به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ دکتر محمدرضا فراهانی درباره آخرین وضعیت بررسی طرح سنجش سلامت روان دانشجویان علوم پزشکی و اجرایی تست های غربالگری برای این دانشجویان گفت: غربالگری سنجش سلامت دانشجویان در ابتدای ورود من به حوزه معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت بر اساس تست GHQ انجام می شد اما به این نتیجه رسیدیم که این تست غربالگری قادر نیست همه آسیب ها را نشان دهد.
وی افزود: یک بررسی یکساله انجام شد، تست های سلامت روان متعددی بررسی شدند و در نهایت تست CAQ انتخاب شد. این تست دارای ۲۸۰ سئوال بود که به نظر زیاد بود و یک مقداری از تعداد سئوالات کم کردیم و در نهایت آن را اجرا کردیم.
معاون دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت اظهار داشت: اکنون در حال بررسی نتایج تست های GHQ و CAQ و یک تست دیگر هستیم تا بتوانیم برای سال آینده یک تست غربالگری جدید ارائه کنیم.
وی یادآور شد: به نظر می رسد که CAQ قدرت غربالگری اش بیشتر بود و توانستیم تعداد بیشتری از دانشجویان آسیب دیده را شناسایی کنیم و بر اساس آن مصاحبه انجام دهیم. مهمترین اثر این تست این بود که از ابتدای سال گذشته تاکنون هیچ مورد خودکشی منجر به مرگ در دانشگاه های علوم پزشکی نداشته ایم.
فراهانی اضافه کرد: همچنین اجرای این تست غربالگری باعث شد که تعداد بیشتری از دانشجویان علوم پزشکی برای مشاوره معرفی شوند و در واقع ۱۵ درصد از دانشجویانی که در غربالگری شرکت کردند به مراکز مشاوره معرفی شدند.
به گزارش مهر، پرسشنامه تحلیل بالینی Clinical Analysis Questionnaire که به اختصار CAQ نامیده میشود یک پرسشنامه ۲۷۲ سوالی است که دارای ۲۸ مقیاس است که ۱۶ مقیاس آن غیر بالینی و ۱۲ مقیاس دیگر آن بالینی است.