به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ هشتمین نمایشگاه «هفت نگاه» ٢٢ آبانماه در فرهنگسرای نیاوران آغاز به کار میکند.
تنوع قیمت و آثاری خوب با قیمتهای مناسب، وعده دادهشده توسط گروه تجسمی «هفت نگاه» از بدو تأسیس بوده که در هر دوره، این امر ارتقا یافته و اکنون ر دوره هشتم با ارائه آثار ٢٩٠ هنرمند از ٣٠٠ هزار تومان تا یک میلیارد و ٥٠٠ میلیون تومان به اوج خود رسیده است. در نمایشگاه امسال بیش از ٣٨٠ اثر در روز افتتاحیه روی دیوار گالری فرهنگسرای نیاوران میرود که به رسم همیشه با فروش هر یک، اثری دیگر از همان هنرمند جای آن را خواهد گرفت.
«هفت نگاه» هشتم تا ششم آذرماه در فرهنگسرای نیاوران واقع در انتهای پاسداران، روبهروی پارک نیاوران برپا خواهد بود.
خانه هنرمندان ایران
در پایان این هفته، خانه هنرمندان ایران همزمان میزبان چهار نمایشگاه در حوزههای مختلف خواهد بود.
نمایشگاه عکس «خوابیدار» محصول مشترکی از سامان آفریدند و مصطفی کاظمی مطلق است که در نگارخانه استاد «میرمیران» افتتاح خواهد شد. در این نمایشگاه ۱۰ اثر ترکیبی از عکسهای این دو هنرمند، در ابعاد ۱۰۰ در ۷۰ سانتیمتر ارائه میشود. این آثار بین یک میلیون و ۴۰۰ هزار تومان تا دو میلیون تومان قیمتگذاری شدهاند.
نگارخانه «بهار» میزبان نمایشگاه عکس دیگری با عنوان «پایتخت» خواهد بود. در این نمایشگاه ۱۳ عکس سیاه و سفید از آثار حسین موسوی فراز بهنمایش در میآید که هنرمند در آنها به موضوع فردگرایی و انزوا در تهران پرداخته است.
نمایشگاه نقاشیخطهای مراد فتاحی با عنوان «عمر که بیعشق رفت هیچ حسابش مگیر» یکی دیگر از نمایشگاههایی است که روز جمعه در خانه هنرمندان ایران افتتاح خواهد شد. این نمایشگاه که شامل ۱۵ اثر اکریلیک و ترکیب مواد روی بوم با موضوع عشق است، در نگارخانه «تابستان» آغاز به کار خواهد کرد.
در نهایت، نگارخانه «پاییز» میزبان نقاشیهای مصطفی سروریان با عنوان «از سنت تا مدرنیته» خواهد بود. سروریان که متولد سال ۱۳۳۳ است، از سال ۱۳۴۷ فعالیت هنری خود را آغاز و در سال ۱۳۵۹ آموزشگاه هنری خود را تأسیس کرده است. این هنرمند در نمایشگاه پیش رو حدود ۱۵ اثر را با تکنیک رنگ روغن روی بوم و با سبک انتزاعی در معرض دید عموم قرار خواهد داد.
این نمایشگاهها روز جمعه ۲۲ آبانماه افتتاح خواهند شد و تا یکم آذرماه در خانه هنرمندان ایران ادامه خواهند داشت. علاقهمندان میتوانند برای دیدن آثار هر روز از ساعت ۱۳ تا ۲۰ به نشانی خیابان آیتالله طالقانی، خیابان شهید موسوی شمالی، باغ هنر مراجعه کنند.
گالری عقیلی
نگارخانه عقیلی ۲۵ مجسمه از آثار لیلا علیخانی را در نمایشگاهی با عنوان «من» به نمایش میگذارد.
آثار این هنرمند از جنس برنز با پتینه هستند. او با مجسمههای برنزیاش حرفهای خود را در دنیای مدرن امروزی بیان کند. در این نمایشگاه ۲۵ اثر از آثار این هنرمند مجسمهساز در یک نمایشگاه انفرادی در معرض دید عموم قرار میگیرد.
نمایشگاه «من» از ۲۲ آبانماه به مدت یک هفته در گالری «عقیلی» به آدرس شهرک غرب، خیابان سیمای ایران، روبهروی بیمارستان لاله، گذر فروردین، پلاک ۱۲، از ساعت ۱۶ تا ۲۰ میزبان علاقهمندان خواهد بود.
گالری ایده پارسی
مجموعهای از عکسهای یاسمن حمیدی در نمایشگاهی با عنوان «از میان ما» بهنمایش گذاشته میشود.
«از میان ما» نگاهی متفاوت در زمینه عکاسی «مستند اجتماعی» به اطراف ما است. در این آثار، هنرمند با هوشمندی دو بُعد از یک موضوع را بهنمایش گذاشته است. در بخش اول با نگاه خود به سوژهها و روزمرگی آنها پرداخته و در بخشی دیگر به موضوع نزدیک شده و آن بخش از تصویر را که پنهان مانده، به تحریر درآورده است.
این نمایشگاه از ۲۲ تا ۲۷ آبانماه از ساعت ۱۷ تا ۲۱ در گالری «ایده پارسی» به نشانی خیابان شریعتی، خیابان کلاهدوز، نرسیده به سهراه نشاط، کوچه اللهوردی آذر، شماره ۲۸ پذیرای علاقمندان خواهد بود.
نگارخانه شهر کتاب فرشته
چند هنرمند آثار خود را در یک نمایشگاه گروهی «چاپ دستی» بهنمایش گذاشتند. آثار این نمایشگاه که با همگامی تکنولوژی چاپ و هنر تصویرسازی نقش زده شدهاند، فرصتی برای بروز شکل و فرم نوینی از هنر تصویرسازی را فراهم کرده است.
این نمایشگاه با حضور ۱۳ هنرمند تصویرساز و با آثاری از علیاصغر ابراهیمی نیکو، رضا بانگیز، عاطفه جرنده، همایون سلیمی، امیر طباطبایی، مریم طباطبایی، کیوان عسگری، حمیدرضا قیاسی، امیر کبیرنژاد، الهه مقدمی، نازیلا مقدم، طاهره واحدی و رضا هدایت افتتاح شد.
نمایشگاه گروهی «چاپ دستی» از ۱۵ آبان تا سوم آذرماه در نگارخانه شهرکتاب فرشته پذیرای هنردوستان و علاقهمندان است.
گالری سهراب
۳۰ اثر از زندهیاد فرامرز پیلارام، نقاش پیشکسوت ایرانی، در یک نمایشگاه انفرادی در معرض دید عموم قرار گرفته است. در این نمایشگاه سعی شده بیشتر آثاری به نمایش درآیند که کمتر دیده شده یا اصلا دیده نشده باشند. برخی از این آثار تا کنون در جایی بهنمایش درنیامدهاند.
پیلارام متولد ۲۱ فروردین ۱۳۱۶ و درگذشته در شهریور ۱۳۶۲، نقاش و خوشنویس و از پیشگامان مکتب سقاخانه ایران بود.
نمایشگاه آثار این هنرمند از ۱۵ آبانماه بهمدت دو هفته از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری «سهراب» به نشانی خیابان خرمشهر، خیابان شهید عربعلی، کوچه سوم، ضلع جنوب غربی میدان سوم نیلوفر، پلاک ۵، واحد ۱ میزبان علاقهمندان است.
نگارخانه نقش جهان
زهرا دفنوک هنرمند نوجوانی است که مجموعهای از نقاشیهایش را در قالب یک نمایشگاه انفرادی بهنمایش گذاشته است. در نمایشگاه «رویای بیوقفه» ۳۰ تابلوی نقاشی در اندازههای مختلف روی دیوار گالری قرار گرفتهاند. در این آثار، تکنیکهای اکریلیک، رنگ روغن و مدادرنگی با یکدیگر ترکیب شدهاند.
این نمایشگاه از ۱۵ تا ۲۲ آبانماه (بهجز شنبهها) از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در نگارخانه «نقش جهان» به نشانی نیاوران، میدان یاسر به سمت تجریش، کوچه همایونفر، کوچه سعدی، کوچه حافظ، خیابان محمودی ۲، شماره ۹ میزبان علاقهمندان به هنر نقاشی است.
گالری راه ابریشم ۲
مجموعه عکسهای ابراهیم نوروزی از دو سنت سوگواری زنانه و مردانه که سال ۲۰۱۳ برنده بخش پرتره استیج «وردپرس فوتو» شده بود، برای اولینبار در ایران بهنمایش درآمده است.
این دو مجموعه روایتی از سنت سوگواری زنانه «چهل منبر» در خرمآباد لرستان و آیین مردانه «گِلگیران» در بیجار کردستان است.
نمایشگاه عکسهای ابراهیم نوروزی از ۱۵ تا ۲۵ آبانماه (بهجز شنبهها و تعطیلات عمومی) از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری شماره ۲ «راه ابریشم» به نشانی تهران، بلوار کشاورز، روبهروی پارک لاله، بین وصال و قدس، ساختمان تکنو آجر، شماره ۲۱۰ میزبان علاقهمندان به هنر عکاسی است.
پردیس ملت
مجموعه عکسهای رسول صفیزاده در نمایشگاهی با عنوان «تهران در شب» در پردیس سینما گالری ملت بهنمایش گذاشته شده است.
صفیزاده که دانشآموخته رشته عکاسی خبری است و در شاخه مستند اجتماعی و خبری نیز فعالیت میکند، درباره این نمایشگاه گفت: با مجموعه عکسهایم از نمای سازههای عمرانی پایتخت میخواستم جلوهای از حیات و پویایی شبانهروزی بزرگراهها و سایر زیرساختهای عمرانی را به تصویر بکشم و به نوعی نشان دهم تهران شهری همیشه بیدار و زنده است.
علاقهمندان میتوانند برای بازدید از نمایشگاه «تهران در شب» ۱۳ تا ۲۲ آبانماه از ساعت ۱۱ تا ۲۰ به پردیس سینما گالری ملت واقع در تقاطع خیابان ولیعصر (عج) و بزرگراه نیایش مراجعه کنند.
گالری اثر
روایتی تازه از مجموعه «هفتاد و دو تن» علیرضا آدمبکان بهنمایش گذاشته شده است. در نمایشگاه «اسر» (به معنای بدون سر و بیپایان) آثاری با رویکرد اجتماعی که میکوشد حرفش را از دریچه هنر و رنگهای نقاشانه با مخاطب در میان بگذارد و هیچگاه محتوا را فدای فرم نمیکند، بهنمایش گذاشته شده است.
این نهمین نمایشگاه انفرادی علیرضا آدمبکان است که در آن، هفت تابلو از نقاشیهای اخیرش از مجموعه «هفتاد و دو تنها» با تکنیکهای مرکب، اکریلیک، مداد و پاستل گچی روی بوم در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
نمایشگاه «اَسَر» از ۸ آبان تا ۱۰ آذرماه، یکشنبه تا پنجشنبه از ساعت ۱۱ تا ۲۰ و جمعهها ۱۶ تا ۲۰ در گالری «اثر» به نشانی خیابان ایرانشهر، خیابان برفروشان، روبهروی خانه هنرمندان، شماره ۱۶ میزبان علاقهمندان به هنر است.
گالری اعتماد
نمایشگاه «مروری بر آثار محسن وزیریمقدم» برگزار شده است. این نمایشگاه مروری بر کارهای این هنرمند پیشکسوت از سال ۱۳۳۷ تا ۱۳۹۴ است. همچنین در این نمایشگاه، تعدادی از مجسمههای برجسته و پردیسهای این نقاش و مجسمهساز مدرنیست بهنمایش درآمده است.
این نمایشگاه تا ۱۰ آذرماه در گالری «اعتماد» واقع در خیابان باهنر (نیاوران)، بین خیابان جماران و پمپ بنزین نیاوران، نبش کوچه دلشاد، پلاک ۱۶۱ ادامه دارد. این گالری دوشنبهها تعطیل است.
گالری آب/انبار
رضا عابدینی نمایشگاهی از آثار طراحیخط خود را در گالری «آب/انبار» بهنمایش گذاشته است. عابدینی سالها به بحث تایپوگرافی فارسی پرداخته است. او در سال ۲۰۰۶ جایزه فرهنگی بنیاد هلندی پرنس کلاوس را که هر سال با هدف توسعه فرهنگ به هنرمندان، متفکران و بنیادهای فرهنگی اعطا میشود، دریافت کرد.
علاقهمندان میتوانند تا ۵ آذرماه هر روز (بهجز شنبهها) برای دیدن این نمایشگاه به آدرس خیابان انقلاب، دروازه دولت، خیابان خاقانی، کوچه روشنمنش، شمارهی ۲ از ساعت ۳ تا ۹ شب مراجعه کنند.
گالری شکوه
نمایشگاهی با عنوان و موضوع «خروس» برپا شده است. در این رویداد ١٩ هنرمند از سه نسل مختلف «خروس» را روایت کردهاند که ارائه آنها کنار هم بسیار تماشایی است.
نمایشگاه خروس با ارائه آثار ١٩ هنرمند از جمله نورالدین زرینکلک، بهرام دبیری، قباد شیوا، سیاوش مظلومیپور، عطاالله ذینوری، بهمن نیکو، محمدعلی ترقیجاه، محمد طباطبایی، لیلا ویسمه، آناهیتا درگاهی، آیدین قشلاقی، هومن بیات، حمید اندرز، محمد ترقیجاه، فرشید شیوا، شمسالدین غازی، حمیدرضا جهانی، احد وطنی و بهنوش فروتن برگزار شده است.
این نمایشگاه تا ۲۷ آبانماه در گالری «شکوه» به نشانی بلوار اندرزگو، خیابان سلیمی شمالی، کوچه امیر نوری، پلاک ١٩، میزبان علاقهمندان است.
گالری «ای.جی»
نمایشگاه آثار عباس کوثری با عنوان «قرمزها و سبزها» برپا شده است. این نمایشگاه چیدمانی ترکیبی از عکس و ویدیو است که به مراسم آئینی و سنتی تعزیه در ماه محرم میپردازد.
علاقهمندان برای بازدید از این آثار میتوانند از نهم آبان تا چهارم آذرماه به گالری «ای.جی» واقع در تهران، خیابان ولیعصر، خیابان پسیان، شماره ۳ مراجعه کنند. ساعت بازدید از نمایشگاه از ساعت ۱۲ تا ۲۰ و پنجشنبهها و جمعهها از ساعت ۱۶ تا ساعت ۲۰ خواهد بود.
کافهگالری نیاوران و ایرانشهر
نمایشگاهی شامل منتخبی از پوسترهای عاشورایی برگزیدهشده در جشنوارهها و نمایشگاههای پنج سال گذشته افتتاح شده است. در نمایشگاه «پوسترهای عاشورایی» ۲۰ اثر از ۱۰ طراح جوان که اغلب آنها زیر ۳۰ سال سن دارند، بهنمایش گذاشته شده است.
امیر اصغرزاده، محمد افشار، رضا بختیارفرد، زهرا پاشایی، مهدی جوادینسب، مهدی حسینی، بهاره خباز، سمیرا سیاوشانی، علیرضا عسکریفر، محمدحسین مجیدپور و حمید وصفی هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه هستند.
نمایشگاه «پوسترهای عاشورایی» از ۲۹ مهرماه تا ۲۶ آبانماه در دو گالری «نیاوران» و «ایرانشهر» میزبان علاقهمندان است.
موزه گرافیک ایران
نمایشگاه «با چشمهای کودکی» شامل مجموعهای از آثار تصویرگری و طراحی گرافیک کتاب کودک در موزه گرافیک ایران برپاست.
این نمایشگاه بازنمایی آثار برجستهی تصویرگری و طراحی کتاب کودک در ١٠٠ سال گذشته و روایتگر سیر تحول و تطور طراحی کتاب کودک از ورود فناوری چاپ و عکاسی تا ظهور طراحی گرافیک در ایران است.
علاقهمندان میتوانند برای دیدن این نمایشگاه تا پایان دیماه ۹۴ به موزه گرافیک ایران به نشانی بزرگراه شهید بابایی، خیابان استخر، بلوار استقلال، خیابان توحید شمالی، پارک پلیس مراجعه کنند.
موزه هنرهای زیبای سعدآباد
بهمناسبت فرا رسیدن ایام سوگواری ماه محرم، نمایشگاهی از نقاشیهای رنگ روغن با مضمون مذهبی و عاشورا از ۲۵ مهرماه در موزهی هنرهای زیبا سعدآباد برپا شده است.
در نمایشگاه «پردههای ماتم» ۱۹ پرده نقاشی قهوهخانهای اثر نقاشان نامدار معاصر حسین قوللر آغاسی، محمد مدبر، امیرحسین قائم مقامی و میرزا مهدی نقاش شیرازی با تکنیک رنگ روغن روی بوم و با موضوع عاشورایی در طبقهی همکف موزهی هنرهای زیبا بهنمایش گذاشته شده است.
این نمایشگاه تا ۲۱ آذرماه برپاست و علاقهمندان به هنر نقاشی قهوهخانهای میتوانند در روزهای یادشده از ساعت ۹ تا ۱۷:۳۰ از این نمایشگاه در موزهی هنرهای زیبا در مجموعه فرهنگی - تاریخی سعدآباد دیدن کنند.