به گزارش فرهنگ امروز به نقل از شبستان؛ گروه مطالعات تهران وابسته به مؤسسه روایت در نظر دارد میزگردی تخصصی با موضوع «نظام دانش و اثر آن بر شکلگیری تهرانِ کنونی» را با حضور تعدادی از صاحبنظران این حوزه برگزار کند.
بنابراین گزارش، حاصل این میزگرد و میزگردهای بعدی به همراه مصاحبههای مرتبط، در قالب یک کتاب توسط گروه مطالعات تهران (مؤسسه روایت) منتشر میشود.
نزدیک به یک دهه است که دانش اجتماعی به طور گسترده در خدمت مدیریت شهر تهران قرار گرفته است. در طی این مدت دانش اجتماعی در قالب طرح های پژوهشی متعدد نظیر انواع اتافها، سندهای راهبردی، چشماندازها، و غیره ادبیات تحقیقی گستردهای دربارهی شهر تهران تولید کرده است. دانش انباشتشده دربارهی تهران در این دوران منحصر به فرد است. هرگز در هیچ دورهای این مقدار پژوهش دربارهی تهران (و حتی دیگر حوزههای اجتماعی) صورت نگرفته است. حال وقتی اکنون به این تقریباً یک دهه مینگریم، پرسشهایی برانگیخته میشود.
از این رو، نشست تخصصی تهران و نظام دانش بنا دارد در پرتو این تجربه پیرامون پرسشها و محورهای زیر به بحث بنشیند:
- در اثر چه عواملی مدیریت شهری در تهران به عالمان اجتماعی روی آورد؟ چرا در یک دورهی تاریخی خاص توجه محققان اجتماعی به تهران جلب شد؟
- تا پیش از این دوره، دانش اجتماعی چه کارهایی در زمینهی تهران انجام داده است؟ ویژگیهای ممیزهی نگاه اجتماعی پیش و پس از این دوره چه بوده است؟
- طی ده سال گذشته چه نوع دانش اجتماعیای دربارهی تهران تولید شده است؟ بر چه اساس میتوان ادبیات تحقیقی موجود را طبقهبندی کرد؟
- مهمترین مضامینی که دانش اجتماعی به آنها توجه کرده چه بوده است؟ دلیل برجستگی پارهای از مضامین در تحقیقات اجتماعی چیست؟
- گستردگی پژوهشهای اجتماعی شهری چه اثری بر ساخت نظام دانش اجتماعی در ایران داشته است؟
- چه رویکردهای نظری و مفهومیای بیشترین نقش را در تحقیقات موجود دربارهی تهران دارند؟
- سیاست پژوهشی شهرداری تهران در این دوره را چگونه می توان ارزیابی کرد؟ مختصات این سیاست پژوهشی چیست؟ افراد، نهادها و جریانهای تأثیرگذار بر این سیاست پژوهشی کدام است؟
- مهمترین نقایص و ایرادهای تحقیقات پژوهشی موجود چه چیزهایی هستند؟ چه بخشی از این کمداشتها به سیاست پژوهشی مربوط است؟
- دامنهی تأثیر پژوهشهای اجتماعی در تهران به چه اندازه بوده است؟ آیا این پژوهشها تأثیری (مستقیم یا غیرمستقیم) بر مدیریت شهری و زندگی شهروندان داشته اند؟
- مهمترین راهکارهای ارتقای کیفیت پژوهشی دربارهی تهران چه چیزهایی هستند؟
- نظام دانش از تجربهی تقریباً دهسالهی پژوهش دربارهی تهران چه درسهایی میتواند بیاموزد؟
گفتنی است، علاقهمندان میتوانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره تلفن ۶۶۱۷۶۱۲۳ تماس گرفته و برای حضور در این نشست به پژوهشکده (محل برگزاری جلسات) به نشانی میدان انقلاب اسلامی، ابتدای خیابان کارگر شمالی، کوچه ادوارد براون مراجعه کنند.