به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ حسین پایا مدیر نشر طرح نو در گفتوگویی در حاشیه سیودومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: ما امسال پس از ۱۳ سال غیبت و دوری از نمایشگاه کتاب تهران، در این رویداد شرکت میکنیم.
وی افزود: وقتی جلوی فعالیت انتشارات طرح نو گرفته شد، مجوز انتشارات طرح نقد را گرفتیم و فعالیت چاپ کتاب را ادامه دادیم. اما بهتازگی نشر طرح نو دوباره اجازه فعالیت پیدا کرده و حالا کار هر دو نشر را پیش میبریم. یکی از کتابهای جدیدی هم که به نمایشگاه کتاب تهران آوردهایم، ترجمه «انسان خداگون (مختصری بر تاریخ فردا)» نوشتهیووال نوح هراری است که توسط نیک گرگین ترجمه شده که پیشتر کتاب «انسان خردمند» را از همین نویسنده ترجمه کرده است. پیش از این، ترجمه این کتاب توسط نشر نو عرضه شده بود.
این مدیر نشر در پاسخ به این سوال که ترجمه نشر طرح نقد از کتاب «انسان خداگون» چه تفاوتی با نمونه دیگرش در بازار نشر دارد، گفت: راستش چنین کتابهایی نیازمند متن نقد و بررسی یا تحلیل و تشریح هستند. ترجمهای که ما ارائه کردهایم، با مقدمهای از علی پایا همراه است که یک متن تحلیلی و انتقادی است. یعنی مخاطب کتاب پیش رو، پیش از ورود به متن اصلی کتاب، بخش «ملاحظاتی نقادانه درباره کتاب تازه یووال نوح حراری _ انسان خداگون: یک تاریخچه مختصر از آینده» را میخواند که مولفش سعی کرده کاری کند مخاطب کتاب، بهصورت منفعلانه با آن روبرو نشده و بهراحتی تحت تأثیر قرار نگیرد بلکه واکنشی فعالانه داشته باشد.
وی ادامه داد: مثلاً علی پایا در مطلبش آورده: «از جمله دعاوی چشمگیر و خیره کننده فیزیکالیستها، که حراری با شدت و حدت در بیان آن و سپس دفاع از آن میکوشد یکی این نکته است که آنچه آدمیان از آن با عنوان "خود" یا "نفس" یا "من" یاد میکنند، چیزی جز فعالیتهای نورونها در مغز که آنها نیز قابل تحویل به فرایندهای شیمیایی و فیزیکی است، نیست. نکته دیگر که در ارتباط نزدیک با نکته نخست است آن است که چیزی به نام اراده آزاد وجود ندارد و آدمیان ماشینهایی هستند ساخته شده از اتمها که رفتارها، اندیشهها و عواطفشان در قالب حرکت اتمها یا فرایندهای شیمیایی و فیزیکی قابل توضیح است. حراری صفحات زیادی به طرح دعاوی ناظر به نفی "خود" یا "من" انسانی و نفی اراده آزاد وی اختصاص داده است.»
پایا اظهار کرد: این کتاب را با ۵۴۰ صفحه مصور رنگی، شمارگان ۲ هزار و ۲۰۰ نسخه و قیمت ۸۰ هزار تومان چاپ کردهایم.
وی گفت: کتاب دیگری که قرار است از امروز در غرفه نشر طرح نو در نمایشگاه عرضه کنیم، «عقلانیت در کنش» نوشته جان سرل است که توسط حسن حشتمی ترجمه شده است. کتاب دیگرمان که اثر مهمی است، ترجمه مراد فرهادپور از کتاب «تجربه مدرنیته» نوشته مارشال برمن است که با چاپ سومش به نمایشگاه میآید.
مدیر نشر طرح نو همچنین گفت: کتاب «بکت» نوشته آلفرد آلوارز هم که توسط مراد فرهادپور ترجمه شده با چاپسومش به نمایشگاه میآید و نسخههای این نوبت از چاپش را عرضه خواهیم کرد.