به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ انتشارات کتاب نیستان در سالهای گذشته ناشر آثار متعددی از سید مجتبی حسینی از پژوهشگران دینی معاصر بوده است که بسیاری از آنها در واقع مجموعههای موضوعی از سخنرانیهای اوست که به مناسبتهای مختلف و به صورت دنبالهدار ایراد شده است. کتاب «دینداری در دنیای معاصر» نیز در ادامه تهیه و انتشار این دست آثار منتشر شده است.
حسینی به گفته خود در این کتاب و مطالب درج شده در آن تلاش کرده است تا شاخصههای دیندار بودن در دنیای امروز را بر اساس روایتها و شاخصههایی که برای این منظور از زبان معصومین (ع) بازگو شده است را برای مخاطبان مورد بازخوانی قرار دهد؛ هرچند که به تأکید نویسنده هر فرد میتواند برای خود شاخصههایی درباره دینداری را متصور باشد که این مساله نیز به نوبه خود قابل بررسی و بحث است.
حسینی در این زمینه در مقدمه کتاب خود مینویسد: چه بسا کسی بخواهد به دلیل الزامات خاص دینی و مذهبی مورد نظر خود، سبک زندگیای داشته باشد که یا با دنیای معاصر قابل جمع نباشد یا قابل جمع به نظر نرسد؛ در این دفتر حد متعادل و به نوعی حداقل ضروری دینداری آن هم براساس مستندات اصلی دین، و نه شعارها، عادتها و فرهنگها بازخوانی شده است.
بر همین مبنا بیشتر موارد ذکرشده در این اثر از زبان حسینی اگرچه بیشتر از گزارههای فراگیر هستند، اما روی سخن با آن دسته مردمانی است که دردمند و درکمند و دریافتگر و اندیشهمحورند و برای ذهن و دل و دیده خود ارزش ویژهای باز کردهاند و خود را موجودی ارزشمند و بااهمیت در این هستی میدانند و میخواهند و بر همین اساس نوع ارتباط و تعریف خود با جهان فراتر از جهان مادی و خاکی را مهم تلقی کرده و برای کشف روابط حاکم بر آن میکوشند.
مؤلف این اثر، سخنان خود در آن را نخست با ارائه تعریفهایی از دنیای معاصر و چالشهایی که درباره تعریف و برقراری نسبت به آن میتوان کشف کرد شروع کرده است و در ادامه به بررسی چالش میان آزادی و تقید وارد شده و نسبت میان آزادگی و دینداری و چالش میان دینداری و دانش را مورد توجه و بررسی خود قرار داده است.
کتاب در ادامه به طرح موضوع چالش بُعد زمانی در دینداری پرداخته و پس از آن چالش عوارض دنیای معاصر با دینداری را مورد توجه قرار میدهد. آخرین مباحث این نوشتار نیز بررسی رابطه انسان با خدا در سه بخش است.
کتاب نیستان «دینداری در دنیای معاصر» را در ۱۶۰ صفحه و قیمت ۱۷۰۰۰ تومان منتشر کرده است.