به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ تبارشناسی و نقد مبانی فکری، عرفان و دفاعیهها، موضوعاتی هستند که در کتاب «عرفان وارهها: تبارشناسی و نقد مبانی فکری» اثر «مسلم گریوانی» به آن پرداخته شده است.
عرفانوارهها که در دنیای غرب با عنوان ادیان جدید، جنبشهای نوپدید دینی و ادیان جایگزین و در ایران با عنوان معنویتهای نوظهور یا کاذب تعبیـر میشود، مجموعهای است متنوع از جریانهای نوظهور با رویکرد معنوی و باطنیگری که عمدتاً پس از دوره انکار دین و ابتلای دنیای غرب به «بحران معنویت» شکل گرفته است.
از نگاه نویسنده، عرفانوارهها با اینکه دارای جاذبههای صوری یا بعضاً محتوایی هستند که اغلب به توانمندیهای رهبر کاریزمای آن جریان، یا اقتباس از آموزههای ادیان و مکاتب مختلف و یا مشروعیتبخشی به آزادی جنسی باز میگردد، در عین حال دارای آسیبهایی هستند که از آنها غفلت شده است.
نویسنده در این کتاب با نگرشی جامع به مطالعات عرفانی (عرفانهای دینی، غیردینی، فرا دینی و ضددینی)، عرفانوارهها را در طبقه عرفانهای فرادینی، طبقهبندی کرده و ابعاد مختلف آنها اعم از بینشها، روشها، گرایشها و کنشهای آنها را با مبانی و مقیاسهای عرفان اصیل در ادیان و عرفان اسلامی مورد تطبیق و تحلیل و نقد قرار داده است.
کتاب «عرفان وارهها: تبارشناسی و نقد مبانی فکری» از ۳ بخش به شرح زیر تشکیل شده است:
بخش اول: تبارشناسی تاریخی و فکری عرفانوارهها
بخش دوم: نسبت مبانی عرفانوارهها با عرفان دینی
بخش سوم: تحلیل مبانی ابعاد عارف
کتاب «عرفان وارهها: تبارشناسی و نقد مبانی فکری» به قلم آقای مسلم گریوانی، با قیمت ۳۵ هزار تومان توسط سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی عرضه شده است.
علاقهمندان برای کسب اطلاعات تکمیلی و تهیه کتاب میتوانند به وبگاه سازمان انتشارات پژوهشگاه مراجعه کنند.