شناسهٔ خبر: 42534 - سرویس دیگر رسانه ها

تماشای ۱۴۰۰ سال تمدن اسلامی در مشهد

«همزمان با انتخاب مشهد به عنوان پایتخت جهان اسلام در سال ۲۰۱۷، نمایشگاهی از آثار تمدن ایران دوره اسلامی در موزه بزرگ خراسان برگزار می‌شود.»

 

1440847605969_Nadimi-19.jpg

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ محمد حسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی با اشاره به انتخاب «مشهد مقدس» به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام از سوی «آیسسکو در سال ۲۰۱۰» بیان کرد: در این زمینه کمیته‌ای از صاحب‌نظران برای انتخاب اشیایی از وجوه تمدن دوره اسلامی در ایران مانند فلزکاری، کتابت، معماری، سفالگری، اسناد و ضرب سکه از موزه‌های سراسر کشور در اداره کل موزه‌های این معاونت تشکیل می‌شود.

وی این رویداد فرهنگی را فرصتی برای توجه کشورهای جهان اسلام به تاریخ خراسان به ویژه مشهد مقدس و زمانی مناسب برای مطرح شدن ظرفیت‌های فرهنگی تاریخی بیش از پیش مشهد در سطح جهان اسلام در یک سال دانست.

او با تاکید بر اینکه خراسان و به ویژه مشهد مقدس خاستگاه اندیشه‌های سترگ و مردان بزرگی مانند «حکیم ابوالقاسم طوسی»، «شیخ طبرسی»، «خواجه نصرالدین طوسی»، «خواجه نظام الملک»، «خیام نیشابوری» و «عطار» است، افزود: انتخاب شهر مشهد به عنوان پایتخت جهان اسلام در سال ۲۰۱۷ را زمان مناسبی برای معرفی گنجینه های فرهنگی و تمدنی این خطه است.

به گزارش روابط عمومی معاونت میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، سازمان علمی، فرهنگی و آموزشی وابسته به سازمان کنفرانس اسلامی (آیسسکو(ISESCO)) هر سال سه شهر آسیایی، آفریقایی و عربی را به عنوان پایتخت‌های فرهنگی جهان اسلام انتخاب می‌کند. این سازمان در سال ۲۰۱۰ مشهد را برای سال ۲۰۱۷ میلادی به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام انتخاب کرد. برنامه تعیین پایتخت فرهنگی جهان اسلام با تاکید بر احیا، معرفی و توسعه میراث امت اسلامی از سال ۲۰۰۱ میلادی با انتخاب مکه مکرمه به عنوان نخستین پایتخت فرهنگی جهان آغاز شد و از آن سال تاکنون ۳۱ شهر از کشورهای جهان اسلام این عنوان را برای یک سال به خود اختصاص داده‌اند.