به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ ماه آینده میلادی، دبی میزبان بزرگترین حراجی کتاب در سراسر جهان با بیش از ۳ میلیون کتاب متنوع و جدید خواهد شد که فرصت خوبی برای کتابدوستانی است که میخواهند کتابخانه کوچکی برای خود تدارک ببینند.
این حراجی که در تاریخ ۱۸ اکتبر درهای خود را به روی علاقهمندان از سراسر جهان خواهد گشود تا ۲۸ اکتبر به صورت ۲۴ ساعته به فعالیت خود در زمینه فروش کتاب ادامه خواهد داد.
همه کتابهای موجود در این حراجی با ۵۰ تا ۸۰ درصد کمتر از قیمتهای موجود در کتابفروشیها و در ژانرهای مختلف اعم از داستان، کتابهای طراحی و دکوراسیون، آشپزی، تجارت و خود درمانی در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت.
محمد الاعیدروس، مسئول این حراجی با اشاره به کیفیت بالا و قیمت مناسب این کتابها اظهار امیدواری کرد که این رویداد در امارات مردم بیشتری را به سمتوسوی فرهنگ مطالعه همراه خانواده سوق دهد و قیمتهای شکستهشده کتابها عاملی برای رسیدن کتاب به همه اقشار جامعه شود.
فروش گسترده کتاب برای اولین بار تحت عنوان «big bad wolf» در سال ۲۰۰۹ میلادی، توسط یک زوج و شریک تجاریشان اندرو یاپ به منظور کاهش نرخ بیسوادی در مالزی کلید خورد. آنها در سال ۲۰۰۶ تصمیم گرفتند کتابفروشی کوچکی را در کوالالامپور با هدف تشویق مردم به مطالعه افتتاح کنند اما به زودی دریافتند که برای ایجاد یک تغییر اساسی به اقدام بزرگتری نیاز دارند.
فروشگاه بزرگ حراج کتاب در مالزی، زمانی که صنعت نشر در این کشور بدترین دوره رکود خود را تجربه میکرد افتتاح شد و از آن زمان تاکنون شهرهایی چون کوالالامپور، جاکارتا، مانیلا، کلمبو، بانکوک و تایپه میزبان این رویداد بزرگ فرهنگی بودهاند.
یاپ، از موسسان این حراجی در گفتو گو با مجله نشنال درباره آن عنوان کرد «هدف ما انجام کاری متفاوت بود که به ایده فروش ۲۴ ساعته کتاب تبدیل شد و از آنجایی که صنعت نشر در سالهای اخیر با وضعیت خوبی روبهرو نبوده، سعی کردیم از این طریق دوباره به فروش کتاب جنبه هیجانی ببخشیم و از آنجایی که کودکان کمتر به سمت کتاب میروند با برگزاری مسابقههای نقاشی و بازیهای مخصوص کودکان محیطی فرحبخش و سرگرمکننده را برای آنها تدارک دیدهایم.»
او در ادامه درباره قیمت پایین این کتابها گفت: «این کتابها از بازار کتابهای باقی مانده میآید که شامل کتابهایی میشود که توسط ناشران در نسخههای زیادی منتشر شده و به فروش نرفته است و اگر چه ناشران در سالهای اخیر کتابهایشان را به طور مستقیم به ما فروختهاند اما همگی به اتفاق فروش ۲۴ ساعته کتاب را راهی برای رونق فرهنگ مطالعه میدانند.»