شناسهٔ خبر: 41860 - سرویس دیگر رسانه ها

اسماعیل آذر: همه ایرانی‌ها از ˝صد باغ˝ لذت می‌برند

اسماعیل آذر گفت: اکنون کتابی در دست دارم به نام ˝صد باغ˝ پیرامون صد نکته نو و جذاب که محصول آثار ادبی و فرهنگی ماست و به نظر من همه ایرانی‌ها می‌توانند این کتاب را بخوانند و از آن لذت ببرند و نکاتی بدیع را از فرهنگ‌شان دریابند.

 

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از هنرآنلاین؛ اسماعیل آذر در گفت و گو با هنرآنلاین از آخرین کتاب‌های منتشر شده‌اش گفت. او گفت: از آخرین کتاب‌هایی که از من منتشر شده است می‌توانم به کتاب "قرآن در شعر فارسی" اشاره کنم که در حضور مقام معظم رهبری رونمایی شد. همچنین کتاب "الهی نامه عطار در مربع نشانه معنا شناسی گرمس" که حکایت های عطار را بر اساس این مربع مورد مصداق قرار داده است.

اسماعیل آذر گفت: در سال جاری چند کتاب من تجدید چاپ شد؛ از آن جمله است "ادبیات ایران در ادبیات جهان"، کتاب "مشاعره"، " عبرت گاه تاریخ "، " شکوه عشق در تاریخ عاشورا" و " ترجمه های شاهکارهای ادبی جهان".

او همجنین گفت: کتاب تصحیح دیوان شمس مغربی نیز توسط انجمن مفاخر فرهنگی در دست چاپ است که به احتمال زیاد قبل از سال نو منتشر می‌شود.

آذر گفت: اکنون کتابی در دست دارم به نام "صد باغ" پیرامون صد نکته نو و جذاب که محصول آثار ادبی و فرهنگی ماست و به نظر من همه ایرانی‌ها می‌توانند این کتاب را بخوانند و از آن لذت ببرند و نکاتی بدیع را از فرهنگ‌شان دریابند.

آذر همچنین از انتشار کتاب "نظریه‌های پسا استعماری و غرب زدگی جلال" خبر داد و گفت: کتاب نظریه‌ها از این جا شروع می‌شود؛ از سال ۱۹۶۰ تا ۶۵ میلادی بسیاری از کشورهایی که از استعمار رها شدند مثل مالزی، تاجیکستان، قرقیزستان، ترکستان یا باکوی امروز و ... . زمانی که این کشورها از یوغ استعمار بیرون آمدند ظاهر امر دال بر چنین موضوعی بود اما در باطن کشورهای استعمارگر همچنان نفوذ را خود در کشورهای یاد شده حفظ می‌کردند.

آذر توضیح داد: شخصیت‌های ادوراد سعید، استی واگ، سزر، فانون و ممی و شخصیت‌های دیگری که در حوزه‌های پسااستعماری کار کرده بودند نظریه‌هایی را صادر کردند که در مجموعه کتاب یاد شده پیرامون این نظریه ها توضیح داده شده یا آسیب شناسی شده است.

این استاد و پژوهشگر معاصر گفت:مجموعه این نظریه‌ها به یک نکته می‌رسند و آن این است که کشورهای استعمارگر از راه گریزهای فرهنگی ابهت و سلطه خود را به انحای دیگر حفظ کرده‌اند. برای مثال در هملت وقتی هملت در جوش و خروش است آیات قرائت قرآنی، تجلی صوتی این نمایش نامه است. دیگر اینکه استعمارگران تلاش دارند بر موسیقی، مد لباس، انواع پشش، سینما، تئاتر، آرایش موهای سر، شیوه میهمانی‌ها و هر آن چیز دیگر که در حوزه فرهنگ باشد سلطه داشته باشند.