به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ وقتی اولین دور رأیگیری در هشتم نوامبر به پایان رسید «هیلاری کلینتون» خود را آماده کرد تا به عنوان اولین رئیسجمهور زن تاریخ آمریکا برای سخنرانی به روی صحنه برود اما ساعاتی بعد خود را در حال عذرخواهی از «باراک اوباما» دید. تماس تلفنی که کمی پس از پیروزی «دونالد ترامپ» و انتخاب وی به عنوان رئیسجمهور رخ داد.
«اوباما» با او تماس گرفته بود تا از شکست وی اظهار تأسف کند و او در جواب گفته بود: «بسیار متأسفم، آقای رئیسجمهور!» این تماس یکی از معدود رازهایی است که در کتاب جدیدی به نام «فروپاشیده» که توسط دو خبرنگار به نامهای «جاناتان آلن» و «آمی پارنز» نوشته شده است فاش شد. کتابی که روایتگر تلاش 18 ماهه «کلینتون» برای رسیدن به ریاستجمهوری آمریکا است.
این کتاب موجب آشکار شدن اتفاقات زیادی در شب انتخابات شد. اتفاقاتی که ناگهان از پیشبینیهای کمپین انتخاباتی «کلینتون» فاصله گرفت تا مردی افراطی به مقام ریاستجمهوری برسد.
«کلینتون» که در جمع دوستان و خانواده خود در هتل «پنیسولا» در «منهتن» حضور داشت اولین اضطراب را زمانی احساس کرد که رأیهای ایالت «فلوریدا» به صورت ناگهانی دچار تغییر شد و از او روی برگرداند. ایالتی که در پیروزی احتمالی وی نقش اساسی داشت اما ناگهان به «ترامپ» روی خوش نشان داده بود. به گفته این کتاب «استیو اچال»، یکی از قابلاعتمادترین تئوریسینهای دموکرات به «کلینتون» اطلاع داد او از «ترامپ» رأی زیادی کم خواهد آورد.
با گذشت زمان همه چیز آرامتر شد و افراد حاضر در هتل نیز از هیجان دور شدند. نویسنده معتقد است کمی پس از آن ناراحتی «بیل کلینتون» افزایش یافت و همه شروع به سرزنش یکدیگر کردند.
کتاب معتقد است در این میان «اوباما» زودتر از دیگران نتایج انتخابات را پذیرفت و دوست نداشت مانند «ترامپ» ،که در زمان مناظرهها مشروعیت انتخابات را زیر سؤال برده بود، قانونی بودن انتخابات را زیر سؤال ببرد.
کتاب معتقد است مدیر سیاسی «اوباما» تلاش کرده بود مدیر کمپین «کلینتون» را متقاعد کند شکست را بپذیرد اما موفق نشد. در نتیجه خود «اوباما» با «کلینتون» شخصاً تماس گرفت تا درگیریها را کاهش دهد و از او بخواهد شکست خود در کارزار انتخابات را بپذیرد. «اوباما» تلاش زیادی کرد تا «کلینتون» راضی شود کلماتی را بیان کند که به زعم نویسندگان هیچوقت فکر نمیکرد مجبور شود آن را به زبان بیاورد. «کلینتون» تلفن را برداشت و با «ترامپ» تماس گرفت و مجبور شد بگوید: «تبریک میگویم، دونالد!»
وی در ادامه گفته بود: «من از موفقیت کشورمان که در این مورد به معنای موفقیت تو به عنوان رئیسجمهور است حمایت خواهم کرد.» نویسنده معتقد است کمی پس از این مکالمه بود که «کلینتون» از «اوباما» به دلیل شکست خود عذرخواهی کرد.
این کتاب دومین همکاری «آلن» و «پارنز» است. آنان در سال 2014 نیز در بررسی رفتارهای «کلینتون» در قالب یک کتاب نامزدی وی را در انتخابات 2016 پیشبینی کرده بودند.
این دو در آغاز از موانعی سخن میگویند که در راه کمپین انتخاباتی «کلینتون» قرار داشت. کمپینی که از دیدگاه آنان محکوم به شکست بود. نویسندگان این کتاب معتقدند چالشهای غیرمنتظرهای از طرف «برنی سندرز» ایجاد شد. کاندیدایی که کمپین انتخاباتیاش موفق شده بود محبوبیت بیشتری در میان مردم کسب کند.
بخشی از این کتاب نیز به دخالتهای «روسیه» در انتخابات میپردازد. موضوعی که این روزها موضوع سه بررسی مهم در «واشنگتن» است. دخالتهایی که «کلینتون» معتقد است دلیل شکست وی در انتخابات است.