به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ منیژه آرمین دبیر نهمین دوره جایزه ادبی جلالآل احمد در پاسخ به سوالی درباره روند اجرایی این جایزه در دوره نهم گفت: درباره روند اجرایی جایزه جلال در جلسهای که هفته آتی خواهیم داشت تصمیمگیری میشود.
وی همچنین درباره انتخاب داوران این دوره از جایزه جلال نیز گفت: من به تنهایی در این زمینه تصمیمگیرنده نیستم و هیات علمی باید در اینباره نظر بدهد. اما ما یک خرد جمعی را در انتخابهای خود خواهیم داشت و سلیقه شخصی حاکم نخواهد بود. به نظر شخص من این حاکم نبودن سلیقه فردی مهمترین مزیت جایزه جلال است، یعنی سلیقه شخصی من بهعنوان دبیر به تنهایی حاکم نمیشود و همین حاکمیت خرد جمعی است که باعث میشود موضوعی مانند باندبازی و سلیقهگرایی در انتخابهای وجود نداشته باشد.
آرمین در ادامه گفت: من در سالهای اخیر در داوری جوایز ادبی زیادی حضور داشتهام؛ جشنواره داستان انقلاب، جایزه شهید غنیپور و نیز بسیاری از جوایز دانشگاهی و دانشجویی اما واقعا با چیزی به عنوان باندبازی در داوریها برخورد نکردهام. به نظر من این مساله و طرح آن جزو پیشفرضهایکلاسیک ذهن ایرانیهاست.
دبیر نهمین دوره جایزه ادبی جلال آل احمد در ادامه گفت: هیج داوری مطلق نیست. داوری و قضاوت امری است انسانی و نه خدایی و لذا مطلق نیست. همه ما در جایزه جلال هم سعی داریم که عدالت و انصاف را در داوری رعایت کنیم اما معنایش این نیست که تصمیمهای ما مطلق است.
وی در همین زمینه ادامه داد: سلائق آدمها متفاوت است. ممکن است کسی کتاب انتخاب شده توسط ما را نپسندد و این طبیعی است و ممکن است برای بقیه نیز پیش بیاید. اما تصویر وجود توطئه و بندبازی و اینکه شخصی خاص در این انتخابها اعمال نظر کرده باشد به نظرم نوعی فکر بیمارگونه است و با فرهنگسازی میشود برای رفع آن فکری کرد.
آرمین در پایان گفت: ترکیب هیات علمی جایزه جلال در دوره پیش رو هم به اندازهای صادق و محترم و متفکر و فرهیخته است که فکر نمیکنم چنین اتفاقی در این جایزه رخ بدهد.