به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ فرهاد نظری گفت: تعدادی آثار طبیعی در کشور داریم که جزو اولین ها هستند مانند زمین لرزش سیمره که بزرگترین زمین لرزش جهان است و یا کوه دماوند که البته پرونده آن به زودی به یونسکو ارسال نمی شود آن هم به دلیل مشکلاتی که دارد. پرونده دیگر پارک ملی و حفاظت شده «خبر» کرمان است. همچنین جنگل های هیرکانی نیز به عنوان پرونده مشترک تهیه شده است .پرونده زنجیره ای گنبدهای نمکی که غار نمکی قشم یکی از آنهاست شانس بیشتری برای ثبت در فهرست جهانی دارد ویلیامز برجسته ترین زمین شناس نیز بر این باور است که این غار در اولویت ثبت جهانی قرار خواهد گرفت. پیش از این غار نمکی قشم در روز هشتم بهمن سال ۹۰ با شماره ۱۷۲ در فهرست آثار ملی طبیعی به ثبت رسیده بود.
وی گفت: به بهانه تهیه پرونده جنگلهای ارسباران با سازمان محیط زیست و منابع و جنگل ها تفاهم نامه سه جانبه ای را امضا کرده ایم که در سطح روسای هر سه سازمان است. کمیته ای که در این رابطه تشکیل داده شد اولویت بندی و تدوین پرونده های میراث طبیعی را بر عهده دارد. هر یک از این سازمانها در ارتباط با پرونده های ثبت میراث طبیعی وظایف مربوط به خودشان را انجام می دهند، اما سازمان میراث فرهنگی تدوین کننده پرونده ها خواهد بود.
وی از تدوین پرونده جنگل های هیرکانی به صورت مشترک با کشور آذربایجان خبر داد و گفت: در جلسه ای که با حضور سفیر ایران در یونسکو، معاون میراث فرهنگی و قائم مقام سازمان جنگلها و منابع طبیعی و اعضای کمیته میراث طبیعی داشتیم، موضوع پرونده جنگلهای هیرکانی مطرح شد تا تدوین آن با همکاری آذربایجان در دستور کار قرار گیرد.
نظری گفت: در سال ۲۰۱۶ پرونده میراث طبیعی کویر لوت در یونسکو مورد بررسی قرار می گیرد. در این ارتباط بازرسان یونسکو برای ارزیابی به ایران آمدند. برای سال ۲۰۱۷ نیز پرونده ارسباران مطرح خواهد شد. همچنین از آنجا که پیش از این تعدادی از پرونده های میراث طبیعی نیز در فهرست میراث موقت پیشنهاد شده بود به این ترتیب ایران اکنون ۱۵ پرونده در فهرست میراث طبیعی موقت و در حال انتظار دارد. ۱۲ پرونده نیز جزو پرونده های میراث تاریخی و فرهنگی درج شده در فهرست میراث موقت یونسکو است.