به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ هشتمین جشنواره پژوهش سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران با حضور ریاست سازمان، معاونین و جمعی از پژوهشگران برتر این حوزه در مرکز همایشهای کتابخانه ملی ایران، سالن حکمت برگزار شد.
در ابتدای این برنامه رضا خانیپور؛ مدیر کل پژوهش و آموزش سازمان و دبیر علمی جشنواره ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در این حوزه گفت: در سال ۹۵ و ۹۶ فصلنامههای معاونت پژوهش و آموزش در ۱۴ شماره منتشر شده و کارگاههای متعددی ویژه پژوهشگران داخلی و همچنین کارگاههایی برای پژوهشگران کشورهای خارجی برگزار شده است.
پس از آن اشرف بروجردی، رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران ضمن تبریک هفته پژوهش در سخنانی گفت: جمهوری اسلامی ایران در سند چشمانداز خود به توسعه علم و دانش توجه ویژه داشته و به عبارتی میتوان گفت که این سند دانش محور است.
وی با تاکید بر اهمیت پژوهش تصریح کرد: حاصل پژوهش باید بر اساس یافتههای علمی و نیازهای اجتماعی ما باشد. اگر به زندگی بزرگان اصحاب علم و دانش نیز نگاه کنید تمام کسانی که به مراتب و مدارج بالای علمی رسیدهاند در ابتدا همگی از خلوتی برخوردار بوده و بعد نتایج تفکرات و پژوهشهای خود را در اختیار سایرین قرار دادهاند.
بروجردی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روند پژوهش گفت: پژوهش با سوال و مسئلهای که در ذهن محقق شکل میگیرد آغاز میشود. علاوه براینکه پژوهش حاصل تداوم در کار است. او در ادامه از دو نوع پژوهش که بسیار در مرکز توجه است نام برد و گفت: پژوهشهای آیندهنگر و پژوهشهای کاربردی از اهمیت ویژهای برخوردارند؛ به ویژه اینکه پژوهشهای کاربردی توسعه یک سازمان را نیز در پی دارد.
رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، محبوس کردن و عدم انتشار نتایج تحقیقات و یافتههای پژوهش را به عنوان بزرگترین ظلم به اندیشه بشری دانست و گفت: باید حاصل و نتایج پژوهشهای علمی را در معرض فهم دیگران قرار دهیم. او در ادامه گفت: با توجه به رسالت سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران، میتوان گفت که این سازمان بهترین جا برای انتشار و به منصه ظهور رساندن همین اندیشههاست.
همچنین فریبرز خسروی، مشاور عالی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی ایران نیز طی سخنانی گفت: تصمیمسازان عرصههای مختلف کشور باید بدانند که نقطه عطف هر تحولی در جامعه از پژوهش و پژوهشمحوری عبور میکند. برای همین این موضوع نیاز به توجه و صرف بودجه ویژهای دارد.
در بخش دیگری از این برنامه از سه کتاب که به مناسبت هفته پژوهش و توسط پژوهشکده اسناد منتشر شده بود و همچنین کتاب «محسننامه» که یادنامهای از مرحوم محسن جعفری مذهب، پژوهشگر تاریخ و عضو هیأت علمی کتابخانۀ ملی ایران بود، با حضور همسر ایشان رونمایی شد.
بر اساس همین گزارش در انتهای این مراسم از برگزیدگان جشنواره هفته پژوهش در سال ۱۳۹۶ تقدیر شد.