به گزارش فرهنگ امروز به نقل از ایبنا؛ ناصر مومنی در گفتوگویی از نگارش کتابی درباره «طبع و باور فلسفی» خبر داد و افزود: در این اثر تلاش میکنم تا ماهیت فلسفه و خطابه را در فلاسفه مختلف نشان دهم. اینهمانی بخشی اساسی از این اثر را به خود اختصاص میدهد. امیدوارم کار کتاب تا یکسال اینده به پایان برسد.
او با اشاره به فعالیتهای خود در زمینه ترجمه هم توضیح داد: سوای یکی دو اثری که قبلا منتشر کردهام، ترجمه کتابی با عنوان «پدیدارشناسی» را به پایان رساندهام. کتابی مفصل، دشوار و البته خواندنی. نویسنده در این کتاب عمدهترین جریانات پدیدارشناسی (کانت، هوسرل، مرلوپونتی، هایدگر) و ارتباط آنها را با هوش مصنوعی، قوای شناختی، رویکرد بوم شناختی و غیره را به تفصیل بیان کرده است. انتشارات پگاه روزگار نو هم اکنون مشغول چاپ اثر است و امیدوارم طی روزهای آتی منتشر شود.
به گفته مومنی، کتاب مفصل بعدی با عنوان «هرمنوتیک پزشکی و پدیدارشناسی سلامت» نیز در انتشارت پگاه روزگار نو مشغول ویراستاری نهایی است. این کتاب نوشته فردریک اسونوس است. کسی که با رویکردی هایدگری به سلامت و بیماری و تاریخچه پزشکی و مفاهیم آن پرداخته است. در این کتاب نویسنده تلاش کرده تا با استعانت از مفاهیم هایدگری، سلامت و بیماری را به ویژگی خانهگون بودن و نا خانهگون بودن ربط دهد.
او یادآور شد: این کتاب خواندنی به شکلی بسیار مفصل، نشان داده است که هرمنوتیک و پدیدارشناسی، مفاهیم فرونسیس و تخنه ارسطویی و البته خوانش گادامر از ارسطو میتواند چه کاربردهای فوق العادهای در علوم پزشکی داشته باشد.
این مترجم و مولف حوزه فلسفه با اشاره به اینکه کتابی هم با عنوان «هایدگر و فن طبابت» که مجموعه مقالاتی از اسونوس و دیگران است نیز در انتشارات دانشگاه علوم پزشکی ایلام در دست داوری و ارزیابی نهایی است گفت: آخرین کتاب هم که ترجمه آن به تازگی تمام شده است کتابی است بسیار مفصل و خواندنی با عنوان «در گفتوگو با یونانیان (جلد اول)» نوشته راش رییز. این نویسنده با رویکردی تحلیلی- ویتگنشتاینی به گفتوگو با متفکران یونان پرداخته است. این کتاب نیز قرار است در انتشارات شوند منتشر شود.