به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایسنا؛ ژاک اودیار سینماگر فرانسوی این شماره است که بخش سینمای جهان به او پرداخته است. در گفتوگویی اختصاصی که با این سینماگر انجام شده، فیلم تحسینشده دیپان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. ژاک اودیار را اسکورسیزی سینمای فرانسه لقب دادهاند.
همزمان با درگذشت ژاک ریوت فیلمساز منتقد پرآوازه فرانسوی یادنامهای ترتیب داده شده و در مقالهای مفصل از جاناتان رزنبام درباره او در همین بخش آمده: «احتمالا هیچ شمایل یکهای، تناقضات سینمای آوانگارد را به مثابه یک نهاد و نیروی اجتماعی بهتر از ژاک ریوت دراماتیزه نکرده است...»
گفتوگوی حسن حسینی با فابیو تستی ستاره سینمای ایتالیا از دیگر مطالب این شماره است.
بخش سینمای ایران اما بر یکی از مهمترین موضوعات این سالها انگشت گذاشته است؛ سهم ادبیات در سینمای ایران. این موضوع به تفصیل در میزگرد محمدحسن شهسواری، شادمهر راستین، جواد طوسی و در نشست جداگانهای با حضور نغمه ثمینی و مجید اسلامی و یادداشتهای محمد بهارلو، هوشنگ گلمکانی، پرویز نوری، بهروز افخمی، ناهید طباطبایی، مهسا محبعلی و... یعنی هم از منظر سینما و هم از منظر ادبیات مورد واکاوی قرار گرفته است.
موضوع «واقعیت در ادبیات داستانی» محور بخش ادبی این شماره «سینما و ادبیات» است. این موضوع در میزگرد شیوا ارسطویی، دکتر محمد صنعتی و مشیت علایی و یادداشتهای احمد اخوت، کورش اسدی، عباس پژمان، محمود حدادی، ابوتراب خسروی، محمدرضا کاتب، مدیا کاشیگر، خجسته کیهان، شیوا مقانلو، محمد کشاورز و... بررسی شده است.
وضعیت نقد ادبی در ایران از دیگر بخشهای مجله است که عنایت سمیعی، شهریار وقفیپور، امیر احمدیآریان و خلیل درمنکی در نشستی بر آن متمرکز شدهاند.
پرونده مینیسری، یعنی مجموعه کوتاه تلویزیونی، گفتوگویی اختصاصی با کریستین تامسون و مصاحبهای با حسن فتحی درباره مجموعه «شب دهم» را در بر میگیرد.
پرونده اپرا در ایران نیز در گفتوگو با لوریس چکناواریان، علی رهبری، هادی قضات و پیوندهای آن با ادبیات، تئاتر و دیگر هنرها تشریح شده است.
میزگردی درباره کتاب «روباه شنی» نوشته محمد کشاورز و همچنین گفتوگویی با آلن بدیو از دیگر بخشهای این مجله است.