به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ محمدمهدی طهرانچی در نشست دبیران و نمایندگان تشکلهای اسلامی سیاسی دانشجویان دانشگاه آزاد که به مناسبت روز دانشجو در سالن همایشهای هتل فرهیختگان سازمان مرکزی برگزار شد با اشاره به مباحث مطرح شده از سوی نمایندگان تشکلهای دانشجویی در این جلسه سه ساعته، گفت: ۱۶ آذر، خط بطلانی بر دانشگاهی بود که میخواست ما را در فرهنگ مدرنیته ذوب کند. بهدنبال ۱۶ آذر که توسط جریان دانشجویی شکل گرفت، ۱۳ آبان ۵۷ هم دانشجویان مقابل دانشگاهتهران نشان دادند استکبارستیزی در خون دانشجویان و دانشآموزان ایران رسوخ کرده و این استکبارستیزی ۱۳ آبان ۵۸ نمایانتر شد. دوران هشتسال جنگتحمیلی که همه توان نظامی مستکبران به مصاف با ایران آمده بود، باز هم دانشجویان و دانشآموزان در میدان عمل به مبارزه با آنها پرداختند.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب که توسط رهبری ابلاغ شد، اظهار داشت: همه تمدنها و حتی انسانها دوران ظهور و تولد، رشد و بلوغ، تثبیت و دوران نزول را پشت سر میگذارنند. اما بیانیه گام دوم رهبری بر این نکته تأکید دارد که وقتی به دوران نزول نزدیک میشویم، باید با شکستن پارادایمها و بکارگیری الگوهای جدید و نیروهای جوان سیر نزول را بشکنیم و حیاتی دوباره ایجاد کنیم.
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: برای گام دوم تنها به نیروهای جوان نباید بسنده کرد، بلکه باید در روشها، فکر و حتی دانشگاهداری و کلاسهای درس نیز توجه داشته باشیم، چرا که اگر جوانان وارد میدان شوند و براساس پارادایمها و الگوهای قبل حرکت کنند، اتفاق جدیدی نخواهد افتاد.
طهرانچی با اشاره به انتقادات مطرح شده از سوی دانشجویان در این نشست مبنی بر دخالت رؤسای واحدها در امور تشکلها، خاطرنشان کرد: متأسفانه حاکمیت رئیس واحد بر همه امور یکی از پارادایمهای گام اول دانشگاه است که باید تغییر کند، چرا که ما دنبال تشکلی نیستیم که منبعث از رئیس و قوام بخش ریاست او باشد. بلکه نیازمند جریانهای دانشجویی هستیم که جوانان بتوانند در آن تمرین مدیریت کنند و مدیران شایسته از آنها بیرون بیاید، بنابراین اینکه تشکلها ابزار دست مدیران باشد، بدترین حالت ممکن است که ما به شدت با آن مخالفیم.
بودجه اختصاصی برای تشکل های دانشجویی تعریف شد
وی با اشاره به دغدغه مالی تشکلهای دانشجویی گفت: امسال در بودجه دانشگاه آزاد ردیف بودجه اختصاصی برای تشکلهای دانشجویی تعریف کردیم که در سه سطح به تشکلها پرداخت خواهد شد. سطحبندی تشکلها هم بدون دخالت مدیران و از سوی اتحادیههای اسلامی سیاسی دانشجویان تعیین خواهد شد.
ریال به ریال دانشگاه را شفاف می کنیم/با هیچ شخص و جریانی تعارف نداریم
عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد درباره شفافیت مالی این دانشگاه نیز تصریح کرد: شفافیت مالی یکی از دغدغههای جدی در دانشگاه آزاد است که به شدت در سازمان مرکزی پیگیری میشود و همکاران ما برای تحقق این موضوع بهصورت شبانهروزی تلاش میکنند، در این راستا ردیفهای هزینه و درآمد را در سیستم مالی به صورت دقیق تعریف کردهایم تا بتوانیم به شفافسازی مالی که یکی از مطالبات نسل جوان است، پاسخ دهیم. همچنین وظیفه خود میدانیم ریال به ریال دانشگاه را شفاف کنیم و در این راستا با هیچ شخص و جریانی تعارف ندارد. با همه سختیها تلاش و فشارها را تحمل میکنیم تا اطلاعات را از تاریکخانهها بیرون بیاوریم و شفافیت را در دانشگاه آزاد حاکم کنیم.
طهرانچی با بیان اینکه رهبر انقلاب در بیانیه گام دوم بر موضوع عدالت و شفافیت تأکید داشتهاند، گفت: تا زمانی که شفافیت وجود نداشته باشد، عدالت حاکم نمیشود و یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران این است که هر دو سال یکبار انتخابات برگزار کرده و همزمان با سالروز پیروزی انقلاب اسلامی مردم در راهپیمایی روز ۲۲ بهمن از آن حمایت میکنند.
سپردههای واحدها در صندوقهای کارآفرین سرمایه گذاری می شود
رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به برنامههای این دانشگاه برای حمایت از اشتغال دانشبنیان و نوآور، گفت: تا کنون واحدهای دانشگاهی پولهای خود را در بانکها سرمایهگذاری و سود بانکی دریافت میکردند که این یک کار تورمی است. در قانون بودجه جدید، واحدها را از سپردهگذاری در بانکها منع و تأکید کردیم که سپردهها در صندوقهای کارآفرین استفاده شود. خوشبختانه توانستیم با بخشی از سرمایهگذاری دانشگاه آزاد و مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره) و هفت نهاد غیردولتی دیگر یک فراصندوق برای حمایت از صندوقهای خطرپذیر ایجاد کنیم که روز گذشته امضای تفاهمنامه برای پذیرهنویسی این صندوق انجام شد.
وی با اشاره به ایجاد زیست بوم فناوری در دانشگاه آزاد اسلامی گفت: با شعار نمیتوان از مهاجرت مغزها جلوگیری کرد، بلکه باید موانع نوآوری و خلاقیت را از مسیر جوانان تحصیل کرده و صاحب ایده برداریم، برای این کار زیست بوم فناوری را در دانشگاه آزاد اسلامی ایجاد کردیم تا خروجی این دانشگاه بجای مدرک، شرکتهای دانشبنیان ایجاد شده توسط دانشجویان باشد. در این راستا بزرگترین صندوق پژوهش و فناوری بزودی در دانشگاه آزاد اسلامی افتتاح خواهد شد و تلاش داریم با ایجاد سراهای نوآوری فضای کارآفرینی و اشتغال دانشبنیان را برای جوانان فراهم کنیم.
از ظرفیت دانشجویان دکتری استفاده می کنیم
طهرانچی با اشاره به صحبتهای نماینده مجمع اسلامی دانشجویان دکتری دانشگاه آزاد اسلامی مبنی بر استفاده از توان علمی و پژوهشی این دانشجویان، اظهار داشت: دانشجویان دکتری به عنوان نیروی پژوهشگر تمام وقت محسوب میشوند و ما از این ظرفیت استفاده خواهیم کرد، چرا که امیدمان برای پارادایم شکنی استفاده از این نسل جوان فعال، تشکلی و متعهد است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی از این نشست سه ساعته به دغدغه یکی از دانشجویان درباره پرداختن به سیره رهبری امام خمینی (ره) و رهبر انقلاب، خاطرنشان کرد: غرب با آموزش عالی مفهوم شهروندی را توسعه داد و دین و خانواده را از محوریت یکپارچگی اجتماع خارج و نظامات شغلی را جایگزین آن کرد، اما متأسفانه ما نتوانستیم در پرداختن به بحثهای اندیشه، موضوعات این حوزه را حل کنیم یا درس دانش خانواده نتوانست در ذهنیت جوانان مؤثر واقع شود. این انتقاد هم به دانشگاههای ما وارد است که چرا برای موضوعات جوانان مشاور ندارند.
وی افزود: ما در گام دوم نقد جدی به روشهای تعامل با جوانان و استاد شاگردی داریم، چرا که معتقدیم دانشگاه جایی نیست که دانشجو چند ساعت در کلاس درس حاضر شود و شنونده باشد. اکنون امتحان جای خود را به تحلیل داده و باید در روش های آموزشی تجدیدنظر داشته باشیم. در این راستا نیازمند یک بحث جدید و جدی هستیم که از نظرات شما دانشجویان استفاده خواهیم کرد.
تفکر رسمی ما توجه به تشکلها و حمایت از آنهاست
رئیس دانشگاه آزاد با اشاره به لزوم توجه به علوم انسانی، گفت: کشورهای پیشرفته جهان توجه جدی به علوم انسانی دارند و دانشگاه آزاد، ۶۵۰ هزار دانشجو علوم انسانی در اختیار دارد که برنامه جدی در حوزه معاونت علوم انسانی و هنر برای آنها داریم.
طهرانچی با تأکید بر اینکه باور داریم که تشکلهای دانشجویی میتوانند تغییر را به تحول تبدیل کنند، گفت: تفکر رسمی ما توجه به تشکلها و حمایت از آنهاست، چرا که به تشکلها باور داریم و ایده و سیاست ما در دانشگاه آزاد رشد و میدان دادن به تشکلهاست.
دوگانه دانشگاه دولتی و آزاد را قبول ندارم
عضو شورایعالی انقلاب فرهنگی، وضعیت دانشگاه آزاد را در مقایسه با سایر دانشگاهها مناسب ارزیابی کرد و گفت: بنده دوگانه دانشگاه دولتی و آزاد را قبول ندارم، چرا که آموزش عالی کشور را یکی میدانیم و با افتخار میگویم که متوسط وضعیت دانشگاه آزاد نسبت به سایر دانشگاهها بهتر است، اما در حوزه پژوهش ضریب بهرهوری قابل قبول نیست. چراکه دستگاهها و تجهیزات زیادی در گذشته خریداری شده و بسیاری از آنها بلااستفاده است. تلاش داریم فضایی فراهم کنیم که فضای تحولی و افتخارآمیز برای کسانی که در دانشگاه آزاد اسلامی تحصیل میکنند، باشد
طلب هزار و ۸۰۰ میلیاردی از دولت/برای هر تخت بیمارستان ۸۰ میلیون یارانه می دهیم
وی با اشاره به افزایش هزینههای دانشگاه، خاطرنشان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان از دولت طلب دارد و تورم نیز هزینههای دانشگاه را افزایش داده، اما نهایت تلاش و تأکید ما این است که این فشار روی دانشجویان نباشد. بنابراین در سال تحصیلی جدید بین ۱۱ تا ۲۲ درصد افزایش شهریه داشتیم و برای رشتههای علوم پزشکی نیز ۷۵ تا ۱۰۰ درصد شهریه بالینی را به بیمارستانهای دولتی داده و برای هر تخت بیمارستان آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی ۸۰ میلیون تومان یارانه میدهیم. بنابراین رشته پزشکی هیچ سودآوری برای دانشگاه آزاد اسلامی ندارد و ما برای تأثیرگذاری در مناطق و توسعه علوم پزشکی، به آموزش پزشکی توجه داریم.