به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ دکتر علیرضا زالی در گفتگویی با اشاره به سهم عمده استان تهران از میزان دانشجویان کشور و شرایط خوابگاههای دانشجویی در تهران در شرایط کرونا گفت: بالاترین میزان دانشجویان شاغل به تحصیل در استان تهران و بخصوص کلانشهر تهران است و با توجه به تنوع مراکز آموزشی، تنوع فراگیر و از نظر جمعیت خوابگاهی دانشجویی استان و به ویژه شهر تهران دارای بالاترین سرانه تراکم دانشجویی است.
وی گفت: شرایط تهران برای آموزش عالی و دانشجویان با سایر بخشهای کشور متفاوت است. تمام استانها دارای مراکز آموزش عالی متنوع هستند اما تراکم جمعیتی در تهران متفاوت است. برخلاف اکثر استانها که بخش عمدهای از دانشجویان شاغل به تحصیل آنها را دانشجویان بومی تشکیل میدهند سهم دانشجویان بومی در استان تهران بسیار کمتر است و اکثر دانشجویان متعلق به سایر استانها هستند. اگر هم در استان تهران ساکن باشند درصد قابل توجهی از آنها از سایر شهرها میآیند.
زالی یادآور شد: بسیاری از دانشجویانی که قرار است پاییز از سایر شهرها برای تحصیل به تهران بیایند متعلق به استانهایی هستند که در شرایط قرمز کرونا قرار دارند.
وی گفت: همچنین به غیر از بحثهای زیرساخت آموزشی که یکی از دغدغهها است یکی از مهمترین مسائل خوابگاههای دانشجویی در استان تهران است. اغلب دانشجویان شهرستانی امکان اسکان جداگانه ندارند و از امکانات خوابگاهی استفاده میکنند و علیرغم توسعه امکانات خوابگاهی در سالهای اخیر یکی از چالشهای جدی دانشگاهها کمبود فضای خوابگاهی است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی خاطرنشان کرد: فضاهای خوابگاهی در تهران فضاهای متراکمی است و حداقل ۴ دانشجو در هر اتاق ساکن هستند و محیطهای عمومی از جمله آشپزخانه و سرویسهای بهداشتی به صورت مشترک استفاده میشود و به خاطر شرایطی که وجود دارد بیش از حد معمول دانشجو در فضاهای خوابگاهی ساکن است.
وی تاکید کرد: حضور متراکم دانشجویان به خصوص در فصل پاییز که به دلیل سردی هوا مجبور هستند در فضاهای مسقف حضور داشته باشند و تهویه نامطبوعی به آنها تحمیل میشود، شرایط بسیار نگران کنندهای ایجاد میکند.
زالی اضافه کرد: ضمن اینکه برای همه دانشجویانی که در خوابگاهها به سر میبرند نیز امکان تست وجود ندارد چرا که روزی که فرد تست آن منفی باشد ممکن است فردا تستش مثبت باشد. از طرف دیگر در دانشگاههای علوم پزشکی اختلاطی میان دانشجویانی که در بیمارستانها حضور دارند و دانشجویان سایر رشتههای علوم پزشکی در خوابگاهها نیز بسیار نگران کننده است.
وی تاکید کرد: بنابراین برای ترم آینده تحصیل این نگرانیها را نمیتوان در کوتاه مدت برطرف کرد و در سطح استان تهران تغییر جدی در سطح زیرساختها امکان پذیر نیست. بنابراین دو سناریو برای این موضوع در نظر گرفته شده است که یک این است که فرصت داده شود که دانشجویان در شهرهای خودشان تحصیل خود را ادامه دهند. در واقع برای تهران سناریوهایی دیده شده است که تلفیقی از آموزش مجازی و ادامه آموزش در شهر محل تحصیل است که بار اضافی در تهران در شرایط کرونا ایجاد نشود.
فرمانده ستاد مقابله با کرونا استان تهران تاکید کرد: در شرایطی که اکنون در آن قرار داریم بازگشایی مدارس و دانشگاهها پر مخاطره است. الگوی ترددی در شهر تهران بهم میخورد. پیشنهاد ما در تهران این است که سال تحصیلی با حفظ شرایطی که گفته شد و به صورت مجازی ادامه پیدا کند.