به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ ابوالحسن ریاضی درباره علت افزایش پرونده های دانشجویی تحصیلات تکمیلی در کمیسیون موارد خاص گفت: براساس آمارها متوجه شدیم که تعداد پرونده های کارشناسی ارشد و دکتری در کمیسیون موارد خاص رو به افزایش است با توجه به افزایش تعداد دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری، مجموعه ای از مسایل این حوزه نیز افزایش پیدا می کند.
وی ادامه داد: درحال حاضر مهمترین مساله ای که دانشجویان کارشناسی ارشد با آن مواجه اند، بحث سخت گیریها، استانداردها، افزایش کمی دانشجویان، افزایش تعداد دانشجویان دو ترم مشروطی کارشناسی ارشد است که طبق آیین نامه آموزشی این دانشجویان باید اخراج شوند.
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان خاطرنشان کرد: از طرفی هم، هر نوع اخراج با مسائل عدیده ای در دانشگاهها، اعم از اعضای هیات علمی، دانشجویان و سیستم اداری روبرو شده و تقاضای دانشجویان برای اینکه فرصت ترم سوم دریافت کنند، آغاز می شود.
وی با بیان اینکه بحث سنوات از جمله مسائل دیگری است که مطرح شده است، افزود: در مقاطع کارشناسی ارشد و دکتری موضوع برای دانشجویان به انتها می رسد، نمی توانند موضوع پیدا کنند، به همین دلیل دچار سنوات می شوند. بعد از سنوات نیز موضوع دریافت هزینه ها پیش می آید از همین رو یک زنجیره از مسایل پیش می آید.
معاون امور دانشجویان داخل سازمان امور دانشجویان یادآور شد: وظیفه کمیسیون موارد خاص این است که به مواردی که خارج از اراده دانشجو منجر به ایجاد اختلال شده، رسیدگی کند.
وی ادامه داد: قوانین و آیین نامههای ما عمدتا معطوف به دورههای کارشناسی است، باید دوباره برخی از بندها را در آیین نامههای کارشناسی ارشد و دکتری اضافه کنیم.
ریاضی افزود: شاید یکی از مهمترین این بندها در دوره دکتری، نوع رابطه اساتید راهنما و مشاور با دانشجویان دکتری است. به نظر می رسد حد اختیار بسیار گسترده ای برای اساتید راهنما و مشاور گذاشته شده که در برخی از مواقع برای دانشجویان مشکل ایجاد می کند.
وی افزود: عدم پذیرش کفایت علمی از استاد راهنما، زمان ناکافی برای انجام پروژه تحقیقاتی و بحث انتشارمقالات، مجموعه ای از مسایل خارج از اراده دانشجو در تحصیلات تکمیلی به ویژه دکتری است که ما را به این نتیجه رسانده به این موارد در آیین نامه ها و دستور العمل ها توجه کنیم.