شناسهٔ خبر: 62444 - سرویس دیگر رسانه ها

ترجمه و تفسیر «تهذیب المنطق تفتازانی» با چاپ جدید عرضه شد

معاون تولید انتشارات سروش از عرضه ترجمه و تفسیر کتاب «تهذیب المنطق تفتازانی» نوشته حسن ملکشاهی توسط این‌انتشارات خبر داد.

ترجمه و تفسیر «تهذیب المنطق تفتازانی» با چاپ جدید عرضه شد

به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ فرید توفیق معاون تولید انتشارات سروش در گفتگویی گفت: چاپ جدید ترجمه و تفسیر کتاب «تهذیب المنطق تفتازانی» نوشته حسن ملکشاهی، به‌تازگی توسط انتشارات سروش منتشر و راهی بازار نشر شده است. حسن ملکشاهی نویسنده این اثر، استاد فلسفه دانشکده الهیات دانشگاه تهران بود که در سال ۱۳۰۷ در شهر بابل متولد شد. وی تحصیلات مقدماتی خود را در مدرسه خیرات خان مشهد و مدرسه سپهسالار تهران به اتمام رساند.

وی «تهذیب المنطق تفتازانی» و نویسنده‌اش گفت: برای شناخت بهتر کتاب تهذیب المنطق تفتازانی ابتدا باید مترجم آن مرحوم حسن ملکشاهی را بشناسیم. استاد ملکشاهی پس از تکمیل تحصیلات حوزوی در نجف اشرف، از حضرات خویی و شاهرودی رتبه اجتهاد را دریافت کرد. در سال ۱۳۴۱ در رشته فلسفه و الهیات، تحصیلات آکادمیک خود را آغاز کرد. او پایان‌نامه و رساله دکتری‌اش را با عنوان «حرکت و استیفای اقسام آن» منتشر کرد.

معاون تولید انتشارات سروش در ادامه گفت: زنده‌یاد ملکشاهی، از سال ۱۳۵۲ به مدت ۱۵ سال مدیر گروه فلسفه و کلام اسلامی دانشکده دانشگاه الهیات دانشگاه تهران بود و مدتی نیز به‌عنوان استاد مدعو در دانشگاه پرینستون آمریکا به تدریس پرداخت. دکتر فاضل تونی، ادیب نیشابوری و بدیع الزمان فروزانفر، از جمله اساتید برجسته وی بودند.

توفیق گفت: تسلط ملکشاهی بر ترجمه، شرح و تبیین کتب فلسفی بوده است. کتاب تهذیب المنطق از این جهت کتاب مهمی تلقی می‌شود که نویسنده‌اش سعدالدین مسعودبن عمربن عبداللّه هروی خراسانی تفتازانی، از علمای برجسته خراسان بوده است. این کتاب به‌خاطر سادگی و روان بودن در چند سده در ایران و شبه قاره هند تدریس می‌شده است. بر این کتاب شرح‌های بسیاری نوشته شده، اما هیچ‌کدام سادگی، روانی و قابل فهم‌بودن ترجمه و شرح ملکشاهی را ندارند.

وی در پایان گفت: استاد ملکشاهی مجموعاً ۷ کتاب نوشته‌اند که این میان، تنها کتاب «حرکت و استیفای اقسام آن» تألیف وی بوده و مابقی ترجمه هستند. تهذیب المنطق تفتازانی، سیاست المدینه، فصول منتزعه فارابی، الالفاظ المستعمله فی المنطق، اثولوجیا، اشارات و تنبیهات ابن سینا کتاب‌های ترجمه او هستند. کتاب تهذیب المنطق ابتدا سال ۱۳۵۶ در انتشارات دانشگاه تهران به چاپ رسید. سپس به انتشارات سروش سپرده شد که در صفحه‌آرایی و کتاب‌آرایی و تقسیمات آن تغییراتی ایجاد شد. این کتاب شامل متن تهذیب المنطق همراه با ترجمه مقابل، شرح تهذیب المنطق همراه با متن و ترجمه و در ادامه، شرح فصول اول تا ۱۵ است. تفسیر معانی لغات و بیان اصطلاحات منطقی، واژه‌نامه اصطلاحات منطق (فارسی به انگلیسی) و منابع نیز از دیگر بخش‌های این کتاب هستند.

نسخه چاپ جدید این کتاب با ۴۴۲ صفحه، شمارگان ۵۵۰ نسخه و قیمت ۵۵ هزار تومان منتشر شده است.