به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ شهرهای ادبی یونسکو به عنوان جایگاههایی جالب و مشوق در زمینه ادبیات شناخته میشوند و موجب تشویق شهروندان به فرهنگ پویای واژهها میشوند.
امسال منچستر در کنار دوربان در آفریقای جنوبی، لیلهامر در نروژ، کبک در کانادا، اوترخت در هلند، سیاتل در آمریکا ، میلان در ایتالیا و بوچئون در کره جنوبی هشت شهری هستند که از سوی یونسکو به عنوان شهرهای ادبیات شناخته شدند.
این موفقیت برای منچستر با همکاری و همراهی شورای شهر منچستر، دانشگاه منچستر، دانشگاه متروپولیتن منچستر و جشنواره ادبی منچستر به دست آمد. همیاری نویسندگان شهر و سازمانهای ادبی و ناشران نیز نقش مهمی در این زمینه داشت. انجمن سلطنتی ادبیات و انجمن ادبیات انگلیسی نیز در این زمینه نقش مهمی داشتند.
با این انتخاب، این شهر موظف میشوند تا برنامههای بیشتر ادبی تدارک ببینند که فستیوال کتابخانهها، تاسیس مرکز نویسندگان جدید برای حمایت از نویسندگان جدید و برنامههایی برای ترجمه، ترانهنویسی و تشویق نویسندگی در میان شهروندان شهر از جمله آنهاست.
منچستر نویسندگان شاخصی چون آنتونی بروخس، آلون لوییز شاعر جنگ و بری آنسورت برنده جایزه بوکر، سوفی هانا نویسنده پرفروش و جانت وینترسان دارد.
تاسیس مدرسه نویسندگی در متروپولیتن منچستر توسط کارول آن دافی ملکالشعرای بریتانیا با تجربهای بیست ساله، نیز یکی از دستاوردهای مهم این شهر در سالهای اخیر در حوزه ادبیات بودهاست.
چهرههای ادبی این شهر با اقبال از این انتخاب آن را عاملی برای بارور شدن بیشتر غنای ادبی ومیراث فرهنگی شهر دانستهاند که شهر را به صحنه زنده ادبی بدل میکند و سطحی جهانی برای آن فراهم میآورد.
برنامه شهر ادبیات یونسکو از سال ۲۰۰۴ شروع شده و تاکنون۱۸۰ شهر خلاق در زمینه ادبی در این زمینه نامزد شدهاند. شهرها باید زمینه فعالی در حوزههای هنر مردمی و فولکلور، ادبیات، موسیقی، ناشران فعال، حضور شعر در زندگی روزانه، حمایت از انتشار ادبیات خارجی، مراکز فرهنگی، حمایت از زبان ملی و ادبیات بیگانه و حمایت از ادبیات در رسانهها داشته باشد تا از سوی یونسکو مورد توجه واقع شوند.
اولین شهری که به این منظور انتخاب شد ادینبورگ اسکاتلند در سال ۲۰۰۴ بود. دوبلین در ایرلند در سال ۲۰۱۰ و بغداد در عراق در سال ۲۰۱۵ به این منظور انتخاب شدند.
تاکنون ۲۸ شهر از سوی یونسکو این عنوان را به دست آوردهاند.