به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ کتاب Religious Interactions in Modern India با ترجمه فارسی «تعاملات دینی در هند مدرن» به قلم مارتین فوچ و وسودا دالمیا از سوی انتشارات اکسفورد در سال 2019 میلادی منتشر شده است.
«مارتین فوچ» محقق انسانشناسی و جامعهشناسی است. او استاد تاریخ ادیان هند در مرکز «ماکس وبر» برای مطالعات پیشرفته فرهنگی و اجتماعی دانشگاه ارفورت آلمان است و همچنین وسودا دالمیا استاد هندشناسی و مطالعات مدرن جنوب آسیا در دانشگاه کالیفرنیا است.
مولفان معتقدند ادیان و مذاهب آسیای جنوبی همواره با دیدگاه خاصی مورد مطالعه قرار گرفتهاند، چه به عنوان ادیان سنتی هند که عبارتند از هندویسم، اسلام، بودیسم، سیکیسم، جینیسم و مسیحیت و چه گرایشهای آن در زمانهای مختلف با شرایط گوناگون. این اثر به بررسی عمده ادیان سنتی هند که اسامی آن را با متذکر شدیم میپردازد و درباره پیوندهای درونی آن با تمرکز بر قرون نوزدهم و بیستم میلادی بحث میکند.
همه فصلهای اثرمورد نظر نه تنها تنوع و چندگانگی درونی هر گرایش مکتبی را مورد ارزیابی قرار داده، بلکه فرم خاصی از همزیستی آنها با یکدیگر را با همه توافق و تضادهایش نیز در بر میگیرد. علاوه براین اثر پیش رو دیدگاه متقابل شاخههای اصلاح شده و غیر اصلاح شده هر یک از این مکاتب دینی سنتی هند در سیر زمان را زیر ذره بین قرار داده است. فراتر از آن جنبشهای اصلاحی مذاهب، شرایط جدیدی که توسط رهبران و کارشناسان ادیان به وجود آمده به نوعی جامعه و سیاست را به همدیگر گره زده نیز مورد بحث قرار گرفته است.
در جمع محتوای این کتاب حاوی یک گزارش تاریخی جامع از عمده شکلهای ادیان سنتی هندی است که در قرن نوزدهم و بیستم میلادی پدید آمدهاند.
پیچیدگی مشارکتی و ناهماهنگی های طبیعی بین هند و انگلیس در اوایل قرن نوزدهم؛ مدرنیته استعمار: مدیریت، زن و اسلام در منطقه بهوپال هند؛ مربی گمراه کننده و همسر مزاحم: آشوب در جنوب هند؛ هویت جینیسم و فضای عمومی در قرن نوزدهم هند؛ مشترکات و تفاوت های گرایشهای فکری هندوئیسم؛ دسته بندی جامعه در استعمار و قبل از استعمار: باتاکید ویژه بر آموزههای مکتب سیک؛ اصلاح جامعه در قرن بیستم؛ انکار از سکولار سازی؛ منطق دارایی اموال متعدد، گاندی و پیشگامان و معاصران وی؛ بوته صلح: اکثریت و جامعه در پنجاب مسلمان و رای، دین مردم و حق حاکمیت در هند استعماری عناوین فصلهای این کتاب است.
این خبر را رایزنی فرهنگی ایران در دهلی نو در اختیار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) قرار داده است.