرحله صورت خواهد گرفت. موسسات آموزش عالی مسکو شامل انستیتو فیزیک و فناوری، مدرسه عالی اقتصاد و دانشگاه ملی تحقیقات هسته ای هر کدام ۹۵۰ میلیون روبل برابر با ۲۷ میلیون دلار دریافت می کنند.
استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز تاکید کرد: وزارت آموزش روسیه ۳۴ درخواست از دانشگاه های این کشور را برای حضور در این پروژه دریافت کرده است.
وی افزود: این وزارت اعلام کرده است که برای دریافت بودجه دانشگاهها باید راهبردهای بین المللی سازی شامل تاکتیک های تحرکت و پویایی دانشجو و اعضای هیات علمی، برنامه کسب و کار، تسهیلات و امکانات پژوهشی، توسعه زیرساختهای پردیس ها و مدیریت سازماندهی مجدد است، ارائه دهند.
مهراد یادآور شد: علاوه بر این، این دانشگاهها باید بخشی از بودجه های خود را نیز صرف این پروژه کنند تا موفقیت این برنامه به سرعت امکان پذیر شود. این برنامه خاص در واقع در حدود ۱۰ تا ۱۵ درصد کل بودجه دانشگاه را شامل می شود و رقم چندان زیادی نیست. اما با وجود این دانشگاهها تغییرات جدی و مهمی را تجربه می کنند.
بنیانگذار پايگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: استفاده این دانشگاهها از پروژه ۱۰۰ - ۵ و بودجه های خود به این معنی است که این دانشگاه ها به واقع می خواهند تغییر یابند.
وی اضافه کرد: دولت روسیه دست به فعالیت های برون کشوری زده و برای دانشگاههای شرکت کننده برنامه های آموزش بازاریابی برگزار می کند. همچنین روسیه برای کارکنان اداری برنامه های مبادله و آموزش ترتیب داده و معتقد است که کارکنان معمولا در برنامه های بین المللی سازی مورد توجه قرار نمی گیرند.
مهراد خاطرنشان کرد: اکنون این باور وجود دارد که دانشگاهها بیشتر شبیه بنگاه های تجاری بوده و علاوه بر داشتن کادر آموزشی و پژوهشی با کیفیت، وجود کارکنان خبره و ماهر که در کتابخانه ها و سایر ادارات مرتبط با دانشجو کار می کنند ضروری است.
وی اظهار داشت: این پروژه علاوه بر حمایت از توسعه دانشگاه ها می کوشد دانشجویان عمده تر از بازارهای آسیایی و آفریقایی جذب کند.
استاد دانشگاه شیراز گفت: وزارت آموزش روسیه معتقد است که برای رسیدن به هدف های پروژه ۱۰۰ - ۵ و به منظور ارتقای جایگاه این کشور به ویژه شهرهای آن به عنوان مکانی در خور توجه راه درازی در پیش دارد که باید طی شود. این وزارتخانه معتقد است مردم تنها و بیشتر مسکو و سن پترزبورگ را می شناسند.