به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛دکتر محمد روشن در گفتگویی گفت: پس از تصویب برجام در مجلس شورای اسلامی، مقرر شد که وزارت علوم تحقیقات و فناوری نیز نسبت به مسایل «پسا برجام» که با وظایف این وزارتخانه ارتباط مستقیم پیدا می کند، مطالعاتی را انجام دهد.
تشکیل کمیته «پسا برجام» توسط وزارت علوم
وی ادامه داد: بعد از انجام مطالعات ابتدایی، وزیرعلوم نسبت به تاسیس کمیته پسا برجام در حوزه علم و فناوری با عضویت سه نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی، رئیس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران، معاونان حقوقی و امور مجلس، آموزشی و پژوهشی وزارت علوم اقدام کرد.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم با بیان اینکه تا کنون دو جلسه از کمیته مذکور تشکیل شده است، افزود: مسایل برجام از دیدگاه اقتدار ملی، اقتصاد مقاومتی و دانش بنیان، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و قرار است، نقاط ضعف و قوت برجام بررسی شده و در مرحله بعدی فرصتها و تهدیدهایی که ممکن است در این حوزه با آن روبرو شویم، ارایه شود.
مطالعه نظام رادیوداروها، کاربرد صلحآمیز انرژی هستهای، پهپادها
روشن با اشاره به این مطلب که همه این مسایل مقدمهای برای سیاست گذاریهای کلان ملی و منطقه ای است، خاطرنشان کرد: ما با بررسی نظام رادیو داروها، کاربرد صلح آمیز انرژی هستهای، پهپادها و سیستم موشکی در راستای منافع ملی باید مطالعاتی را صورت دهیم.
ارایه گزارش «پسا برجام» به دستگاهها و موسسات
وی ادامه داد: برهمین اساس سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران اعلام آمادگی کرده است که گزارش «پسا برجام» را برای دستگاهها، و موسسات مختلف ارایه دهد که البته لازمه ارایه این گزارشها، دریافت اطلاعات و آمار در حوزه عملکردی آنها خواهد بود.
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم افزود: برای اینکه بتوانیم این مطالعات را از یک سو، عمق بخشی کرده و از سوی دیگر در عرصه ملی و بین المللی ارایه کنیم، دو کار موازی در حال انجام است.
پذیرش دانشجویان «پسا دکتری» در سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران
وی یادآورشد: یکی از کارها، پذیرش دانشجویان «پسا دکتری» است که سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران ۲ دانشجو پذیرش کرده که درباره موضوع «تاثیر تحریم بر صنایع ایران و فرصت هایی که برجام به ایران می دهد» درحال تحقیق و بررسی هستند.
روشن ادامه داد: این دانشجویان در مرکز پژوهشهای سیاست گذاری و دیپلماسی علم و فناوری وابسته به سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران درحال گذارندن این دوره هستند.
راه اندازی کارشناسی ارشد دیپلماسی علم و فناروی
وی با اشاره به راه اندازی رشته کارشناسی ارشد دیپلماسی علم و فناروی گفت: این رشته با همکاری سازمان و وزارت امور خارجه در حال راه اندازی است و امیدواریم بتوانیم در ترم آینده سال تحصیلی ۹۶-۹۵ دراین رشته پذیرش دانشجو داشته باشیم.
برگزاری «کنفرانس دیپلماسی علم و فناوری در منطقه غرب آسیا و منا»
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم افزود: برنامه دیگر که برنامه ریزی شده، برگزاری «کنفرانس دیپلماسی علم و فناوری در منطقه غرب آسیا و منا» است که ۲۸ الی ۳۰ تیرماه ۹۵ به وسیله سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران با همکاری وزارت امور خارجه در ایران برگزار می شود.
وی به ماموریت دیگر این کمیته اشاره کرد و گفت: تهیه توصیه های سیاست گذاری «پسا برجام» در حوزه ملی، دستگاهی و منطقهای برای وزارت علوم نیز برعهده این کمیته است.
تجهیز و نوسازی آزمایشگاههای دانشگاهی
معاون حقوقی و امور مجلس وزارت علوم ادامه داد: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر دانشگاههای ما با آن روبرو هستند، فرسودگی تجهیزات آزمایشگاهی است، برخی از تجهیزات به صورت چند منظوره قابلیت استفاده دارد و برخی دیگر از تجهیرات نیز به دلیل تحریم در اختیار کشور ما قرار داده نمی شد که باید برای نوسازی و تجهیز آزمایشگاهها اقدام کنیم.
وی افزود: در این فرصت «پسا برجام» امکان نو سازی آزمایشگاهها وجود دارد که البته لازم است یک مطالعه دقیق در شرایط فعلی درباره آزمایشگاهها داشته باشیم و معاونت پژوهشی وزارت علوم این کار را انجام خواهد داد.
وی افزود: نظر به اینکه نوسازی تجهیزات آزمایشگاهی نیاز به اعتبارت فوق العاده دارد و عموما نیز ارز بر است باید مجلس نیز در بررسی بودجه ۹۵ عنایت ویژه ای به این امر داشته باشد ضمن آنکه معاونت پژوهشی وزارت علوم نیز به منظور اشتغال زایی و استفاده بهینه از ظرفیت های داخلی و بکارگیری دانش فنی تلاش خواهد کرد تا جایی که ممکن است با استفاده از ظرفیت بومی و داخلی این ماموریت را به انجام برساند.
روشن یادآورشد: امیدواریم با این اقداماتی که در «کمیته پسا برجام» انجام یافته و یا در حال انجام است، بتوانیم وظایف خود را در شرایط «پسا برجام» به انجام برسانیم.