به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ این نمایشگاه بهمناسبت هشتمین دوره جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر و با توسل به امام رضا (ع) با حضور مجتبی آقایی (دبیرکل جشنواره هشتم تجسمی فجر)، کامبیز درمبخش، عبدالرحیم سیاهکارزاده (رییس موسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر) و جمعی از هنرمندان و نمایندگانی از موزه ملک و موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در موزه فلسطین افتتاح شد.
در این نمایشگاه ۵۰ اثر خوشنویسی، نگارگری و مثنیسازی از گنجینه موزه ملک و موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی به نمایش درآمده است.
هشت اثر خوشنویسی از غلامحسین امیرخانی، یدالله کابلی، عباس اخوین، محمد سلحشور، مجتبی ملکزاده، عبدالصمد صمدی، رسول مرادی و سیدرضا بنیرضی در کنار نگارههای احسان افشار و رضا مهدوی بهنمایش درآمده است.
همچنین آثار نقاشی فریده تیرناز و ۳۵ اثر مثنیسازی نیز در نمایشگاه «گنج رضوی» در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
مجتبی آقایی - دبیرکل هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر - در حاشیهی گشایش این نمایشگاه گفت: این دوره از هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر است. از آنجا که همواره عدد هشت برای ما ایرانیها یک عدد مهمی است و نسبت به آن یک حس نوستالژی داریم و به نوعی آن را منتسب به امام رضا (ع) میدانیم، در نظر گرفتیم تا با مشارکت موزه ملی ملک و گنجینه موسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی با رویکردی متفاوت، نمایش آثار گنجینهای و فاخری را که به نوعی مرتبط با موضوع امام رضا (ع) است بهنمایش بگذاریم.
او دربارهی عنوان این نمایشگاه اظهار کرد: ابتدا عنوان «ارادت دیرین» را برای این نمایشگاه انتخاب کردیم و بعد به اتفاق آرا به «گنج رضوان» تغییر نام یافت. «گنج رضوان» در واقع گنجینهای است که هنرمندان در طول تاریخ، آثاری را به آستان قدس رضوی یا با عنوان محوری امام رضا (ع) اهدا کردهاند.
او ادامه داد: سالهای قبل، ما بخشی جنبی با عنوان «پیامبر مهربانی» داشتیم. در واقع این بخش به تناسب مناسبتهایی که در طول سال پیش میآید، رقم میخورد. خیلی نمیخواهیم جریان مناسبتی باشد، بلکه بهگونهای خارج از مسابقه و رقابتی، اگر آثاری باشند که بتوان از زوایای مختلف به آنها نگاه کرد در این بخش بهنمایش درمیآیند.
نمایشگاه «گنج رضوان» از ۱۸ بهمن تا اول اسفندماه در موزه فلسطین برپا خواهد بود و علاقهمندان میتوانند از گنجینه موجود در آن دیدن کنند.
سفیر مکزیک: آثار جشنواره تجسمی فجر بسیار ارزشمند هستند
سفیر مکزیک در ایران معتقد است، تعامل فرهنگی بین ایران و مکزیک در جشنواره هنرهای تجسمی فجر شکل گرفته که میتواند روابط خوبی را میان دو کشور ایجاد کند.
اولیسس کانچولا دربارهی بخش هفته هنر مکزیک در هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر، گفت: برای مکزیک باعث افتخار است که توانسته در جشنواره هنرهای تجسمی فجر شرکت کند. دلیل این موضوع فقط نام این جشنواره نیست، بلکه وجود آثار هنری با ارزشی است که به این جشنواره فرستاده شده است. با توجه به مطالعاتی که در زمینه کیفیت آثار جشنواره فجر در دورههای قبلی داشتیم، تصمیم گرفتیم آثار سه هنرمند مکزیکی در رشتههای مختلف را که هر سه از چهرههای نامدار هنر مکزیک هستند به این جشنواره ارسال کنیم. از این هنرمندان در سه رشته حجم، عکاسی و نقاشی آثاری را در بخش هفته مکزیک جشنواره تجسمی فجر بهنمایش گذاشتهایم.
او ادامه داد: یکی از این هنرمندان «خوسه پوسادا» از هنرمندان نامدار مکزیک است که نقاشیهای او در این نمایشگاه روی دیوار رفته است. هنرمند دیگر، عکاس شهیر مکزیکی «تینا مودوتی» است. علاوه بر این دو مجموعه که به هنرمندان قدیمی مکزیک تعلق دارد، از هنر معاصر مکزیک آثار حجمی «گابریلا رودریگز» در این نمایشگاه در معرض دید هنردوستان ایرانی قرار گرفته است.
سفیر مکزیک در تهران درباره اینکه چرا آثار این سه هنرمند برای نمایش در ایران انتخاب شده است، اظهار کرد: در این فستیوال به سه دلیل میتوان با آثار این سه هنرمند ارتباط برقرار کرد. من آثار بسیاری از حجم، نقاشی و عکس را در ایران دیدهام که بسیار قوی هستند، به همین دلیل ما تلاش کردیم آثاری را از هنرمندان مکزیکی انتخاب کنیم که بسیار قوی باشند و مورد توجه مخاطب ایرانی قرار گیرند. در حقیقت، هنرمندان بسیاری هستند که در مکزیک در زمینه هنرهای تجسمی کار میکنند و انتخاب از میان آنها بسیار دشوار است، به همین دلیل ما از میان هنرمندان قدیمی و هنرمندان معاصر این سه هنرمند را انتخاب کردیم.
کانچولا همچنین درباره آثاری که در این دوره از جشنواره تجسمی فجر بهنمایش گذاشته شده است، گفت: آثار هنرمندان ایرانی را دیدم و با بسیاری از آنها ارتباط برقرار کردم. آثاری که بهنمایش گذاشته شده، کیفیت بسیار بالایی دارد و باعث خوشحالی است که در چنین فضایی ما نیز آثار هنرمندان مکزیک را بهنمایش گذاشتهایم. مطمئنم نمایش مجموعههای هنری هنرمندان از کشورهای مختلف باعث نزدیکی آنها به یکدیگر میشود و میتواند همکاری نزدیکی را میان هنرمندان ایران و مکزیک ایجاد کند.
او افزود: گفتوگوی میان ملتها در بخشهای گوناگونی میتواند وجود داشته باشد. تعامل فرهنگی بین ایران و مکزیک میتواند روابط خوبی را میان دو کشور ایجاد کند. هر دو کشور مکزیک و ایران تاریخی قوی دارند و مطمئنم که گفتوگوی میان این دو کشور میتواند تفاهم خوبی را میان آنها بهوجود آورد.
روز هنر مکزیک ۲۰ بهمنماه ساعت ۱۷ با حضور نماینده سازمان ملل و سازمان یونسکو در ایران، در هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر برگزار میشود.
در این مراسم سفیر کشور مکزیک و نماینده سازمان ملل درباره سال «نور» که از سوی سازمان ملل نامگذاری شده و آثار هنرمندان مکزیکی با این موضوع در جشنواره تجسمی فجر بهنمایش درآمده به سخنرانی خواهند پرداخت. همچنین «گابریلا رودریگز» هنرمند مکزیکی درباره آثارش در نمایشگاه جشنواره هنرهای تجسمی فجر سخنرانی خواهد کرد و مجتبی آقایی نیز درباره آثار عکس هنرمند فقید مکزیکی «تینا مودتی» به ارائه توضیحاتی میپردازد.
هشتمین جشنواره بینالمللی هنرهای تجسمی فجر در این دوره با رویکرد هنر معاصر برپا شده و از ۹ بهمنماه تا ۱۷ اسفندماه در موسسه فرهنگی - هنری صبا میزبان علاقهمندان است.