شناسهٔ خبر: 41707 - سرویس دیگر رسانه ها

شعرخوانی شاعرانی از چهار کشور در محفل افتتاحیه جشنواره شعر فجر

آیین افتتاحیه محافل شعرخوانی دهمین جشنواره شعر فجر با حضور دبیران ادوار گذشته این جشنواره و چهره‌های شاخص شعر کشور، در حالی به میزبانی قم برگزار شد که شاعرانی از ایران، پاکستان، افغانستان و هندوستان، تازه‌ترین سروده‌های خود را قرائت کردند.

 

شعرخوانی شاعرانی از چهار کشور در محفل افتتاحیه جشنواره شعر فجر

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان: مراسم آغازین دهمین محافل دهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، شنبه (۲۶ دی ماه) با استقبال وسیع مخاطبان در سالن شهید آوینی اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم برگزار شد.
 
در این مراسم، پس از چند سخنرانی کوتاه، ناصر فیض، سیدمهدی موسوی، احمد علوی، طهماسب خراسانی از افغانستان، جواد شرافت، سیدجواد میرصفی، عزیز مهدی از هندوستان، اعظم سعادتمند، محمود اکرامی‌فر، علیرضا قزوه، محمدعلی مجاهدی، پرویز بیگی حبیب‌آبادی، تکتم حسینی از افغانستان، محمدعلی بهمنی، عباس احمدی، سیداحمد شهریار از پاکستان و عبدالجبار کاکایی شاعرانی بودند که به خوانش اشعار خود پرداختند.
 
علاقه رهبر انقلاب به شعر  بیش از سایر هنرها
علیرضا قزوه، شاعر در این مراسم با بیان این‌که شعر فجر از انقلاب اسلامی و مفهوم ارزش‌های دینی برخاسته است، اظهار داشت: نخستین کنگره شعر فجر، نماد آزادگی بوده و هنر شعر در میان دیگر عرصه‌های هنری پیشتاز است.
 
وی با تاکید بر این‌که رهبر معظم انقلاب اسلامی به هنر شعر نسبت به دیگر عرصه‌های هنری علاقه بیش‌تری دارند، تصریح کرد: رهبری برای شعر و شاعران هزینه می‌کنند و این نشان از توجه ویژه ایشان به شعر است.
 
مدیر مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، از قم به عنوان پایگاه شعر آیینی کشور نام برد و گفت: این سبک شعر در میان دیگر سبک‌ها از جایگاه برتری برخوردار است.
 
وی از مسئولان برگزاری دهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر تقدیر و عنوان کرد: امیدواریم در هر دوره از این جشنواره یک فرد، مسئولیت دبیری را بر عهده داشته باشد و فردی دو بار این سمت را بر عهده نگیرد تا استادان و چهره‌های بیش‌تری بتوانند این افتخار را نصیب خود کنند.
 
قزوه با اشاره به برخی از ظرفیت‌های موجود شعر فارسی در ایران اسلامی تصریح کرد: بسیاری از افرادی غیر ایرانی نیز به شعر فارسی علاقه دارند؛ به همین علت شعر فارسی در خارج از مرزهای ایران نیز نفوذ دارد.
 
لزوم حمایت از شاعران جوان شهرستانی
استاد محمدعلی مجاهدی، یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود. وی با بیان این‌که استان قم در زمینه شعر تاکنون توانسته به جایگاه مناسبی برسد، اظهار کرد: آثاری که توسط بزرگان این استان آفریده شده مورد عنایت اهل ادب و سخن بوده است.
 
وی از مدیرکل فرهنگ ارشاد اسلامی استان قم به عنوان یکی از چهره‌های فرهنگی برجسته استان یاد کرد و افزود: هر چند دلواپسی‌های متفاوتی در استان قم وجود داشته، اما حضور او در قم سبب کم‌رنگ شدن مشکلات شده است.
 
پیشکسوت شعر آیینی یادآور دش: برخی افراد در جشنواره شعر فجر برای خود حق وتو قائل بودند و مشکلات متفاوتی را ایجاد می‌کردند، اما از سال گذشته این مشکل با تمهیدات دبیر علمی جشنواره برطرف شده است.
 
وی با تأکید بر این‌که بسیاری از هنرمندان ایرانی و غیر ایرانی توانسته‌اند در عرصه شعر فارسی آثار شگرفی خلق کنند، عنوان کرد: شاعران جوان شهرستانی که آثار بسیار فاخری را آفریده‌اند باید به شیوه بهتری مورد حمایت قرار گیرند.
 
مجاهدی افزود:‌ واژه بین‌المللی در جشنواره شعر فجر می‌تواند در ابعاد دینی، انقلابی و ملی تعاریف مشخصی داشته باشد که امیدواریم در این تعاریف به بعد دینی آن بیش‌تر توجه شود.
 

مدیرعامل بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان نیز در این مراسم در سخنان کوتاهی ضمن خوشامدگویی به مهمانان نخستین محفل از دهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر گفت: من خودم را به دلیل حضور بلندمدت در قم و نوشتن کتاب انتقال ضریح مبارک سیدالشهدا علیه‌السلام موسوم به «پنجره‌های تشنه»، اهل این شهر و میزبان این محفل می‌دانم.
 
وی با بیان این‌که محافل نهمین دوره جشنواره نیز از مشهد به عنوان یکی از شهرهای مذهبی کشور آغاز شد، خاطرنشان کرد: برگزاری این جشنواره در نقاط معنوی کشور، مایه خیر و برکت برای آن است و می‌تواند مفاهیم خاصی را به شاعران و اهل هنر انتقال دهد.
 
قدردانی اسماعیل امینی از حضور پرشور مردم در افتتاحیه محافل جشنواره
 
اسماعیل امینی نیز در این مراسم با تأکید بر این‌که شعر به عنوان هنر علمی زبان وحی، بهانه‌ای برای برپایی محافل معنویت است، اظهار کرد: اشعار معنوی، زادگاه اصلی انسان را برای او یادآوری کرده و بعد عرفانی انسان را تقویت می‌کند.
 
وی با اشاره به این‌که گستره موضوع و اشعار بعد از انقلاب اسلامی در طول تاریخ ایران بی‌سابقه بوده است، تصریح کرد: شعر فارسی با ارزش‌های معنوی و انسانی پیوسته است و می‌تواند بسیاری از مفاهیم و تعابیر عرفانی را به مخاطبان انتقال دهد.
 
دبیر علمی دهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر از حضور پرشور جوانان و خانم‌های شاعر در این جشنواره یاد کرد و گفت: حضور پرشور این اقشار در جشنواره بین‌المللی شعر فجر بی‌سابقه است و ایران بعد از انقلاب اسلامی توانسته در عصر هنر شعر به دستاوردهای بسیاری برسد.
 
وی با بیان این‌که استقبال مردم قم برای حضور در مراسم افتتاحیه دهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر قابل تقدیر است، عنوان کرد: بنیان‌گذار اصلی شعر فجر در ایران اسلامی، علیرضا قزوه بوده و به برکت این جشنواره تاکنون هنر شعر فارسی به جایگاه مناسبی رسیده است.
 
دولت برای پیشبرد فعالیت‌های فرهنگی حرکت جدی را آغاز کرده است
حجت‌الاسلام‌والمسلمین عباس دانشی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم هم در این مراسم طی سخنانی با بیان این‌که دهه فجر، نمادی از رشادت‌های مردم انقلاب اسلامی برای رهایی از چنگال ظالمان است، گفت: واژه فجر، بسیاری از آرمان‌های انقلاب اسلامی را یادآوری می‌کند و اکنون رسالت ملت، حراست از آن آرمان‌هاست.
 
وی اضافه کرد: برگزاری نخستین محفل از دهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر در استان قم، فرصتی برای اهالی فرهنگ و ادب قم است تا بتوانند میزبانی مناسبی را ارائه دهند.
 
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم با اشاره به این‌که چهره‌های برجسته شعر فارسی در جشنواره بین‌المللی شعر فجر حضور دارند، عنوان کرد: این جشنواره از کیفیت و کمیت مناسبی برخوردار است و در هر دوره به دستاوردهای جدیدی می‌رسد.
 
وی با تأکید بر این‌که دولت برای پیشبرد فعالیت‌های فرهنگی، حرکت جدی را آغاز کرده است، مطرح کرد: گسترش فعالیت‌های فرهنگی در عرصه‌های مختلف هنری می‌تواند ظرفیت‌های ایران اسلامی را افزایش دهد.
 
دانشی از ظرفیت‌های فرهنگی مذهبی موجود در استان قم یاد کرد و ادامه داد: استان قم بسیاری از شاعران آیینی کشور را در خود پرورش داده است که دهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر فرصتی برای انتقال آموزه‌های شعر آیینی به دیگر هنرمندان شعر فارسی است.
 
مراسم افتتاحیه محافل دهمین جشنواره بین‌المللی شعر فجر، شامگاه شنبه در تالار اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی به کار خود پایان داد. شاعرانی از افغانستان، دوشنبه در دومین محفل از مجموعه محافل شعرخوانی این جشنواره در کتابخانه ۱۳ آبان شهرری گرد هم جمع می‌شوند.
 
همچنین سومین محفل شعر این جشنواره، روز سوم بهمن در ایلام برگزار خواهد شد.