به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ بنیاد علوم انسانی ویرجینیا (Virginia Foundation for the Humanities) وابسته به دانشگاه ویرجینیا آمریکاست.
دانشگاه ویرجینیا یکی از معتبرترین دانشگاههای ایالات متحده آمریکا و جهان است. این دانشگاه برترین دانشگاه ایالت ویرجینیا است. دانشگاه ویرجینیا توسط توماس جفرسون، از بنیانگذاران اصلی ایالات متحده آمریکا و سومین رئیس جمهوری این کشور در سال ۱۸۱۹ میلادی، بنیان نهاده شد. این دانشگاه جزو میراث جهانی یونسکو در آمریکا به ثبت رسیده است.
بر اساس معتبرترین ردهبندی دانشگاههای آمریکایی که هرساله توسطه U.S. News منتشر میشود، این دانشگاه در کنار دانشگاه کالیفرنیا لس آنجلس (UCLA) برترین دانشگاه دولتی ایالات متحده آمریکا محسوب میشود.
در زمینه ادبیات و پزشکی نیز از دانشگاههای پیشتاز آمریکا به حساب میآید. دانشکده اقتصاد مالی این دانشگاه دارای رتبه ۹، دانشکده تجارت و بازرگانی (بیزینس) دارای رتبه ۶، دانشکده مدیریت دارای رتبه ۵ و دانشکده بازاریابی دارای رتبه ۷ در میان دانشگاههای آمریکا است. در مجموع و در رتبهبندی کلی، این دانشگاه دارای رتبه ۳۴ در جهان است.
بنیاد علوم انسانی ویرجینیا وابسته به این دانشگاه در تلاش است تا انسانها و ایدههایشان را به منظور کشف تجارب انسانی به هم پیوند بدهد. همچنین این بنیاد در تلاش برای پیوند دادن و شناخت فرهنگهای مختلف از یکدیگر است.
برای این منظور این بنیاد از برنامهها، طرحها و برنامههای آموزشی جهانی، فرهنگی، بومی و محلی و مدنی حمایت میکند و آنها را نه تنها مورد حمایت قرار میدهد بلکه خود در تولید آنها مشارکت میکند.
هدف از این برنامهها ارائه آنها به مردمانی از فرهنگهای مختلف است. بنیاد علوم انسانی ویرجینیا در سال 1974 تأسیس شده و به دنبال کشف و ارتباط دادن علوم انسانی است و از بدو تأسیس مراحلی را طی کرده تا توانسته به عنوان یکی از مهمترین مراکز علوم انسانی در ایالات متحده آمریکا تبدیل شود. این بنیاد در ایجاد شوراهای علوم انسانی ایالتی ایفای نقش کرده است.
این بنیاد بیش از 40 هزار برنامه علوم انسانی را ترتیب داده است که میتوان به فستیوالها، برنامههای رادیویی، منابع دیجیتالی اشاره کرد. این بنیاد همچنین بیش از 3500 پروژه را تأمین مالی کرده است و 350 نفر را برای کارهای تحقیقاتی مرتبط مورد حمایت مالی قرار داده است.
بنیاد علوم انسانی ویرجینیا معتقد است که از رهگذر ارتباط میان انسانها دنیای معناداری خواهیم داشت. در این صورت راه حلهای ارائه شده برای مسائل و مشکلات خردمندانهتر خواهد بود و آینده بهتری در انتظار خواهد داشت.
این بنیاد معتقد است از طریق ارتباط بین انسانها همه قادر خواهند بود شکوفاتر زندگی کنند و در کنار یکدیگر شکوفا شوند و رشد کنند.
برنامههای این بنیاد محدود به ویرجینیا نیست و خارج از ویرجینیا نیز این بنیاد فعالیت دارد. تلاش این بنیاد ماهیتاً آموزشی است و در عمل هم مشی مدنی دارند.
علاوه بر تأمین مالی پروژهها و تحقیقات، این بنیاد کتابهایی را منتشر میکند و برنامههای رادیویی نیز دارد. علیرغم ارتباط این بنیاد با دانشگاه ویرجینیا ولی مستقل و غیر انتفاعی است.
از جمله برنامههای این بنیاد در قالب مرکز کتاب است که به مطالعه کتاب و سوادآموزی مبادرت میورزد. برنامه دیگر این بنیاد فستیوال کتاب است که در ماه مارس(مقارن اسفندماه) خوانندگان کتاب و نویسندگان را گرد هم میآورد. این گردهمایی 5 روزه به اهمیت کتاب و کتابخوانی و فرهنگ سوادآموزی میپردازد.
این فستیوال یکی از بزرگترین فستیوالهای حوزه کتاب است که برای تمام سنین برنامههایی ارائه میکند. در این فستیوال نویسندگان مطرح حاضر بوده و کتابهای پرفروش مورد بررسی قرار میگیرد.
برنامههای مرتبط با فرهنگ افریقایی-آمریکایی و سرخپوستان آمریکا و آشنایی با فرهنگ آنها نیز در این بنیاد مورد توجه است.