به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ دیوید بریِن دیویس، مورخ برنده جایزه پولیتزر که اهمیت بردهداری در فرهنگ غرب را با یک سهگانه مهم و تاریخساز مستندسازی کرد و با این اثر به عنوان یکی از تاثیرگذارترین و معتبرترین محققان شناخته شد، درگذشت.
دیویس، استاد برجسته تاریخ امریکا در دانشگاه ییل که بیش از ۳۰ سال در این دانشگاه تدریس کرد، روز یکشنبه در ۹۲ سالگی درگذشت. ییل اعلام کرد که او به مرگ طبیعی مرده است.
دیویس در سال ۱۹۶۷ با شروع از «مشکل بردهداری در فرهنگ غرب»، تکامل چگونگی نگرش غرب به بردهداری انسان از زمان قدیم تا به اکنون را ترسیم کرد. دیویس از کتاب مقدس، فلسفه یونان و مجادلات سیاسی و اقتصادی استفاده کرد تا نشان دهد غرب چگونه از بردهداری حمایت کرد، آن را معقول جلوه داد و برایش جنگید، پیش از آنکه در قرن ۱۸ و ۱۹ علیه آن شود. او بحثهای پیرامون اینکه آیا کتاب مقدس بردهداری را توجیه یا محکوم میکند و اینکه چطور رهبران انقلابی در ایالات متحده و فرانسه حتا زمانی که برای آزادی خود میجنگیدند، از بردهداری حمایت کردند، بررسی کرد.
او نوشت: «متقاعد شدم که مشکل بردهداری از طرقی که انتظارش را نداشتم از مرزهای ملی فراتر رفته. در فرهنگ غرب، این با اعتقادات مذهبی و فلسفی که به آن بالاترین تاییدها را میداد، پیوند داشت.»
کتابهای دیگرِ این سهگانه «مشکل بردهداری در دوران انقلاب» منتشر شده در سال ۱۹۷۶ و «مشکل بردهداری در دوران رهایی» است که در سال ۲۰۱۴ منتشر شد. یک مطالعه حماسی که تکمیل آن نیم قرن طول کشید، نزدیک به ۱۵۰۰ صفحه شد و برای دیویس جایزه پولیتزر، جایزه کتاب ملی، جایزه حلقه منتقدین کتاب ملی و جایزه بنکرافت را به همراه آورد.
او به خاطر تمامیت تحقیقاتش، اصالت طرز فکر و نثری که طیف وسیعی از زمان و تفکر را به زیبایی با هم تلفیق کرده بود، تحسین شد. اریک فانر که خود نیز به خاطر کتابی درباره بردهداری و نژادپرستی برنده جایزه پولیتزر است، به خاطر آموزش نسل آینده برای دیویس امتیاز قائل است. فانر در سال ۲۰۱۴ نوشت: «مورخان پیشین، علیالخصوص در ایالات متحده، تمایل داشتند که بردهداری را به عنوان یک مورد استثنا ببینند، مسالهای پیش پا افتاده در روایت فرجامگرایانه پیشرفت. اما دیویس نشان داد که بردهداری به یک نهاد کلیدی در فتح اروپا و توافق دنیای جدید تبدیل شد.» او همچنین سهگانه دیویس را یکی از دستاوردهای چشمگیر دانش تاریخی در نیم قرن گذشته نامید.
از کسان دیگری که دیویس را تحسین میکنند میتوان به دیوید بلایت، استاد کنونی دانشگاه ییل اشاره کرد که کتاب بیوگرافی فردریک داگلاس او روز دوشنبه برنده جایزه پولیتزر شد. در بیانیهای از سوی دانشگاه ییل، بلایت دیویس را یک مرد عمیقا معنوی خواند که هنر مورخ را به عنوان جستوجویی در ذهن و روح مردم در گذشته میدید.
دیویس چندین کتاب دیگر ازجمله «باند غیرانسانی: ظهور و سقوط بردهداری در دنیای جدید»، «بردهداری و فرایند انسانی» و «چالش مرزهای بردهداری» در کارنامه خود دارد. او همچنین مقالات و نقدهای فراوانی نوشت، گزیدههای بسیاری را ویرایش کرد، تاثیرگذاری شدیدی در کلاس درس داشت و معلم مورخان آینده نظیر سین ویلنتز، جکسون لیرز و جان استافر بود.
در سال ۲۰۱۴ دیویس مدال ملی انسانیت را برای «روشن کردن تناقض یک کشور آزاد که توسط نیروی کار اجباری ساخته شده» از باراک اوباما، رئیس جمهور وقت امریکا، دریافت کرد.