به گزارش فرهنگ امروز به نقل از مهر؛ علی صالحی نویسنده مجموعهداستان «فلامینگوهای بختگان» یکی از دو نامزد نهایی بخش مجموعهداستان سیزدهمین جایزه جلال آل احمد است که در صفحه مجازی خود از نامزدی در اینجایزه اعلام انصراف کرد. اما در پی اینمساله، چگونگی ادامه روند بررسی و معرفی برنده بخش مجموعهداستان جایزه جلال را از مصطفی رازی جلالی دبیر اجرایی اینجایزه جویا شدیم.
رازی جلالی در اینباره گفت: قاعدتا، از بین کسانی که نامزد جایزه میشوند، افراد برگزیده یا شایسته تقدیر معرفی میشوند. در بخش مجموعهداستان امسال جایزه جلال هم ما در حال حاضر دو نامزد نهایی داریم که بناست در هیات انتخاب، بررسی و برگزیده از بین آنها معرفی شود. ایندونامزد همانطور که میدانید، مجموعهداستانهای «پاییز ۳۲» بهقلم رضا جولایی از نشر چشمه و «فلامینگوهای بختگان» بهقلم علی صالحی بافقی از نشر مرکز هستند.
وی افزود: اگر نظر هیات نهایی روی اثر آقای جولایی باشد که ایشان بهعنوان برگزیده معرفی میشود، اما درصورتی که رای هیات انتخاب بر برگزیدهشدن اثر آقای صالحی بافقی باشد، ایشان در صورتی جایزه را دریافت نمیکند، که بهطور رسمی اعلام انصراف کند.
دبیر اجرایی جایزه جلال در توضیح بیشتر گفت: اگر آقای صالحی بافقی برنده جایزه باشد، نامشان بهعنوان برگزیده اعلام میشود؛ مگر اینکه از پیش به دبیرخانه جایزه نامه بزند و بهطور رسمی اعلام کند که بررسی نهایی اثرش را خواستار نیست. در حال حاضر هنوز جلسه نهایی داوران مجموعهداستان برگزار نشده و در بررسی نهایی، یک نماینده از هیات علمی و دبیر علمی به داوران بررسیکننده اضافه میشوند.
رازی جلالی گفت: همینمساله چندسال پیش هم اتفاق افتاده بود و موضوع به اطلاع داوران رسید. طبیعتا چنینمسالهای در نظر داورها تاثیر میگذارد اما از نظر رسمی باعث نمیشود اثر از چرخه داوری خارج شود. چون انصراف از نامزدی، معنای حقوقی ندارد. در هرصورت یکی از ایندو اثر معرفی خواهد شد و هر موقع کار آقای صالحی بافقی بهعنوان برگزیده معرفی شود، حق طبیعی ایشان است که بگوید جایزه را نمیخواهد. پس تا ایشان به دبیرخانه جایزه جلال، اعلام رسمی ندهد، نمیتوان ایشان اثرش را از چرخه داوری خارج دانست.